Τουρκική πρόκληση στο πεδίο βολής Ανδρου - Προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό
10/06/2015 15:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκική πρόκληση στο πεδίο βολής Ανδρου - Προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

Επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Άσκησις «Καταιγίς» 2015 προκάλεσαν χθες οι Τούρκοι, όταν ένα πλοίο τους (Cadarli) εισήλθε τρεις φορές στο πεδίο βολής της Άνδρου, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, ισχυριζόμενος ο κυβερνήτης του ότι δεν αναγνωρίζει το πεδίο βολής. Την τρίτη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε προειδοποιητική βολή από δικό μας πλοίο και οι Τούρκοι αποχώρησαν.

Την άσκηση παρακολουθούσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, παρακολούθησε φάση της Άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15», που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο.

Στην άσκηση μετέχουν, το σύνολο των διαθεσίμων Μονάδων του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, Μονάδες του Στρατού Ξηράς, Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό πλοίο και ακόμη δύο τουρκικά πολεμικά πλοία (μία κορβέτα και μία πυραυλάκατο) παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρου.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να΄χαμε να λέγαμε avatar
    Να΄χαμε να λέγαμε 11/06/2015 08:00:45

    Πονάνε οι Κούρδοι τον Ερντογάν και θα έχουμε μιά παραπάνω ανησυχία, ώσπου να καταπιεί την ήττα του. :)

  2. Naruto avatar
    Naruto 11/06/2015 09:22:23

    Χαρακτηριστικός τούρκικος τσαμπουκάς . Και μόνο όμως που συζητάμε αν το σπίτι μας είναι δικό μας δημιουργούμε κακά προηγούμενα . Ο μόνος τρόπος να τους κοπεί ο βήχας είναι να δημιουργούμε και εμείς αντίστοιχες αμφισβητήσεις .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.