Το σχέδιο της CIA για απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού και μεταφορά στο Γκουαντάναμο
27/04/2015 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σχέδιο της CIA για απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού και μεταφορά στο Γκουαντάναμο

Την απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από αμερικανούς πράκτορες και τη μεταφορά του στο Γκουαντάναμο, σχεδίαζε η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Νέα».

Συγκεκριμένα, την περίοδο λίγο προτού συλληφθεί, είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για να προκύψει ότι τα τζιπ άνηκαν στο κλιμάκιο της CIA.

Ενημερώθηκε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη να μην υπάρξει αντίδραση, αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό. Ωστόσο στα τέλη Δεκεμβρίου, τα τζιπ επανεμφανίστηκαν. Ο υπουργός ενημέρωσε και πάλι τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε διαβήματα στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τζιπ αποχώρησαν και δόθηκε η εντολή στην Αντιτρομοκρατική να συλληφθεί ο Ξηρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ξένοι πράκτορες θα προχωρούσαν στην απαγωγή του Ξηρού, κάτι που βεβαίως θα προκαλούσε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και γι’ αυτό ο τότε πρωθυπουργός «μπλόκαρε» την επιχείρηση για να ακολουθήσει στη συνέχειά η σύλληψη του αρχιτρομοκράτη.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. riasso avatar
  riasso 27/04/2015 15:32:50

  Έπρεπε να τους αφήσει να τον μαζέψουν.

 2. tt avatar
  tt 27/04/2015 17:17:37

  Καλιο αργα παρά ποτε.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 27/04/2015 20:43:52

  Όσοι πιστεύουν πράγματι ότι τον παρακολουθούσαν με μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής,είναι πανέξυπνοι

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Μεγάλες στιγμές 28/04/2015 09:52:50

   Μαύρα είναι, για να κάνει αντίθεση και να φαίνονται καλύτερα τα μεγάλα λογότυπα της CIA στο μπροστινό καπώ και στις πόρτες.

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Βαγγέλης 28/04/2015 22:30:36

    Ε,μα είναι δυνατόν τόση αφέλεια;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.