Τουρκία: «Με λανθασμένες συντεταγμένες» η πρόσφατη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο
03/03/2015 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: «Με λανθασμένες συντεταγμένες» η πρόσφατη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο

Το αίτημα για συνομιλίες με την Ελλάδα για το ζήτημα των «μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών» στο Αιγαίο και την «αμοιβαία κατάργηση» των περιοχών αυτών προβάλλει η Άγκυρα, δηλώνοντας πως ακυρώνεται η πρόσφατη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο από την Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς αναφέρει: «Το ζήτημα των μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών στο Αιγαίο εκ μέρους της Ελλάδας και της χώρας μας είναι επίκαιρο εδώ και μεγάλο διάστημα. Τον περασμένο χρόνο είχαμε προτείνει στην ελληνική πλευρά την αμοιβαία κατάργηση των περιοχών αυτών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά δεν μας έχει απαντήσει θετικά. Επιθυμούμε το πρόβλημα αυτό να επιλυθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης: «Για τον σκοπό αυτόν ακυρώνεται η πρόσφατη διακοίνωσή μας για δέσμευση περιοχών, η οποία ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες. Στη φάση αυτήν και για ένα διάστημα δεν θα προχωρήσουμε σε νέα δέσμευση. Βεβαίως, διατηρούμε τη στηριζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας στάση μας στο ζήτημα αυτό».

Τέλος, ο Τούρκος εκπρόσωπος σημειώνει: «Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας περί εξέτασης των υφιστάμενων προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας, με δημιουργική αντίληψη και αξιοποιώντας τους διαύλους διπλωματικού διαλόγου».

Πηγή:ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. cockpit2 avatar
    cockpit2 03/03/2015 21:55:34

    Τούρκικα ψέματα...κάτι Έλληνες πολιτικούς μου θυμίζουν..

  2. airman avatar
    airman 04/03/2015 09:30:31

    "... με δημιουργική αντίληψη ..." Μας πήραν χαμπάρι! Γι' αυτό και μας έστειλαν το πρώτο χαμπέρι! Αλλά αφού πλέον "η αιχμή του δόρατος" των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά προκλήσεις, τι ανάγκη έχουμε; Εκτός κι αν μιλάμε για τις προκλήσεις στο Αιγαίο, οι οποίες με "αντίστροφη μετάφραση" αποτελούν - αυτονόητα - διαχρονικό πρόβλημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.