Το Μέγαρο χρειάζεται ... Μνημόνιο
10/03/2014 18:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μέγαρο χρειάζεται ... Μνημόνιο

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η επίσημη πολιτεία παραδέχεται ότι το διαχρονικό σκάνδαλο που λέγεται Μέγαρο Μουσικής θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε όλοι από την τσέπη μας εσαεί, προκειμένου να έχουν πολιτισμό οι κουλτουριάρηδες της πλατείας Κολωνακίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο Χρ. Σταϊκούρας, το ελληνικό δημόσιο έχει μπει εγγυητής σε τρία δάνεια προς το Μέγαρο συνολικού ύψους 245 εκατ. ευρώ! «Με αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών του 2004, του 2005 και του 2007, παρασχέθηκε η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου προς διασφάλιση δανείων, χορηγηθέντων στο ΝΠΙΔ με την επωνυμία Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ύψους 90.000.000 ευρώ και 60.000.000 ευρώ εκ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και 95.000.000 ευρώ εκ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος».

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, κατ’ εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου περί κατάπτωσης εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου, το Ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση αδυναμίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών να εξυπηρετήσει τις σχετικές δανειακές υποχρεώσεις του, προβαίνει στην εξόφληση των απορρεουσών εκ των ανωτέρω αποφάσεων εγγύησης, υποχρεώσεών του, βεβαιώνοντας, σε βάρος του ανωτέρω νομικού προσώπου, τα εκάστοτε καταβαλλόμενα ποσά, μέσω της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, ως δημόσια έσοδα.

Δηλαδή θα πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός και μετά θα τα διεκδικήσει από το Μέγαρο. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Παράλληλα, δίνονται και 3 εκατ. ευρώ ως τακτική επιχορήγηση στο Μέγαρο. Το αντάλλαγμα για τα δάνεια και τις εγγυήσεις είναι να πάρει το ελληνικό Δημόσιο την πλειοψηφία στο δ.σ. (6 αντί 5 των Φίλων της Μουσικής) αλλά και τι έγινε; Μήπως παραιτήθηκε κανείς από τους διοικούντες επί χρόνια το Μέγαρο το οποίο μπήκε μέσα τόσα εκατομμύρια; Μήπως το δημόσιο μείωσε τους μισθούς των χρυσοκάνθαρων που είχε ο ορίσει ο Λαμπράκης; Εδώ δεν χρειάζεται ένα... Μνημόνιο για το Μέγαρο ή ακόμη και λουκέτο αν είναι να πληρώνει ο ελληνικός λαός που δεν έχει ούτε να φάει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΕΜΕΣΙΣ avatar
  ΝΕΜΕΣΙΣ 11/03/2014 13:30:32

  Το " Μεγαρο" χρειαζεται διαχειριστικό έλεγχο, καταλογισμό ευθυνών στα ΔΣ απο συστάσεώς του, ισοβιες καθείρξεις και κατασχεσεις περιουσιών αν αποδειχθει βαρεια αμελεια ή δολος και μεταβίβασή του στο Δημόσιο, απόλυση όλων των υπαλλήλων και πρόσληψη νέων με βαση οργανόγραμμα ΣΟΒΑΡΌ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΌ. ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

 2. esther veritas avatar
  esther veritas 29/03/2014 10:48:22

  Γεια σας, Αυτό γίνεται για να ενημερώσει το ευρύ κοινό που η κ. Esther Veritas, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο έχει ανοίξει μια οικονομική ευκαιρία για όλους που έχουν ανάγκη από κάθε οικονομική βοήθεια. Δίνουμε έξω δάνειο με επιτόκιο 2% για τα άτομα, τις επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις κάτω από ένα σαφή και κατανοητό τρόπο και την κατάσταση. επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail στη διεύθυνση: (estherveritas@live.co.uk)

 3. Larry Fox avatar
  Larry Fox 19/05/2014 20:12:51

  Καλώς ήρθατε στην 24ωρη εξυπηρέτηση δανείου Έχετε δοκιμάσει να λάβουν δάνεια από τις τράπεζες χωρίς επιτυχία ; Επειγόντως χρειάζονται χρήματα για να βγούμε από το χρέος ; Χρειάζεστε χρήματα για την επέκταση ή τη δημιουργία δική σας επιχείρηση ; Πάρτε ένα δάνειο από μια από τις κορυφαίες εταιρείες του δανείου του Ηνωμένου Βασιλείου . 24ωρη υπηρεσία δάνειο είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενυπόθηκων δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το φιλικό και έμπειρο προσωπικό μας είναι σε θέση να επεξεργαστεί την αίτησή σας γρήγορα και αποτελεσματικά . Μπορείτε να δανειστεί πάνω από οποιοδήποτε όρο 1-25 χρόνια και να δανειστεί οποιοδήποτε ποσό από £ 2.000 σε £ 50.000.000,00 για οποιονδήποτε σκοπό . Τύποι του δανείου που προσφέρουμε περιλαμβάνουν : Προσωπικά δάνεια Βραχυπρόθεσμα δάνεια Τα δάνεια σταθεροποίησης χρέους Σε απευθείας σύνδεση δάνεια γρήγορα δάνεια Κάθε δάνεια χρήσεων τους όρους του δανείου Bad πιστωτικά δάνεια Φτηνές δάνειο Ανεπιθύμητες πιστωτικά δάνεια Στεγαστικό δάνειο Τα κακά πιστωτικά προβλήματα εξασφαλισμένο δάνειο Με ένα χαμηλό επιτόκιο του 3 % σε όλα τα μέρη του κόσμου . Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τους υποψηφίους που είναι 18 ετών και άνω . Για περισσότερες πληροφορίες , παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email : 24hourloanservice@gmail.com Regards Larry Fox

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.