Το παρασκήνιο της σύλληψης του Μαζιώτη
17/07/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρασκήνιο της σύλληψης του Μαζιώτη

Ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος τρομοκράτης έπεσε στην παγίδα που του είχαν στήσει οι αστυνομικοί οι οποίοι γνώριζαν τις κινήσεις του εδώ και 15 ημέρες.

Όποιος γνωρίζει τι παίζεται στο παρασκήνιο της αντιτρομοκρατικής και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης καταλαβαίνει ότι ο Μαζιώτης πιάστηκε στη φάκα χωρίς καν να μπει τυράκι. Ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος τρομοκράτης έπεσε στην παγίδα που του είχαν στήσει οι αστυνομικοί οι οποίοι γνώριζαν τις κινήσεις του εδώ και 15 ημέρες.

Πιθανότατα τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ έπιασαν συνομιλίες και κινήσεις τρομοκρατών που είτε ετοίμαζαν χτυπήματα είτε προσπαθούσαν να κρυφτούν στο χάος της Αθήνας επειδή η επαρχία δεν τους... σήκωνε πλέον.

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, δόθηκαν ειδικές οδηγίες στο εσωτερικό της Αστυνομίας και ειδικά στην Αντιτρομοκρατική διότι επίκειται σύλληψη μεγάλου «κεφαλιού» της τρομοκρατίας.

Επίσης, πριν από μερικές ημέρες λένε οι ίδιες πληροφορίες ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε οδηγίες να αναλάβει μια πολύ επικίνδυνη και άκρως σημαντική αποστολή για τη σύλληψη τρομοκράτη.

Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν εμμέσως πλην σαφέστατα και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας στις χθεσινές δηλώσεις του:

"Εντοπίστηκε σήμερα στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης που είχαμε αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Εντοπίστηκε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, προσομοίαζε δηλαδή με τον τρομοκράτη".

Μας λένε δηλαδή ότι τον είδαν ξαφνικά μπροστά τους και κατάλαβαν ότι ήταν ο Μαζιώτης μεταμφιεσμένος. Ούτε γνώριζαν για την ταυτότητα από πριν. Ναι! Και οι χοντροί μεθύστακες "τρομοκράτες" από την Ικαρία βάζουν βόμβες στην Τράπεζα της Ελλάδας

Με αυτές τις πληροφορίες, στήθηκε όλη η επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Γνώριζαν λοιπόν ότι ο Μαζιώτης θα εμφανιστεί στην περιοχή, είχαν στήσει περιπολίες και είχαν βγάλει στην πιάτσα άνδρες με πολιτικά. Με την εμφάνιση του τρομοκράτη, κάποιοι που τον είδαν αντιλήφθηκαν ότι είχε αλλάξει τα χαρακτηριστικά του και σιγουρεύτηκαν ότι πρόκειται για τον Μαζιώτη. Έτσι, ξεκίνησε το σχέδιο σύλληψής του παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να υπάρξουν θύματα στην τοποθεσία γεμάτη τουρίστες που έγινε. Ο Μαζιώτης άλλωστε έριξε οκτώ σφαίρες και θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα παρά την... επαναστατική του διάθεση. Κοινός δολοφόνος ήταν και είναι και έπρεπε να συλληφθεί πάση θυσία. Ο δήθεν κώδικας των τρομοκρατών που λένε ότι δεν χτυπάνε αθώους πολίτες καταρρίφθηκε από τον Μαζιώτη που πυροβολούσε αδιακρίτως και δεν θα είχε πρόβλημα να σκοτωθούν πέντε – έξι.

[photo_1]

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός ότι ένας τρομοκράτης βγαίνει από τη μέση (εκτός κι αν... αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου) είναι από μόνο του μια επιτυχία.

Και αναμένεται να ξηλωθεί το κουβάρι της εγχώριας τρομοκρατίας η οποία είναι μια μίξη ψευτοεπανάστασης και κοινού εγκλήματος.

