#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/06/2013 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τον Ιούλιο οι πρώτες απολύσεις στο ΔημόσιοΑπό τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσουν, κατά κύριο λόγο, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σημείο-μηδέν για να πραγματοποιηθούν αυτές θα είναι ο Ιούλιος, ενώ στο… χορό των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, προκειμένου να πιαστεί η μνημονιακή δέσμευση για 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους (με σημαντικό αριθμό στον ενδιάμεσο χρόνο), θα μπουν και εργαζόμενοι σε φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι διαδικασίες για τις μεταρρυθμίσεις είναι χρονοβόρες, η κυβέρνηση αναζητά μεγάλο φορέα, από την κατάργηση του οποίου θα προκύψει μεγάλος αριθμός απολύσεων, με τις πληροφορίες να συνεχίζουν να κάνουν λόγο για τα «αμυντικά συστήματα».

Οι τροϊκανοί, που γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι την ελληνική πραγματικότητα και το γεγονός ότι τον Αύγουστο οι υπηρεσίες κινούνται με τον… αραμπά, θα απαιτήσουν στις επικείμενες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακριβή αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις. Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις 4.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και η ένταξη σε διαθεσιμότητα 25.000 εργαζομένων στο ίδιο χρονικό διάστημα συνεχίζουν να αποτελούν κορυφαία προαπαιτούμενα, με το Μέγαρο Μαξίμου να φαίνεται αποφασισμένο να μη δεχτεί ακόμα μία «κίτρινη κάρτα» από πλευράς Μηχανισμού Στήριξης.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης των κλιμακίων της τρόικας με παράγοντες του Δημοσίου (πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη) έγινε γνωστό πως σύντομα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να ξεκαθαριστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα και τα πάντα να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του μήνα.

«Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 4.900 πλεονάζουσες θέσεις εργασίας. Οι 2.000 από τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων», επισημαίνει στον Τύπο της Κυριακής στέλεχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες απολύσεις θα προέλθουν από εργαζομένους που απασχολούνται στους παραπάνω «πυρήνες» του Δημοσίου.

Όπως ανέφεραν στους τροϊκανούς οι παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αποχωρήσεις θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις ή τη μείωση του μεγέθους ή ακόμα και την κατάργηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. «Τις επόμενες ημέρες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τις πρώτες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων. Η ψήφιση του νόμου θα συνεπάγεται και την αυτόματη απόλυση των υπαλλήλων, ενώ, όταν πρόκειται για μείωση του μεγέθους ενός οργανισμού, θα αρκούν υπουργικές αποφάσεις», τονίζουν Έλληνες αξιωματούχοι. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τροϊκανοί θέλησαν να ενημερωθούν για δύο παραμέτρους:

-Για το χρόνο που μεσολαβεί από την ψήφιση του σχεδίου νόμου μέχρι και την εφαρμογή του. Δηλαδή, για το πόσο διάστημα θα απαιτηθεί μέχρι να γίνουν οι απολύσεις.

-Για το καθεστώς των αποζημιώσεων που ισχύει στην ελληνική πραγματικότητα.

«Κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει πλέον ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης. Συντονίζει όλες τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση των απολύσεων. Ο υπουργός Επικρατείας δεν θέλει να γίνουν απολύσεις επί… δικαίους και αδίκους, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η τρόικα. Προσπαθεί και επιδιώκει οι αποχωρήσεις να προέρχονται αποκλειστικά από επίορκους, «κοπανατζήδες», εργαζομένους με πλαστά πιστοποιητικά και υπαλλήλους οι οποίοι απασχολούνται σε φορείς προς κατάργηση ή συγχώνευση», αναφέρουν στον Τύπο της Κυριακής Έλληνες αξιωματούχοι.

Ο χορός των απολύσεων θα ανοίξει και μέσω της κατάργησης 17 φορέων και της συγχώνευσης 46 δημόσιων βιβλιοθηκών. Σε αυτήν την πρώτη… φουρνιά των φορέων εργάζονται περίπου 400 άτομα. Από αυτούς, 216 υπάλληλοι, που απασχολούνται σε οργανισμούς που θα αποτελέσουν παρελθόν, θα οδηγηθούν άμεσα σε υποχρεωτική αποχώρηση, μέσα από τη διαδικασία της κατάργησης των οργανικών τους θέσεων.

Φορείς και οργανισμοί που θα καταργηθούν

Οι φορείς και οργανισμοί που θα καταργηθούν, μέσω νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή είναι:

» Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ (απασχολούνται 100 άτομα).

» Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (απασχολούνται 50 άτομα).

» Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (μηδέν άτομα).

» Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (απασχολούνται 35 άτομα).

» Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (απασχολούνται πέντε άτομα).

» Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (μηδέν άτομα).

» Κεντρική Αγορά Πατρών (ένα άτομο).

» Εθνικό Κέντρο Έρευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους Διαβήτη (απασχολούνται έντεκα άτομα).

» Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής (απασχολούνται τέσσερα άτομα).

» Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας (μηδέν άτομα).

» Οργανισμός Κωπαΐδας (απασχολούνται δέκα άτομα).

» Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας (μηδέν άτομα).

» Εθνικό ίδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης» (μηδέν άτομα).

» Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας (μηδέν άτομα).

» Κεφάλαιο επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε. (μηδέν άτομα).

» Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (μηδέν άτομα).

» Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας (μηδέν άτομα).

Σε διαδικασία συγχώνευσης αναμένεται να οδηγηθούν και 46 δημόσιες βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, στις οποίες απασχολούνται περίπου 200 εργαζόμενοι. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τις δημόσιες βιβλιοθήκες Αίγινας, Δελφών, Δράμας, Λευκάδας, Καρπενησίου, Ζακύνθου, Σάμου, Βέροιας, Χίου, Καλαμάτας, Λαμίας, Ναυπάκτου, Μυτιλήνης και Λιβαδειάς.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον "Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. leak avatar
  leak 09/06/2013 10:19:16

  τον Ιούλιο του 2013?

  • κατοικος Mποτσουανας avatar
   κατοικος Mποτσουανας @ leak 09/06/2013 10:24:17

   τον Ιούλιο Καίσαρα

   • Μεγαλες στιγμες avatar
    Μεγαλες στιγμες @ κατοικος Mποτσουανας 09/06/2013 17:08:01

    Μην κοροιδευεις αυτους που τολμουν αυτο που δεν τολμησε κανεις για 40χρονια

    • mara M. avatar
     mara M. @ Μεγαλες στιγμες 09/06/2013 21:02:04

     Τι να τολμήσουν αφού οι ίδιοι τους διόρισαν. Και τώρα που δεν μπορούν να διορίσουν στο δημόσιο έχουν πάρει αμπάριζα τον ιδιωτικό τομέα. Δεν γλιτώνουμε με τίποτα απο τα πελατάκια.

    • Β.Κ.Σιάπκα avatar
     Β.Κ.Σιάπκα @ Μεγαλες στιγμες 10/06/2013 07:59:03

     Πατάς.επάνω στο γράμμα και σου εμφανίζει τις εναλλακτικές γραφές του. Το εξοργιστικό βέβαια είναι αφενός η έλλεψη των πνευμάτων και της περισπωμένης και αφετέρου η μη διαθεσιμοότητα του "ι" με τόνο και διαλυτικά

 2. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 09/06/2013 10:45:26

  ΤΙ ΛΈΣ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ;;;;
  4000 ΔΥ; ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ;
  Και πως θα δουλεψει το δημοσιο για να βγαλει το πανθομολογουμενως τιτανοτεραστιο εργο του;;;;;;
  Kαι να σκεφτει κανεις οτι αν ειχαν απολυσει 300.000 ΔΥ το 2010 θα ειχαν γλυτωσει το κεφαλι τους πολλοι περισσοτεροι ΙΥ και πολλα προβληματα ολοι μας
  ΥΓ: και για να μην ξεχνιομαστε παιδες του δημοσίου:
  1. ΟΛΟΙ θυμούνται τις "πρασινάδες" που λέγατε στην αρχή της κρίσης πως με την καταναλωσή σας κρατιεται η αγορα
  2. η αναπτυξη θα ελθει οταν ο μισθος σας γίνει το 25% του αντίστοιχου στον ιδιωτικό οπως ήταν πριν επιδραμει η πράσινη ακρίδα
  3. οσο και να σας "προσέχουν" οι ιθύνοντες σας εγγυωμαι οτι την επόμενη αύξηση θα την δείτε το 203Χ

  • foros1 avatar
   foros1 @ IOKLOS ZARAS 09/06/2013 13:21:36

   η μειωση των μισθων στο δημόσιο, περίπου αντιστοιχει σε απολύσεις των 300.000 ΔΥ που αναφέρεις.
   μήπως θα πρεπει καπου καπου να μνημονεύουμε και την παταξη της πρωην (κυρίως) και νυν φοροδιαφυγής;
   παντως και εγω σου εγγυωμαι οτι και ΟΛΟΙ οι ΔΥ αν απολυθούν, αν δεν αλλάξει η πηγη του προβλήματος (βλεπε πολιτικές ισχυρων μελών της Ε.Ε....), ασπρη μερα δυσκολα θα ξαναδουμε.

