Χρυσαυγίτικη πρόκληση - Νεοναζί επιτέθηκαν στο Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών στην Κοκκινιά
17/08/2014 18:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσαυγίτικη πρόκληση - Νεοναζί επιτέθηκαν στο Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών στην Κοκκινιά

Άκρως προκλητική επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά εξαπέλυσε ομάδα Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεοναζί προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν εμετικά συνθήματα. Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά. Όπως επίσης αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία, οι βάνδαλοι απέσπασαν απο το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η χρονική συγκυρία μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, όπου οι κατακτητές εκτέλεσαν εκατοντάδες πατριώτες, με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργατών τους.

"Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.), για μια ακόμη φορά, έγινε στόχος ακραίων θρασύδειλων και αντιδραστικών ρατσιστικών ατόμων και, όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, της νεολαίας της Χρυσής Αυγής" αναφέρει το ΑΣΜΠ σε ανακοίνωσή του. "Πιο συγκεκριμένα 14 προς 15 Αυγούστου, άτομα από τον παραπάνω χώρο προέβησαν σε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π. αλλά και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά. Παραβίασαν τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα με καδρόνι, κατέστρεψαν παράθυρα και υαλοπίνακες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου μας. Τα άτομα αυτά επέκτειναν τους βανδαλισμούς και σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος , υπογράφοντας για τις πράξεις τους με το σύνθημα ''ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ''.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του ΑΣΜΠ, Πόπη Παρασκευοπούλου, οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να αφαιρέσουν αρχείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιείχε τα ονόματα των καθηγητών και των μαθητών. Πριν από τέσσερα χρόνια, το σχολείο είχε δεχθεί άλλη επίθεση, κατά την οποία είχε αφαιρεθεί ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά δημιουργήθηκε το 2005 από εθελοντές. Προσφέρονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας διαφορετικών επιπέδων και στόχων. Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων, ελληνομάθειας, τμήματα για προετοιμασίας για τις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, τμήματα ανάγνωσης και γραφής. Γίνονται μαθήματα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και γίνονται κάθε Κυριακή 5-8 μ.μ. από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο.

ΠΑΣΟΚ: Αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα
Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους.

Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών, του ΑΣΜΠ. Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό.

Η ιστορία

Η ρατσιστική αυτή ενέργεια έρχεται την ημέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ιστορική τραγωδία για τη Νίκαια που έμεινε γνωστή ως «Το Μπλόκο της Κοκκινιάς» όταν περίπου 150 Ελληνες εκτελέστηκαν από τους Ναζί (ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός, ενώ ορισμένοι ανεβάζουν τα θύματα σε χιλιάδες), με υποδείξεις ταγματασφαλιτών, ενώ 8.000 μεταφέρθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944 ισχυρές δυνάμεις του γερμανικού στρατού μαζί με Ελληνες ταγματασφαλίτες εισέβαλαν στην Νίκαια, την περικύκλωσαν και απαίτησαν από τους άνδρες ηλικίες 14 -60 ετών να εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία της περιοχής για έλεγχο.

Την ίδια ώρα, Γερμανοί εισέβαλλαν σε σπίτια και εκτέλεσαν επί τόπου αρκετούς Ελληνες, ενώ, τα ξημερώματα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Οσίας Ξένης περίπου 20.000 Νικαιώτες.

Εκείνη την ώρα δωσίλογοι, φορώντας κουκούλες, άρχισαν να υποδεικνύουν στους Ναζί άνδρες, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Μάντρα της Νίκαιας με την κατηγορία ότι ήταν κομμουνιστές και εκτελέστηκαν ομαδικά.

Στο τέλος της ημέρας αμέτρητες σοροί μεταφέρθηκαν και θάφτηκαν στο Γ' Νεκροταφείο Νικαίας, ενώ περίπου 8.000 Κοκκινιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 17/08/2014 21:14:17

  (Τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944 ισχυρές δυνάμεις του γερμανικού στρατού μαζί με Έλληνες ταγματασφαλίτες εισέβαλαν στην Νίκαια, την περικύκλωσαν και απαίτησαν από τους άνδρες ηλικίες 14 - 60 ετών να εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία της περιοχής για έλεγχο. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Στο τέλος της ημέρας αμέτρητες σοροί μεταφέρθηκαν και θάφτηκαν στο Γ' Νεκροταφείο Νικαίας, ενώ περίπου 8.000 Κοκκινιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου). Αυτά για την Ιστορία...... Χθες 70 χρόνια μετά, τα νεαρά "βλαστάρια" απόγονοι των κουκουλοφόρων και των ταγματασφαλιτών δηλαδή οι δεδηλωμένοι χρυσαυγίτες "εθνικιστές", επιδόθηκαν (σημειολογικά βέβαια) σε καταστροφικούς βανδαλισμούς με εμετικά συνθήματα στο χώρο του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών στον Πειραιά……. "Ετίμησαν" βλέπετε την μνήμη των παππούδων τους που υπήρξαν "στυλοβάτες" και "υπερασπιστές" του έθνους των Ελλήνων που το ταυτίζανε οι άθλιοι, με τους Ναζί κατακτητές του.. Ίδιοι άνθρωποι διαχρονικά όπως διαπιστώνετε…. Μέχρι τα τώρα όμως……εδώ βλέπω: Ουδέν σχόλιο

  • my way avatar
   my way @ Ισόνομος πολίτης 18/08/2014 06:53:24

   Πολύ καλά κάνεις και το επισημαίνεις αλλά όπως θα έχεις καταλάβει ο δημοκρατικός, μετριοπαθής, κεντροδεξιός πολίτης αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία στον σχολιασμό.