Μένει να βρεθούν η γιάφκα και οι σύντροφοι του Μαζιώτη ώστε να αφοπλιστεί ένα μεγάλο μέρος της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Είναι λένε θέμα χρόνου να βρεθεί το σπίτι που κρυβόταν ο Μαζιώτης καθώς και η οικία στην οποία κρύβεται η Πόλα Ρούπα και ποιος ξέρει ποιος άλλος. Ακόμη και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους άνδρες της Αστυνομίας, ειδικά στον άνδρα που συνεπλάκη με τον Μαζιώτη και τραυματίστηκε και στους υπόλοιπους που τον συνέλαβαν.

Η υπόθεση Μαζιώτη αποδεικνύει ότι μπορεί το ελληνικό κράτος να λειτουργήσει, με ή χωρίς την συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες. Άλλωστε, μπροστά στη σύλληψη των εγκληματιών όλα επιτρέπονται και η σύλληψη του Μαζιώτη δικαιολογεί και τους ξένους πράκτορες που συνεργάστηκαν και τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ. Και με κάποιο τρόπο ισοφαρίζεται η «γκάφα» με την αποφυλάκισή του ή με την απόδραση των Ξηρού και Σακκά.

Η σύλληψή του δίνει ασφαλώς μια ανάσα στην κυβέρνηση που χειρίστηκε με επαγγελματισμό αυτή την υπόθεση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να καλυφθούν όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά ελπίζουμε να μη δούμε φαινόμενα του παρελθόντος όπως π.χ. αριστερούληδες και «ευαίσθητους» πολίτες και βουλευτές που σπεύδουν να στηρίξουν τους κοινούς εγκληματίες στα δικαστήρια.

Ούτε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που με το ζόρι παίρνεις μια καλή κουβέντα για τους αστυνομικούς των 700 ευρώ που διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Και ταυτόχρονα που με το ζόρι καταδικάζει τα φαινόμενα τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 17/07/2014 07:51:26

  Το καθήκον είναι το σκληρό και γαλβανισμένο ατσάλι που μεταβάλλει απλούς ανθρώπους σε υπερήρωες. Συγχαρητήρια στους άνδρες της αστυνομίας για τον επαγγελματισμό τους, που δέχονταν πυρά χωρίς να τα ανταποδίδουν και διπλά συγχαρητήρια στον ειδικό φρουρό για την αυτοθυσία του. Ελπίζω η πολιτική ηγεσία να επιφυλάσσει κάποια απτή ανταπόδοση στους αστυνομικούς, πέραν των συγχαρητηρίων και της ευαρέσκειας.

  • Vesper avatar
   Vesper @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/07/2014 12:17:20

   Δεν έχω καμία αντίρρηση σε όσα λέτε και τα επικροτώ. Θεωρώ όμως άδικο, να ξεχωρίζουμε τον τραυματία αστυνομικό, από τους υπόλοιπους. Η ομάδα κρούσης ήταν ενιαία. Θα μπορούσε να τη φάει οποιοσδήποτε εξ αυτών. Ο δίπλα, ο παραδίπλα, άλλοι 2 άλλοι 3. Δεν θέλω να αδικήσω τον τραυματία, δεν θέλω όμως και να τον ξεχωρίσω από τους άλλους. Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ και πως το εννοώ.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Vesper 17/07/2014 12:42:48

    O οποιοσδήποτε μπορούσε να τραυματιστεί , ή και ακόμα χειρότερα . Αυτόν λοιπόν, για τον οποίο η επιχείρηση δεν έληξε αναίμακτα , αλλά άφησε τραύμα ( ευτυχώς όχι σοβαρό , ή μοιραίο ) εκ των πραγμάτων ξεχωρίζει , πολλώ δε μάλλον , αφού ήρθε σε συμπλοκή με τον τρομοκράτη , του αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία .

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Vesper 17/07/2014 13:10:58

    vesper για αστυνομικούς έγραψα, όχι για αστυνομικό.

