Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός
05/01/2015 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός

(Ανανεωμένο) Ενα σατανικό σχέδιο, το εντυπωσιακότερο χτύπημα τρομοκρατών στην Ελλάδα, ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός και η ομάδα του. Θα τίναζε στον αέρα τις φυλακές Κορυδαλλού και θα επιχειρούσε να απελευθερώσει τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17428 photo

Ο εντυπωσιακός οπλισμός που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου αλλά και το «ημερολόγιο» με ιδιόχειρες σημειώσεις του αρχιτρομοκράτη, δείχνουν ότι ο Ξηρός βρισκόταν στο τελικό σχέδιο ενός χτυπήματος που θα προκαλούσε σοκ στην κοινωνία. Το χτύπημα πιθανότατα θα γινόταν σήμερα, Κυριακή στις φυλακές Κορυδαλλού. Το χτύπημα θα γινόταν στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος με τη χρησιμοποίηση τριών βαν. Στο ένα θα υπήρχαν τα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO ενώ στο άλλο βαν θα υπήρχαν το αντιαρματικό με τις ρουκέτες και τα Καλάσνικοφ. Σκοπός ήταν να γκρεμίσουν ένα τμήμα των φυλακών και να βγάλουν έξω μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17429 photo

Σύμφωνα μάλιστα με τα σημειώματα που βρέθηκαν, είχε επαφές με ποινικούς οι οποίοι προετοίμαζαν το χτύπημα και ήταν ο σύνδεσμος με τους προφυλακισμένους Πυρήνες.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17430 photo

To σχέδιο προέβλεπε τα εξής:

Το σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού προέβλεπε ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού με παγιδευμένο βαν. Η ενέργεια θα επέτρεπε στα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς να αποδράσουν μαζί του ενώ σε ένα άλλο βαν συνεργοί του θα έκαναν χρηση του βαρέως οπλισμού σε όποιον αστυνομικό ή σωφρονιστικό υπάλληλο επιχειρούσε να αντιδράσει.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17431 photo

Το σχέδιο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα κάτι που φαίνεται από τις σημειώσεις και τα γραφήματα στο σπίτι στην Ανάβυσσο. Στην τρομοκρατική ενέργεια θα έπαιρναν μέρος δυο βαν, με το ένα με περιέχει τη βόμβα που βρισκόταν στο βαρέλι των 100 κιλών με την εκρηκτικη υλη και τον πυροκροτητή και το οποίο θα στάθμευμε κάπου κοντά στον μαντρότοιχο των φυλακών. Σε κοντινό σημείο θα βρισκόταν ένα δευτερο βαν με την ομάδα υποστήριξης η οποία θα έφερε οπλισμό με ρουκέτες, καλάσνικοφ, δυο σακίδια με χειροβομβίδες και άλλον, τον οποίο θα χρησιμοποιούσαν εναντίον οποιουδήποτε αστυνομικού επιχειρούσε να τους σταματήσει.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17432 photo

Στο χειρόγραφο σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Σάββατο... δοκιμή, αν όλα πάνε καλά, φουλάρουμε μηχανές για την Κυριακή". Υπήρχαν επίσης λεπτομέρειες για την διαφυγή του ενώ τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς θα επιβιβάζονταν μέσα στο δεύτερο βαν. Εν συνεχεία θα άλλαζαν τρείς φορές ανά χιλιόμετρο περίπου κλεμμένα βανάκια, με το πρώτο να βρίσκεται στην Ιερά Οδό, με στόχο να χαθούν τα ίχνη τους.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17433 photo

To εντυπωσιακό χτύπημα επιβεβαίωσαν τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας όσο και ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17434 photo

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη σύλληψη ενός καταζητούμενου τρομοκράτη από την Ελληνική Αστυνομία. Αλλά πρόκειται για μιας καίριας σημασίας σύλληψη που έχει σημαντικές προεκτάσεις και αυτό γιατί για ακόμα μια φορά η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτή τη φορά στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος,δηλαδή στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17435 photo

Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο εστιασμένο στη χώρα μας και μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη της επίσημης τουριστικής περιόδου, ένα τέτοιο χτύπημα, ένα τέτοιο καίριο χτύπημα, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια μας, στη σταθερότητά μας και στη δημοκρατία μας.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17436 photo

Γι΄ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω επισήμως σήμερα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλες τις διευθύνσεις που συνεργάστηκαν γι΄ αυτή την επιτυχία και να πω ότι αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από την τρομοκρατία και ότι σε κάθε περίπτωση εμείς όλοι εδώ πέρα απλά αισθανόμαστε ότι κάνουμε τον καθήκον μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17437 photo

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης τόνισε:

Σε συνέχεια χθεσινής μας ανακοίνωσης για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, θα σας γνωστοποιήσω σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στην οικία στην Ανάβυσσο Αττικής.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17439 photo

Καταρχήν πρόκειται για μία μονοκατοικία στην αυλή της οποίας βρέθηκαν 10 σακιά με άμμο, σακιά με τσιμέντο, ενώ μέσα στην οικία βρέθηκαν πάρα πολλά αντικείμενα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν :

 • οκτώ (8) Kalashnikov, εκ των οποίων στα δύο ήταν προσαρμοσμένο σκοπευτικό λέιζερ,
 • πλήθος από γεμιστήρες συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις,
 • πάρα πολλά φυσίγγια του ιδίου όπλου των οποίων δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση,
 • τρία πιστόλια εύχρηστα με φυσίγγια και γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων,
 • μεγάλος αριθμός φυσιγγίων των 9mm,
 • ένα (1) ρουκετοβόλο εύχρηστο,
 • τρία (3) βλήματα RPG,
 • δύο (2) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
 • δύο (2) κινητά, μεταποιημένα με καλώδιο,
 • είκοσι τρεις (23) κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς (13) με προσαρμοσμένα φυτίλια,
 • οκτώ (8) ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
 • πάρα πολλά μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού,
 • δύο (2) κουλούρες NONEL (φυτίλι νέας τεχνολογίας),
 • τρεις (3) κουλούρες πλαστικού καλωδίου, το οποίο κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή,
 • πολλές νάιλον σακούλες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα μασουριών και ποσότητες άγνωστης ουσίας, ποσότητες άγνωστης κοκκώδους ύλης, λευκού χρώματος,
 • έξι (6) πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, περιτυλιγμένα ανά τρία μεταξύ τους με χαρτοταινία, ενώ το καθένα φέρει οπή στον πυθμένα του,
 • πέντε (5) κοινοί πυροκροτητές διπλής συνδέσεως,
 • επτά (7) μεγάλες σακούλες, περίπου 10 κιλά η καθεμία με εκρηκτική ύλη, πιθανόν ANFO,
 • ένας (1) μηχανισμός «κουμπατάν» (μηχανικός χρονοδιακόπτης),
 • φλοιός δέντρου πιθανόν πεύκου (πρώτη ύλη για κατασκευή πυρίτιδας),
 • πλήθος από τηλεκάρτες,
 • μία (1) σακούλα με νιτρική αμμωνία,
 • ένας (1) σιγαστήρας πιστολιού,
 • μία γυναικεία τσάντα με δώδεκα (12) θήκες – συνδετήρες με δέκα (10) φυσίγγια Kalashnikov ο καθένας,
 • δεκατρείς (13) θήκες – συνδετήρες φυσιγγίων,
 • ρελέδες, μπαταρίες, λαμπάκια, κατσαβιδάκια, μπανάνες (βύσματα), μπόρνες, θερμοσυστελόμενα, μονωτικές ταινίες, αλεσμένες σπιρτοκεφαλές, διακόπτες πιέσεως, διακόπτες on/off, λαμπάκια, λάμπα καμμένη με προσαρμοσμένο βραδύκαυστο, πυραγωγό σχοίνιο, βαζάκι με πυρίτιδα, μανταλάκι πλαστικό,
 • δύο (2) σακούλες με περίπου έξι (6) κιλά έκαστη, με εκρηκτική ύλη πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα,
 • ένα (1) βαρέλι μεταλλικό, κοίλο, χωρητικότητας περίπου εκατό (100) λίτρων, το οποίο είχε τσιμέντο στα τοιχώματά του σε σχήμα κώνου.
 • Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17440 photo

Επιπλέον, μέσα στο σπίτι βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό «ΑΜ 488313», με ημερομηνία έκδοσης 02/04/2014 και στοιχεία ΜΕΛΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ, γεν. 02/10/1991 στο Μαρούσι Αττικής, εκδούσα Αρχή Τ.Α. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΪΑΣ, με Α.Δ. 5025/3.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παραπάνω αστυνομική ταυτότητα και ιδίως αν έχει χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή μίσθωση διαμερίσματος, γκαράζ, οχήματος κ.λπ. να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014, 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Όλα αυτά τα ευρήματα μας παραπέμπουν σε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το λέμε αυτό γιατί μέσα στο σπίτι βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις που αποτύπωναν δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής, καθώς επίσης και εναλλακτικές διαδρομές.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17441 photo

Επίσης θέλω να σας ανακοινώσω το εξής. Χθες λήφθηκε βιολογικό υλικό από τον Χριστόδουλο Ξηρό, το υλικό αυτό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε βιβλίο στο δέμα που εστάλη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί . Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χ.Ξηρός.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός 17442 photo

Η Αστυνομία αναζητά τώρα αυτούς που έκρυψαν τον Ξηρό τον τελευταίο χρόνο και κυρίως μια γυναίκα που φαίνεται να είχε περισσότερες επαφές μαζί του. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ,βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι Εισαγγελείς στον Χριστόδουλο Ξηρό , για τον οπλισμό που βρέθηκε στην Ανάβυσσο.

Οι δύο Εισαγγελείς που ορίστηκαν να μελετήσουν την δικογραφία που σχηματίστηκε για τον οπλισμό που κατείχε ο επί ένα χρόνο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης , άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

-Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο

- Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα

- Την παράνομη κατοχή διατριτικών και εκρηκτικών βλημάτων

- Πλαστογραφία

- Παραβίαση περιοριστικών όρων

- Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του

Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ενώπιον των εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στάση που θα τηρήσει ενώπιον των ανακριτών : «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση.

Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Ο Χ. Ξηρός μετά από την απολογία του στον ανακριτή οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-imerisia.gr

[photo_16]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pan avatar
  pan 03/01/2015 18:01:55

  https://www.youtube.com/watch?v=PXRNUrn02CU καλή χρονιά!!

 2. Naruto avatar
  Naruto 03/01/2015 18:40:05

  Εντάξει θα την κοπανήσει ξανά στην επόμενη άδεια .

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/01/2015 20:33:57

  Πρόλαβε να σπουδάσει ή χρωστάει ακόμη μαθήματα για το πτυχίο;

  • Naruto avatar
   Naruto @ Κυθήριος 03/01/2015 20:46:08

   Δεν χρωστάει μαθήματα αλλά θελει να βοηθήσει τον Ρωμανό στα μαθήματα της δολοφονικής και της βομβιστικής γιατί μην ξεχνάς είναι δάσκαλος σ´αυτά .

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 04/01/2015 07:57:27

  Ποιο τσακάλι τον κατάλαβε με τόσο διακριτική μεταμφίεση;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.