Το κουδούνι δεν χτύπησε σε 272 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία
15/09/2015 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κουδούνι δεν χτύπησε σε 272 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Δεκάδες άλλα υπολειτουργούν

Τουλάχιστον 272 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας παραμένουν κλειστά λόγω παντελούς έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, την ίδια ώρα που δεκάδες άλλα άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή με μόλις έναν δάσκαλο και υπολειτουργούν.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν συνολικά 12.884 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης (999 κενά), την Α΄ Αθήνας (918), την Ανατολική Αττική (764), τα Δωδεκάνησα (700 κενά), την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Αττική (από 656 κενά) και τον Πειραιά (642 κενά).

Τα στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) επιβεβαιώνουν ότι η φετινή σχολική χρονιά είναι μία από τις χειρότερες. Αναλυτικά, κλειστά παραμένουν 20 νηπιαγωγεία στην Αιτωλοακαρνανία, 2 δημοτικά σχολεία ειδικής αγωγής στην Ανατολική Αττική, 21 νηπιαγωγεία και 10 δημοτικά στα Δωδεκάνησα, 35 σχολικές μονάδες στην Εύβοια, 5 νηπιαγωγεία στη Ζάκυνθο, 35 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στο Ηράκλειο Κρήτης, 8 νηπιαγωγεία και 6 δημοτικά στην Ιστιαία, 32 νηπιαγωγεία και 20 δημοτικά στις Κυκλάδες, 10 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στη Λακωνία, 15 νηπιαγωγεία και 4 δημοτικά στη Λέσβο και στη Λήμνο, 12 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στο Ρέθυμνο, 7 νηπιαγωγεία και 4 δημοτικά στη Σάμο, 5 νηπιαγωγεία και 1 δημοτικό σχολείο στη Σικυώνα, 2 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στη Φωκίδα, 6 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στα Χανιά και 2 δημοτικά σχολεία στη Χίο.

Παράλληλα, στην Ηλεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους 15 νηπιαγωγεία, ενώ στην Ξάνθη κλειστά είναι ολοήμερα δημοτικά σχολεία.

«Τα δεδομένα αυτά δεν τιμούν την εκπαίδευση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά κακό σχεδιασμό και εγκληματική παράβλεψη των νομικών ζητημάτων από την πλευρά της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, χαρακτήρισε διαχρονικό το ζήτημα των κενών, αφού οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έχουν «παγώσει» και γίνονται μόνο προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 8.500 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν προσληφθεί μόλις 250.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. δημης avatar
    δημης 17/09/2015 18:28:51

    Μπαλτάς όμως χτύπησε .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.