    • Vesper avatar
     Vesper @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/07/2014 13:34:12

     Ok... το λήγουμε. Γίναμε αντιληπτοί αμφότεροι. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία, από κάθε πλευρά. Συγχαρητήρια σε όλους, εμφανείς και αφανείς (αυτοί κι αν πρέπει να λάβουν επαίνους). Απλώς δεν θέλω να φθάσουμε στο σημείο, να ολοκληρώνεται μια τέτοια επιτυχία και στο τέλος κάποιοι που μετείχαν σ΄αυτήν, να μονολογούν... "όλα καλά αλλά τι μλκ έκαναν που δεν τραυματίστηκα ελαφρά, για να με πουν και ήρωα"...

 2. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 17/07/2014 08:46:57

  Δηλαδή τον παρακολουθούσαν τόσες μέρες , πήγαν να τον συλλάβουν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης που ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να ρίξουν . Εριξε 6 σφαίρες που θα μπορούσαμε να είχαμε σήμερα 6 νεκρούς τουρίστες και πέταξε μιά χειροβομβίδα που δεν πρόλαβε να ασφαλίσει που σημαίνει και άλλους νεκρούς τουρίστες και τελικά συνελήφθη από την αυτοθυσία ενός άσχετου με την επιχείρηση ειδικού φρουρού και θεωρείτε τον σχεδιασμό επιτυχία ? Μέγιστη τύχη , ναί , αλλά επιτυχημένος σχεδιασμός μάλλον όχι . Μπράβο , πολλά μπράβο και τιμές πρέπει να αποδοθούν στον ήρωα ειδικό φρουρό που έφαγε και δύο σφαίρες , αλλά και στους αστυνομικούς που δεχόντουσαν σφαίρες χωρίς να μπορούν να αμυνθούν .

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ κοινός νούς 17/07/2014 09:28:00

   Η σύλληψη ενός επικίνδυνου τρομοκράτη δεν είναι παρτίδα σκάκι. Ποτέ δεν ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες. Ας μην τοποθετούμαστε για πράγματα που δε γνωρίζουμε. Όσο για την επικινδυνότητα της επιχείρησης, δε μπορεί ο φόβος να μας παραλύσει. Τότε οι τρομοκράτες θα ήσαν σε ασυλία εφόσον λειτουργούν μέσα στον αστικό ιστό.

   • κοινός νούς avatar
    κοινός νούς @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/07/2014 09:40:54

    Σίγουρα δεν είναι παρτίδα σκάκι , αλλά σίγουρα υπήρχαν και χαμηλότερου κινδύνου απώλειας αμάχων ζωών , μέρη .

    • Giorgis avatar
     Giorgis @ κοινός νούς 17/07/2014 09:58:08

     Δηστηχώς οι τρομοκράτες το εκμεταλεύονται αυτό. Μπράβο στα παιδιά που δείξανε στους τρομοκράτες ότι παντού μπορούν να τους πιάσουν. Κακώς τον αφίσανε να πηροβολίσει πρώτος. Σε κάθε άλλη χώρα όλοι ξέρουν ότι άμα κάνεις την παραμικρή ύποπτη κίνιση σου ρίχνουν στο ψαχνό.

 3. popore avatar
  popore 17/07/2014 09:42:27

  Βεβαια μετα απ αυτη την τεραστια επιτυχια της δημοκρατικοτατης ΕΛΑΣ, ο κοσμος ξεχασε τον βασικο εγγυημενο μισθο των 400 ευρωνιων το μηνα και ζει ευτυχισμενος που εχει τον Κικιλια να τον φυλαει απο τους κακους τρομοκρατες τυπου Μαζιωτη. Ζητω το Εθνος, που θαλεγε και ο λοκατζης

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ popore 17/07/2014 11:46:01

   Εεεεεεπ! Με φώναξε κανείς;

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/07/2014 13:13:12

    Φαήλο. Δεν παίζονται με τίποτα. Είναι για κλάματα. Λυπήσου τους.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ popore 17/07/2014 13:49:47

   Αυτό τί είναι τώρα, χιούμορ για αναρχικούς; Δηλαδή, άμα τον αφήνανε να κυκλοφοράει και να πυροβολάει τουρίστες και γριές (όπως οι δικαστοεισαγγελείς επέλεξαν, με το να τον αφήσουν αμολητό), θα τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια, ε; Μωρέ τί έξυπνοι που είστε εσείς οι μπαχαλόφρονες, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο 99%!