  • άλυτη εξίσωση avatar
   άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 18/08/2014 08:27:49

   Ουδέν σχόλιον, γιατί έχουμε πάρει απόφαση πια, οτι υπάρχει ένας ικανός αριθμός ψυχωσικών, ανιστόρητων, ''ζωντανών'' ανάμεσά μας, έτσι που ό,τι και να σχολιάσει κάποιος γι αυτούς, δεν είναι αρκετό να περιγράψει την τύφλα και την απόλυτη κενότητα του εγκεφάλου τους. Άρα, τα λέει όλα η σιωπή..... :-)

   • Ισόνομος πολίτης avatar
    Ισόνομος πολίτης @ άλυτη εξίσωση 18/08/2014 09:09:27

    Εν μέρη έχετε δίκιο "άλυτη εξίσωση"… Όμως κάτι τέτοια ψυχωσικά, ανισόρροπα και ανιστόρητα "ζωντανά", τον Φεβρουάριο του 2014 εκεί στο Κίεβο, σκόρπιζαν τον θάνατο στον άμαχο και διαμαρτυρόμενο πληθυσμό από ταράτσες και απόκρυφα σημεία πυροβολώντας στα τυφλά.... Κατάφεραν (συν Δύση βέβαια) να εγκαταστήσουν την πρώτη μεταχιτλερική φασιστική κυβέρνηση. Σήμερα "δια χειρός" των, διακυβεύονται άμεσα τόσο η διάλυση της κρατικής και εδαφικής οντότητας της Ουκρανίας, όσο και η ειρήνη στην Ευρώπη και κατ επέκταση σε όλο τον κόσμο. "Εθνικιστές" αυτοαποκαλούνται και εκείνοι καμαρώνοντας σαν "γύφτικα σκεπάρνια" τρομάρα τους... Ταλε κουάλε λοιπόν….

    • άλυτη εξίσωση avatar
     άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 18/08/2014 12:15:50

     Αγαπητέ, κατά βάθος δεν το πιστεύω πως μπορεί ποτέ στην Ελλάδα να ...επικρατήσουνε οι φασιστοψυχασθενείς. Πάντα θ΄αποτελούν τη νοσηρή μειοψηφία που τράφηκε κι ευδοκίμησε, χάρη στην άφθονη κοπριά που πρόσφεραν τα εγκλήματα των ...δημοκρατικών τοξοτών. Δεν περνάει όμως εδώ το μοντελάκι τους. Μονάχα για το Καρναβάλι το επιλέγουν οι θυμωμένοι, με σκοπό να προκαλέσουν. Τα σχέδια βέβαια (και όχι τα λάθη) των ΕυρωΑμερικανονεοταξιτών, περιλαμβάνουν και την ανοχή-υποκίνηση τόσο των φασιστοειδών αποβρασμάτων που δρούν στην Ουκρανία, όσο και των εκτός ελέγχου πια διεστραμμένων Τζιχαντιστών, που ανέλαβαν τα ηνία στο Ιράκ, στη Συρία στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, μετά τις συμφεροντολογικές προς ...εκδημοκρατισμόν επεμβάσεις των σοφών ηγετών της άγριας Δύσης. Έσπειραν ανέμους, θερίζουνε θύελλες, μα δυστυχώς στη μέση βρίσκονται πάντα οι άμαχοι, οι αδύναμοι, οι αθώοι.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Ισόνομος πολίτης 18/08/2014 11:58:12

   Όποιος συνεργάστηκε με κατακτητές της ελλάδος και εχθρούς θέλει παλούκωμα. Ανάλογη αντιμετώπιση πρέπει να έχουν όσοι γράφουν συνθήματα όπως: το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του / ελλάδα σκάσε / να ψοφήσει η ελλάδα να ζήσει η τάξη μας / πατριώτες φ16 να είναι οι ώρες σας / κτλ κτλ κτλ... Όποιος ταύτισε την υπεράσπιση της ελλάδος με την υπεράσπιση των γερμανών κατακτητών δεν το έκανε για ιδεολογικούς λόγους αλλά βασικά για υλικούς όπως συνηθίζουν οι προδότες της πατρίδας. Τουλάχιστον αυτοί ήσαν προδότες ξακάθαρα. Δεν σου λέγανε μπαρούφες του τύπου: δεν υπάρχουν πατρίδες μόνο τάξεις, οποτε δεν προδωσα κάτι που δεν υπάρχει!!!! Ούτε δώριζαν σαν επίσημο κομμα όλη την ελληνική μακεδονία στον τίτο...
   Για να φύγουν οι αμφιβολίες να αναφέρω ότι η κυβέρνηση Μεταξά είχε παρόμοια ιδεολογία με τους ιταλούς και τους γερμανούς που μας επιτέθηκαν. Έκανε όμως τα πάντα να υπερασπιστεί την πατρίδα: έφτιαξε οχυρά δεκάδων χιλιομέτρων , καταφύφια, εξόπλισε τον στρατό, αγόρασε αεροπλάνα, έφτιαξε νέο απόλυτα αποτελεσματικό σχέδιο επιστράτευσης. Όταν ήλθε η ώρα ο μεταξάς είπε το ΟΧΙ για το οποίο τόσα καλά είχε ετοιμάσει την χώρα από πολλά χρόνια πριν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μας επιτέθηκε το 40 κάποια ιδεολογία διότι εμείς σαν κράτος τότε είχαμε τάχα την αντίθετη ιδεολογία.....

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 18/08/2014 12:05:31

  Η επίθεση στο σχολείο από ΧΑυγίτες είναι ασφαλώς καταδικαστέα (για να σχολιάσω και το κύριο άρθρο)...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.