   • leak avatar
    leak @ foros1 09/06/2013 20:07:04

    Δεν κάνουμε και αυτή τη δοκιμή? Ποτέ δεν ξέρεις

   • IOKLOS ZARAS avatar
    IOKLOS ZARAS @ foros1 10/06/2013 08:21:25

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ
    300.00 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ 1/4 ΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ
    Οποιος δεν ηθελε φαντάζομαι οτι θα μπορουσε να αναζητήσει θέση στον ιδιωτικό οπως έκαναν με επιτυχία πολλοι γιατροί του ΕΣΥ
    Ξεβολεύτηκαν βέβαια πολλοί απο αυτούς και πολύ μάλιστα αλλα κάποιοι ελευθερώθηκαν κιολας

 3. QQ avatar
  QQ 09/06/2013 12:13:15

  Αυτό θα πει αποφασιστικότητα. Μετά από 5 χρόνια κρίσης ΘΑ απολύσουν ΔΥ.
  Τα παραπάνω αθροίζουν 200 άτομα. Λείπουν 3.800.
  Οι οργανισμοί με τα 0 άτομα πως προέκυψαν ? Προλάβανε και τους μετατάξανε ?

 4. tpe avatar
  tpe 09/06/2013 12:16:56

  100 άτομα θα απολυθούν; Τι λες ρε παιδάκι μου...
  Ο Οργανισμός για την αποξήρανση Κοπωπαΐδας, είναι ακόμα στους "προς κατάργηση";

  Δούλεμα που μας ρίχνουν...

 5. Δημητριος avatar
  Δημητριος 09/06/2013 13:11:12

  κ
  Και γιατι να χασουν τη "δουλεια" τους οι ανθρωποι ?
  Γιατι δεν βαζουν τελος επιτηδευματος 1200 ευρω, συντελεστη φορου 35% στους ελευθ. επαγγελματιες απο το πρωτο ευρω , εισφορα αλληλεγγυης 5%, τελος ακινητων 1500 ευρω , τιμη τσιγαρων/πακετο 8 ευρω, τι λεω, 10 ευρω, εισφορες οαεε 500 ευρω το μηνα, εισφορα για ΕΟΠΥΥ 200 ευρω το μηνα , προεισπραξη φορου 120% (γιατι εισαι φοροφυγας και δεν τα δηλωνεις ολα) και τοσα αλλα ???

 6. Dimitris avatar
  Dimitris 09/06/2013 14:14:04

  Τρία χρόνια μετά την χρεοκοπία που μας οδήγησε κατά κύριο λόγο το πελατειακό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό και υδροκέφαλο Δημόσιο οι κυβερνώντες ΘΑ απολύσουν 300 άτομα από οργανισμούς που στην ουσία δημιουργήθηκαν για να αράξουν κάποια βύσματα με την ανοχή των πολιτικών τους πατρώνων?

  Τίποτα δεν θα γίνει...Απλά ο τεράστιος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα "βαφτίσει" κάποιες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις Δ.Υ. μέσω εθελουσίας εξόδου (αύριο νομίζω κατατίθεται σχετικό ν/σ με κίνητρα για εθελουσία στο Δημόσιο) αναγκαστικές αποχωρήσεις και αυτό είναι όλο.

 7. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 09/06/2013 14:22:30

  Ασχημο σημαδι. Θα ριξουν συντομα την κυβερνηση. Δεν ειναι δυνατον να επιτρεψουν οι κρατικοδιαιτοι την απολυση τους!........

 8. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 09/06/2013 17:06:20

  Παντως το Εθνικο κεντρο βιβλιου ειναι μεγαλο λαθος να καταργηθει.Ειναι υποθετω το χλωρο αναμεσα στα ξερα...!!
  Ερωτηση-Πως διαολο μπαινουν οι τονοι στο tablet;

 9. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 09/06/2013 22:30:25

  Α ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ !!!!!!!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Α ΡΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ!!!!!!!

 10. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 10/06/2013 07:54:57

  Ακόμα και ετσι να είναι,τουλάχιστον μια κυβέρνηση προσπαθει να διορθώσει το λάθος της μετά απο τόσα χρόνια κακών επιλογών και πρακτικών.
  Αλλά πάλι δεν θα το καταλάβεις και δεν θα το παραδεχτείς,αφού εχεις ισοπεδωτική αντίληψη ως προς τα πολιτικά δρώμενα

 11. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 14/06/2013 11:18:28

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.