 4. blue nile avatar
  blue nile 17/07/2014 10:07:00

  Πολλά μπράβο σε όσους συνείσφεραν στη σύλληψη. Από τον υπουργό μέχρι τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν. Ειδικά στους τελευταίους ας δώσουμε και κάτι παραπάνω από μπράβο...

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 17/07/2014 10:10:15

  Παρακαλούνται οι οργανώσεις των προοδευτικών αριστερών, των γνωστών άγνωστων αναρχικών και εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αδιαλείπτως υπερασπίζονται τους «άκακους μεροκαματιάρηδες ληστές αγωνιστές» όπως ο ‘’κύριος’’ Μαζιώτης να εκδώσουν σύντομα ανακοίνωση και να κάνουν την τακτική παρουσία συμπαράστασης έξω από την Γ.Α.Δ.Α. για να προλάβουν πριν από την πιθανή νέα σύλληψη του άλλου «αγωνιστή». Του Χ. Ξηρού. Αυτή την φορά με πιθανό τραυματισμό άλλων πέντε έξη αθώων τουριστών που πήγαν να αφήσουν λεφτά στην Ελλάδα. Παρακαλείται και η ελληνική Δικαιοσύνη να μην αποκλίνει ούτε αυτή τη φορά από την πάγια υπέρβαση του 18μήνου των προς εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν τρομοκρατία, πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα. Παρακαλούνται επίσης και τα συμβούλια χορήγησης άδειας στους κρατούμενους βαρυποινίτες να δίνουν άδειες ασυζητητί για όλους. Τρομοκράτες, παιδεραστές, σχιζοφρενείς κατά συρροή δολοφόνους, ληστές- δολοφόνους, σατανιστές. Παρακαλούνται και οι ηγεσίες της αστυνομίας να σχεδιάζουν επιχειρήσεις εγκλωβισμού και σύλληψης σε περιοχές κατάμεστες πλήθους και μάλιστα τουριστών όσον θα εξακολουθούν να είναι ασυντόνιστες και ανταγωνιστικές οι υπηρεσίες τους μεταξύ τους. Ένα μόνο λέω κύριοι. Να κάνετε καθημερινές δεήσεις ευχαριστίας όλοι σας, υπουργοί, υπόλοιποι πολιτικοί και υπεύθυνοι υπηρεσιών, που ευτυχώς ο Μαζιώτης δεν έριξε ή δεν πρόλαβε να απασφαλίσει χειροβομβίδα ή δεν είχε πιστόλι με μεγαλύτερη γεμιστήρα να ρίξει περισσότερες σφαίρες ανάμεσα στο πλήθος των αθώων τουριστών. Ευτυχώς που είτε ήταν μόνος του ή αν είχε εκ του σύνεγγυς συνεργάτες, αυτοί εξαφανίστηκαν και δεν ακολούθησαν την τακτική των αλβανών ληστών αλλά και των ισλαμιστών τρομοκρατών, που πυροβολούν και ρίχνουν όλοι μαζί κατά πάντων με καλάσνικωφ και χειροβομβίδες. Το γεγονός ότι ρίχθηκαν πυροβολισμοί μέσα στην πιο πολυσύχναστη από πλήθη τουριστών περιοχή της Ελλάδας, αποδεικνύει περίτρανα την κακή οργάνωση και συντονισμό που αποδεικνύεται από την αποτυχία της επιτόπιας σύλληψης και εξουδετέρωσης ενός άκρως επικίνδυνου τρομοκράτη ενώ ήταν από πριν παρακολουθούμενος. Η αστυνομική επιχείρηση εμπεριείχε κατά το ήμισυ επιτυχία αλλά και αποτυχία. Άλλο είναι αν κάποια κτήνη απροειδοποίητα κάνουν βομβιστική επίθεση όπως στο Λονδίνο στην Μαδρίτη και στην Βοστόνη και άλλο να έχεις τον ύποπτο υπό παρακολούθηση από πολλούς αστυνομικούς και η σύλληψη του να καταλήγει σε ανθρωποκυνηγητό με πυροβολισμούς και παρ’ ολίγον απώλειες αθώων ζωών. Αναμφίβολα το ίδιο συμπέρασμα θα έχουν εκφράσει και στελέχη ευρωπαϊκών και αμερικανικών αστυνομιών. Αν μάλιστα είχαν τραυματιστεί θανάσιμα αρκετοί αθώοι ξένοι τουρίστες, ειδικά αν θα ήταν και κάποιοι αμερικανοί, σήμερα δεν θα μοιράζονταν συγχαρητήρια φυσική και πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, ούτε και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα απολάμβαναν λίγες ημέρες διακοπών. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα ήταν στραμμένο στην χώρα που ο ήλιος φωτίζει την απαστράπτουσα παγκοσμίως γνωστή ανοργανωσιά της και στο ότι σε ένα μικρό ετοιμόρροπο κράτος που ζει με δανεικά, δεν καταφέρνουν ούτε η Δικαιοσύνη του να αδρανοποιήσει, ούτε και οι διωκτικές υπηρεσίες του να εξουδετερώσουν οριστικά το μεγάλο έγκλημα και την τρομοκρατία.

