Υπόθεση Siemens: Με ισόβια κάθειρξη κινδυνεύει ο Θ. Τσουκάτος
25/11/2014 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση Siemens: Με ισόβια κάθειρξη κινδυνεύει ο Θ. Τσουκάτος

Ο άλλοτε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος είναι ανάμεσα στους 64 κατηγορούμενους στην υπόθεση της SIEMENS για τους οποίους ο αρμόδιος Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με την πολυσέλιδη πρόταση του ο Εισαγγελέας Εφετών, αναπληρωτής Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνός Μπρης, ζητά την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού μέλους του ΠΑΣΟΚ για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του Ν1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, κατηγορία που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Κατά την εισαγγελική κρίση ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος πρέπει να δικαστεί για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του και φαίνεται να κατατέθηκαν σε δύο εμβάσματα από την SIEMENS. Ο κ. Μπρης θεωρεί πως το επίμαχο ποσό σχετίζεται με την υπόθεση της "σύμβασης 8002" του ΟΤΕ με την γερμανική εταιρία και είχε τελικούς αποδέκτες στελέχη του ΟΤΕ.

Στην Εισαγγελική πρόταση αναλύεται η διαδρομή του επίμαχου ποσού το οποίο φαίνεται να ξεκινά τον Δεκέμβριο του 1998 οπότε τα δύο εμβάσματα έφθασαν από "ύποπτο" λογαριασμό σε τράπεζα της Αυστρίας, σε τραπεζικό λογαριασμό στην ABN-AMRO Bank στην Ολλανδία με δικαιούχο τον επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη. Κατά τον κ. Μπρη τα στοιχεία του λογαριασμού Πιταούλη, είχε δώσει στον ισχυρό άνδρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο Θόδωρος Τσουκάτος στον οποίο κατέληξαν τα χρήματα μέσω του φίλου του Στέλιου Βίου και με ενδιάμεσες "στάσεις" σε τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους συνδικαιούχος ήταν ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, Γεώργιος Γενναίος που, σύμφωνα με τον κ. Μπρη "απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ" στη Χαρ. Τρικούπη.

Κατά τον Εισαγγελέα "το έμβασμα του παραπάνω ποσού ...έγινε στα πλαίσια παροχής χρηματικών ωφελημάτων, που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας ΖΗΜΕΝΣ ΑΕ σε υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ, οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν..."

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος αρνείται την κατηγορία που τους τον βαρύνει και υποστηρίζει πως το εν λόγω ποσό ήταν "χορηγία" της SIEMENS προς το ΠΑΣΟΚ και ότι παραδόθηκε στα ταμεία του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 26/11/2014 15:15:57

  Ο κ. Τσουκάτος τελικά ενεργούσε ...αυτοβούλως και ο πολιτικός του προϊστάμενος που με τους Γερμανούς κολλητός πάντα και σε όλα, δεν είχε την παραμικρή ιδέα; Δεν τον ειδοποίησαν άραγε οι μόνιμοι συζητητές του οτι ο συνεργάτης του εμπλέκεται σε βρώμικες μιζοδουλειές; Άμα είσαι όμως ....Εθνάρχης, είσαι προφανέστατα επιφορτισμένος με τόσες πολύ σοβαρότερες ευθύνες κι υποχρεώσεις, που σου διαφεύγουν τελικώς οι ....λεπτομέρειες. Κι ας λένε όλοι πως εκεί συνήθως, κρύβεται ο διάβολος....

 2. Μαύρος Πητ avatar
  Μαύρος Πητ 26/11/2014 16:41:23

  Μη σε δούνε να...προκόβεις βρε παιδί μου σ΄αυτό τον τόπο! Άκου τώρα ο Τσουκάτος να παρουσιάζεται ως εμπλεκόμενος σε μιζοSiemens...Aπό τα σύννεφα έπεσα! Σίγουρα (απ΄το υστέρημά του) θα έχει προσλάβει πολύ καλό δικηγόρο και η αθώα ενοχή του θ΄αποδειχτεί.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 26/11/2014 16:47:55

  Ο απίστευτος! Αρκάς, εν κινήσει: “Oι συνομήλικοι” http://bit.ly/1rjop4w {ethnos.gr}

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 26/11/2014 20:51:40

  Ώστε ο Σαμαράς έθαψε το σκάνδαλο siemens έτσι κύριοι Καμμένο και Τσίπρα; Ενώ εσείς σιωπούσατε τόσον καιρό στα πεπραγμένα της ΧΑ που υποτίθετε ότι θεωρείτε φασίστες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.