26/11/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα

Την απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα και την έναρξη δεκαήμερου διαλόγου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για τη φαρμακευτική δαπάνη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή συνέντευξη τύπου. Τόνισε, επίσης, ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν δεχθεί την πρόταση αυτή, τότε σημαίνει ότι ο μόνος στόχος του είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος για τους κινδυνους που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση για τη δημόσια υγεία, στο μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον υπουργό υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση και ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την υγεία λαού, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο κόσμος ξέρει ποιος κάνει φθηνή πολιτική και ποιος έχει στόχο το δημόσιο συμφέρον.

Επί της τροπολογίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας μιλά για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά δεν διευκρινίζει αν αφορά τη δημόσια ή ιδιωτική δαπάνη, γιατί ενώ η δημόσια μειώνεται λόγω της πολιτικής της τρόικας, η ιδιωτική, δηλαδή των απλών πολιτών, αυξάνεται λόγω της αύξησης της συμμετοχής ή και εξαιτίας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Κατά συνέπεια, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν προκύπτει η ελάφρυνση των ασθενών και κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για υποκριτική ρητορεία.

Η τροπολογία, το μόνο που υπηρετεί είναι η μνημονιακή απαίτηση για 1% ΑΕΠ φαρμακευτική δαπάνη και τις πολυεθνικές, για φθηνό κόστος και αμφίβολης ποιότητας φάρμακα.

Αυτός είναι και λόγος, σημείωσε, που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία, αλλά καλεί τον πρωθυπουργό να την αποσύρει.

 

Επαναπροσδιορισμό των διατάξεων για τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων ζητά ο ΣΦΕΕ

Να προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό των διατάξεων που αφορούν τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων στη χώρα, καλεί την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

«Η απόφαση για κατάργηση του κατώτατου πλαφόν τιμής με βάση τις τρεις χαμηλότερες της Ευρώπης, διακυβεύει την εξασφάλιση της κυκλοφορίας φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Η κατάργηση από την Ελλάδα του αντικειμενικού προσδιορισμού των φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές και η υιοθέτηση μεθόδου για οριζόντια μείωση της τάξης του 50% για τα off patent, αποτελεί ακόμη μία νέα “αγορανομική” πρωτοτυπία, η οποία θα εξαναγκάσει σε αθρόες αποσύρσεις και επανεξαγωγές φαρμάκων από την ελληνική αγορά, ενώ θα προκαλέσει και τη δραματική μείωση των τιμών των ελληνικών γενοσήμων, που στηρίζουν την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, η οποία με αυτές τις τακτικές οδηγείται στην εξαφάνισή της» επισημαίνει ο ΣΦΕΕ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ο ΣΦΕΕ αναφέρει, επίσης, πως θα υπάρξουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις και στην τιμολόγηση φαρμάκων σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες, χωρίς η χώρα μας να έχει κανένα όφελος από αυτό και προειδοποιεί ότι οι συνέπειες της εξαθλίωσης της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων θα είναι πολύ μεγάλες και δυστυχώς μη προβλέψιμες.

Στον Κ. Παπούλια ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης

«Η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένη εδώ και μία εβδομάδα, τον ευχαριστώ που με δέχθηκε και για τις συμβουλές που μου έδωσε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας και τα οποία -όπως είπε- «σιγά-σιγά θα καταφέρουμε να λυθούν».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει επί της τροπολογίας για τα φάρμακα και -όπως ανέφερε- «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος. Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών».

«Αύριο στη Βουλή» συνέχισε ο υπουργός Υγείας,«θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περσέας avatar
  Περσέας 26/11/2013 15:11:56

  Περίμενα να ακούσω, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, που διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ουσία της τροπολογίας και πάνω απ' όλα τι ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ για το θέμα αυτό!

  Ματαίως όμως και για το ένα και για το άλλο!

  Απεναντίας άκουσα γενικεύσεις, κριτική χωρίς επιχειρήματα και εξυπναδακισμούς μιας παλιάς εποχής!

  Όλα, μα όλα, που γενικά και αόριστα κατήγγειλε κατά του Γεωργιάδη, κάλλιστα θα μπορούσαν να ειποθούν και για τον ίδιο!!!!

  Φαίνεται ότι ο 'άπειρος' Τσίπρας πιάστηκε στο δόκανο του 'όχι σε όλα'.

  Φαίνεται ότι ο 'αλαζόνας' Τσίπρας πίστεψε στην 'υπεροχή' των ιδεών της Αριστεράς, στο 'αλάθητο' των θέσεων της Αριστεράς, στο 'δικαίωμα' της Αριστεράς να κρίνει, μόνη αυτή, τους άλλους, στην 'δυνατότητα' της Αριστεράς να μονοπωλεί, χωρίς αποδείξεις, την καταγγελία των άλλων.

  Το ότι την 'πάτησε' γερά φαίνεται από την στάση 'διακεκριμένων' στελεχών της, Βαρεμένος, Μπαλάφας, που κατέφυγαν σε ύβρεις πεζοδρομίου αλλά και από την ίδια την 'συνέντευξη' του Τσίπρα, αν λέγεται συνέντευξη.

  Δικαιώθηκε ο Ηλιού, που έλεγε ότι 'η Αριστερά δεν άφησε καμιά μπανανόφλουδα, που να μην την πατήσει'...

 2. Μαύρο Χαβιάρι avatar
  Μαύρο Χαβιάρι 26/11/2013 17:49:15

  Δε ξεφεύγει ο Αλέξης ότι και να πει, την πάτησε με τον... παλαβό.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/11/2013 10:14:31

  Μόνο και μόνο ότι αυτοί που βρίζουν μια βδομάδα το Γεωργιάδη και είναι επιθετικοί μέσω από τα ΜΜΕ τους, ξαφνικά θέλουν διάλογο, δείχνει την απίστευτη ήττα που υπέστησαν. Αλλά η αλαζονία τους τους τυφλώνει. Ελπίζω ο λαός να καταλαβαίνει πόσο τον αγαπά ο σύριζα που δε θέλει μείωση τιμών, όπως και ο Καμμένος με τους ανέλ που δε θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για να μη θυμάται ο κόσμος ότι δεν ψήφισε υπέρ ή κατά της μείωσης. Ειδικά για τον Καμμένο που σε όλα είναι υπερ-επιθετικός και επικριτικός είναι μία στρατηγική ήττα η υπεκφυγή μέσω της απουσίας από την ψηφοφορία. Για το ΚΚΕ επίσης υποκριτικό το ΟΧΙ μιας που είναι το κατεξοχήν λαϊκό κόμμα που πηγαίνει πάντα κόντρα στο κεφάλαιο και θα έπρεπε έστω μια φορά να είναι πρώτο στην θετική κρίση του νομοσχεδίου. Και έρχεται και η κατάργηση του 25Ε εισιτηρίου από ότι είπε ο Γεωργιάδης σήμερα. Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.