  • Vesper avatar
   Vesper @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 17/07/2014 12:23:19

   Αναρτήθηκε ήδη από "συντρόφους" του, στην είσοδο, επί της Πατησίων, στο Πολυτεχνείο, πανό αλληλεγγύης στο "αναρχικό αγωνιστή" Νίκο Μαζιώτη.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Vesper 17/07/2014 13:06:18

    Δεν άργησαν ε !!!

    • Vesper avatar
     Vesper @ Naruto 17/07/2014 13:36:37

     Τώρα προσπαθούν να διαδώσουν στην πιάτσα τους, δήθεν δηλώσεις του τραυματία τουρίστα ότι τον πυροβόλησαν αστυνομικοί...

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ Vesper 17/07/2014 14:56:18

    Βρε βρε βρε, τους δημοκρατικούς αγωνιστές!!! Πρόλαβαν κιόλας; Παραμέρισαν τους φίλους τους συλληφθέντες λαθρομετανάστες για παρεμπόριο στην ΑΣΟΕ που για χάρη τους άλλα ή τα ίδια συντρόφια είχαν κρεμάσει τεράστιο πανό με απαίτηση για την αποφυλάκιση των λαθρο-παρεμπόρων για χάρη του βιοπαλαιστή αγωνιστή ληστή Μαζιώτη. Ειλικρινά εκείνο το πανό 10 περίπου μέτρων μαυροκόκκινο ήταν αναρτημένο στην πύλη του Πολυτεχνείου από τον Φλεβάρη μέχρι και τουλάχιστον τα μέσα του Ιούνη. Λίγη ευθιξία, λίγος σεβασμός στον συγκεκριμένο χώρο, δεν έτυχε να αισθανθεί κάποιος από την σύγκλητο εφ’ όσον ο Πρύτανης είχε πρόβλημα οράσεως; Τι δημοκρατικές αρχές θα εμπεδώσει η ακαδημαϊκή κοινότητα στους αυριανούς ηγήτορες και διαχειριστές της πορείας αυτής της χώρας όταν δεν αντιδρά ούτε και καλεί να παρέμβει εισαγγελέας, όταν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αφήνονται στο έλεος του κάθε τραμπούκου φασιστοειδούς Σταλινίσκου που οι κοινωνικοί του αγώνες στηρίζονται στην λογική του αποφασίσαμε και επιβάλουμε βιαίως έστω και εμείς οι ολίγοι, οι ελάχιστοι, για όλους εσάς τους πολλούς. Για όσους γνωρίζουν η διαφορά μεταξύ βρετανικών, γερμανικών, ακόμη και ιταλικών και ισπανικών ΑΕΙ, τόσον από οργάνωση, ασφάλεια, επίπεδο εκπαίδευσης, όσον και από κτιριακή επάρκεια και λειτουργικότητα, συγκρινόμενα με τα ελληνικά είναι όπως να συγκρίνουμε το Έβερεστ με τον Λυκαβηττό. Με προβληματική παιδεία μόνο ανάπηρη ανάπτυξη και ιμιτασιόν ισονομία, ευνομία και πρόοδο θα έχει αναπόφευκτα ένας λαός.

