14/03/2013 18:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολογικοί έλεγχοι αιρετών Τ.Α. και επιθεωρητών υπουργείων

Εντολή για έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, ώστε να ελεγχθούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Έτσι, το ΣΔΟΕ θα προχωρήσει σε εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.

Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.).

Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ειδικότερα, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, βάσει της εισαγγελικής εντολής, τίθενται:

- Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.

- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

- Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Ήδη, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει στους αρμόδιους του ΣΔΟΕ και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 14/03/2013 19:22:02

  Μπράβο! Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους, μετά από αυτή την εξέλιξη...
  Φαίνεται λογικό, όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, να ελέγχονται εφεξής,
  όχι μόνο για παρελθόντα έτη, αλλά επίσης, μόνιμα και συστηματικά, για όλη τη θητεία τους.

 2. χαρα avatar
  χαρα 15/03/2013 10:18:03

  δεν καταλαβαίνω γιατί το ανακοινώνουν αυτον τον έλεγχο, μήπως οι πρωην Δήμαρχοι και περιφερειάρχες και λοιποι.... για να κρύβουν τα στοιχεια που τους καίνε. πχ βάζουν φώτια στα αρχεια του Δήμου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.