 6. πολίτης avatar
  πολίτης 17/07/2014 14:23:42

  Η φουκαριάρα η κυβέρνηση, με τη σύλληψη Μαζιώτη κάνει σαν το πεινασμένο παιδάκι που είδε κουλούρι. Μετά από τόσα στραπάτσα βέβαια, είχε μεγάλη ανάγκη επικοινωνιακά να γίνει κάτι. Τώρα, στις συνθήκες που ζούμε, αν κάναμε ένα γκάλοπ με όσα τρομοκρατούν την ελληνική κοινωνία, ο Μαζιώτης δε θα ήταν καν στο τοπ τεν. Παίζει να τον είχαν ξεχάσει και τελείως, μπροστά στους πάσης φύσεως φακέλους που καλούνται να ανοίξουν και να πληρώσουν και αν τους ρωτούσες αν προτιμούσαν να έχει μέσα άνθρακα ή εκκαθαριστικό, μην είσαι και τόσο σίγουρος για την απάντηση. Πέρα απ' αυτό, θα ήταν μικροψυχία να μην αναγνωρίσουμε την επιτυχία της αστυνομίας, παρά τη μεγάλου ρίσκου επιχείρηση. Ποτέ δεν επικρότησα τέτοιου είδους πράξεις τρομοκρατών, που στερούν ζωές αφενός και γίνονται άλλοθι για σκληρότερα μέτρα καταστολής αφετέρου.

  • Seagull avatar
   Seagull @ πολίτης 17/07/2014 14:56:00

   Αχ την καημένη την κυβέρνηση τι τραβάει και δεν το μαρτυράει, νύχτα μέρα κοπιάζουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα και να μειώσουν τους χιλιάδες φόρους που έχουν επιβάλει, νύχτα μέρα σπάνε το κεφάλι τους να βρούν λύσεις για τους άνεργους, νύχτα μέρα στίβουν το μυαλό τους να πατάξουν την φοροδιαφυγή. Τι να σου πω βρε παιδί μου κομμάτια έχουν γίνει οι άνθρωποι. Για να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι δεν παίζονται ένα έχω να πω, ότι ζητάνε προκαταβολή φόρου από ελεύθερο επαγγελματία που έκανε διακοπή εργασιών το 2013 και ενώ λειτούργησε μόνο 1 τρίμηνο έχει δε τακτοποιήσει όλες τις φορολογικές & ασφαλιστικές εκκρεμότητες που προβλέπονταν. Χρειάζεται κάτι περισσότερο να πούμε για το πόσο ανάλγητοι είναι?

  • Νεο-δεξιός avatar
   Νεο-δεξιός @ πολίτης 17/07/2014 15:06:02

   Και τι θες να μας πεις δηλαδή με το σχόλιο σου. Καλά που είσαι κι εσύ να μας ενημερώσεις ότι φτωχεύσαμε ! Παπαγαλίζειν εστί φιλοσοφείν. Εκ του πονηρού πολίτη... Εγώ ήμουν δίπλα στη σύλληψη (τυχαία) και εκείνη την στιγμή είπα " βρε πιάστε τον κι ας πάρει όλα η εφορία". Μην μας τρελλάνετε εσείς οι "αντιμνημονιακοί" (!?)... λες και ζούμε αλλού εμείς.

   • ΝΑ avatar
    ΝΑ @ Νεο-δεξιός 17/07/2014 15:29:02

    Όσο υπάρχουν "πολίτες" σαν εσένα τόσο θα είναι σίγουρη η τρόικα ότι το πρόγραμμα πηγαίνει καλά.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ Νεο-δεξιός 17/07/2014 15:30:30

    Δηλαδή μπορείς να λες υπερήφανα " Ήμουν κι εγώ εκεί!" Ήξερες ότι ήταν ο Μαζιώτης; Κι αντί να χωθείς κάτω από κανένα τραπέζι μη φας καμιά ξώφαλτση, έλεγες θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου!! Έτρωγες σουβλάκια; Δε φαντάζομαι να μην πλήρωσες τον λογαριασμό με το νταβαντούρι...αλλά εσύ αποκλείεται.

    • Νεο-δεξιός avatar
     Νεο-δεξιός @ πολίτης 17/07/2014 20:55:30

     Ε εντάξει, το "ξερό δαφνόγυλο" έπεσε... το λεξιλόγιο σου τα λέει όλα. Πολύ σημασία σου έδωσα.

     • πολίτης avatar
      πολίτης @ Νεο-δεξιός 18/07/2014 09:24:38

      Αγαπητέ μου, το σουρεάλ σκηνικό που περιέγραψες μόνο με πλάκα αντιμετωπίζεται. Τώρα βέβαια, αν τα δώσεις όλα στην εφορία για να τιμήσεις το τάμα σου, δημόσια θα αναγνωρίσω ότι σε παρεξήγησα.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ πολίτης 17/07/2014 22:59:21

     Γιατί να πληρώσει; Σίγουρα θα τα ''γύρισε'' πίσω από το φόβο του..

 7. Vesper avatar
  Vesper 17/07/2014 15:24:13

  Σε σχέση με προηγούμενη τοποθέτησή μου και διαβάζοντας ΝΕΑ στοιχεία για τη σύλληψη Μαζιώτη, οφείλω να παραδεχθώ ότι κάποια πρόσωπα της αστυνομίας, ξεχώρισαν με τη συμβολή τους και τη συμμετοχή τους στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης. Τα ΝΕΑ στοιχεία που διαβάζω, έχουν ως ακολούθως και μέσω αυτών θα αντιληφθείτε, τι εννοώ:

  "....Γυναίκα αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρίσκονταν στην περιοχή εκτός υπηρεσίας και ήταν αυτή που αντιλήφθηκε (από υπηρεσιακές περιγραφές) τον μαζιώτη να περνάει από μπροστά της. Τον αναγνώρισε και με το κινητό της τηλέφωνο ενημέρωσε την υπηρεσία. Έτσι σήμανε ο συναγερμός και κατέφθασε εκεί το κλιμάκιο. Για τη γυναίκα αυτή μίλησε και ο Υπουργός Κικίλιας και πληροφορίες θέλουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τη συνεχάρη προσωπικά (τηλεφωνικά). Ήταν μια ιδιαιτέρως καθοριστική παρέμβαση (και από όργανο εκτός υπηρεσίας).

  Ο 29χρονος Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί στο Τμήμα της Κυψέλης, είχε διατεθεί στη επίχειρηση της ΕΛΑΣ "ΘΗΣΕΑΣ" για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την παταξη του παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν επικεφαλής ομάδας με 6 πρωην Δημοτικούς Αστυνομικούς και πραγματοποιούσε πεζές περιπολίες, στην πλευρά της Καπνικαρέας. Ο Μαζιώτης πέρασε από μπροστά του, τον αναγνώρισε και ενημέρωσε αρμοδίως για "ύποπτο άτομο" που κινείται στον τομέα του. Παράλληλα ζήτησε ενισχύσεις και απευθυνόμενος στον Μαζιώτη του ζήτησε έλεγχο στοιχείων. Έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη, η επιβίβαση μαζιώτη στο ταξί το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από αστυνομικούς που είχαν καταφθάσει και ο Μαζιώτης βγήκε από το ταξί. Ο 29χρονος ειδικός Φρουρός, βρέθηκε τετ α τετ μαζί του, έπεσε πάνω του για να τον ακινητοποιήσει και στη συμπλοκή χτυπήθηκε από τις σφαίρες του τρομοκράτη. Ευτυχώς η μια που τον βρήκε κατάστηθα, σταμάτησε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του, που ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ, το είχε ΑΓΟΡΑΣΕΙ ο ίδιος, διότι η ποιότητα των υπηρεσιακών δεν είναι και η καλύτερη (ούτε η εφαρμογή τους, στο σώμα). Από τη συμπλοκή και καθώς ο ειδικός φρουρός έπεσε χτυπημένος, ο Μαζιώτης έτρεξε να φύγει ανάμεσα από ταβέρνες της περιοχής (πυροβολώντας, όπου και οτρυαματισμός των τουριστών) όμως ήδη τον είχαν προσεγγίσει οι αστυνομικοί σε απόσταση βολής και με μια βολή, τον ακινητοποίησαν. Σίγουρα λοιπόν και η συμβολή του ειδικού φρουρού, ήταν ξεχωριστή στην όλη επιχείρηση και οφείλω τη διευκρίνιση αυτή, σε σχέση με την προηγούμενη τοποθέτησή μου.
  Και το ότι οι δύο αστυνομικοί, αναγνώρισαν το σουλούπι του Μαζιώτη (η μια σε ωρα εκτός υπηρεσίας) δείχνει πολλά για τη δουλειά που γίνεται στην αστυνομία. Και κάτι τελευταίο. Μπούρδες όλα όσα έσπευσαν να γράψουν κάποιοι τις πρώτες ώρες, για δήθεν ληστείες σε τράπεζες και κοσμηματοπωλεία και άλλα σχετικά.

  • my way avatar
   my way @ Vesper 17/07/2014 20:38:27

   Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την περίπτωση του Ε.Φ, έχουμε τα εξής τραγικά: Έπεσε πάνω στον Μαζιώτη, προσπαθώντας να τον σταματήσει και δέχτηκε δύο σφαίρες. Την παραλίγο μοιραία την σταμάτησε το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ευτυχώς είχε προνοήσει να το αγοράσει μόνος του, είχε «βάλει» 10 μηνιαίες δόσεις για να ανταποκριθεί στο κόστος των 500 ευρώ του γιλέκου. Ο μισθός του είναι μόλις 650 ευρώ. Το «ταβάνι» είναι τα 900 ευρώ αν για έναν μήνα δουλέψει όλα τα προβλεπόμενα νυχτερινά και όλα τα σαββατοκύριακα.

 8. Αλέκος avatar
  Αλέκος 17/07/2014 16:34:40

  Θα ήθελα να πιστέψω τα όσα γράφετε περί σχεδίων ,παρακολουθήσεων και λοιπά αλλά τι σόϊ σύλληψη ήταν αυτή όταν τον πήραν το κατόπι και τον κυνηγούσαν μέσα σε δρόμους γεμάτους κόσμο, δεν μπορούσαν να τον αιφνιδιάσουν και να τον ακινητοποιήσουν χωρίς να πέσει ούτε μια μπιστολία γιατί όπως και σεις παραδέχεστε από τύχη βουνό δεν θρηνούμε σήμερα αθώα θύματα ή αστυνομικούς, και γιατί αφού κατάλαβαν ότι ήταν τρομοκράτης δεν ανέλαβε δράση η αντιτρομοκρατική, φοβήθηκαν μην σκίσουν κανένα καλτσόν, εμένα πάντως κάτι δεν μου αρέσει από αυτά που έγιναν με αυτά που θέλουν να μας παρουσιάσουν , γιατί αν υποψιαστώ ότι ήταν σχεδιασμένο και το κυνηγητό μέσα στους δρόμους ε! τότε κλάψτα Χαράλαμπε, κάποιοι πρέπει να πάνε σπίτια τους

  • ΑΤ avatar
   ΑΤ @ Αλέκος 18/07/2014 10:56:51

   Μας ψεκάζουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.