#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2014 17:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι απαντά η οικογένεια Λιάπη για το σπίτι στην ΕυρυτανίαΑπαντήσεις για την υπόθεση της οικίας που διαθέτει στην Ευρυτανία έδωσε δια του δικηγόρου της η σύζυγος του Δημητρίου Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη, μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο που ανέφεραν ότι έγινε ανακαίνιση στο οίκημα με κοινοτικά χρήματα.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ'εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:

-Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

-Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

-Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτησε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

-Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της, στον εκ του συζύγου της ανηψιό.

Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με καταγγελίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, η οικογένεια του Μ. Λιάπη αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις από την περίοδο 1992-1993 για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου σπιτιού, χρηματοδοτήσεις που χορηγήθηκαν για τη διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία όμως ποτέ δεν φιλοξένησαν ούτε έναν τουρίστα στην περιοχή.

Ενδιάμεσος φορέας για την επιδότηση ήταν η αναπτυξιακή εταιρία «Ευρυτανία Α.Ε», πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογιώργος, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο MEGA επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε:

«Από το Μεγάλο Χωριό μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις μεταξύ των οποίων και της οικογένειας, μάλλον της θείας του Λιάπη, με εκπρόσωπο τον Μάρκο Λιάπη. Ενετάχθη μια τέτοια επένδυση όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πήρε όλα τα ποσά που προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση».

Ερωτηθείς εάν το σπίτι χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστική μονάδα ο κ. Κονογιώργος αρκέστηκε να πει ότι από όσο γνωρίζει «πήγαινε κόσμος εκεί» και ότι «το σπίτι διέθετε φορολογικά στοιχεία».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 04/01/2014 18:57:52

  "Πήγαινε κόσμος εκει" Λιώνωωωωωωω!!!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ηλίας 04/01/2014 20:06:33

   Δέν ἀσχολεῖσαι καλλίτερα μέ τῖς μῖζες ἑκατομυρίων τοῦ καντα ΑΕ, θά λιώσηηηηηηηης περισσότερο.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/01/2014 21:50:50

  Καταγγέλλουν γιά τίς ἐπιδοτήσεις τήν ''Ευρυτανία Α.Ε.'' τῆς ὁποίας Πρόεδρος ἦταν ὁ Κοντογιώργος,ἀλλά τόν ψηφίζουν γιά βουλευτή!
  Πολύ κοντή μνήμη ἔχουν ἐκεῖ στή Ρούμελη...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κυθήριος 05/01/2014 01:35:23

   Δεν κατάλαβες καλά. Τον καταγγέλλουν όσοι δεν πήραν τις επιδοτήσεις, ενώ θέλησαν να τις πάρουν....Τον καταγγέλλουν επειδή ακριβώς ΔΕΝ τις πήραν αυτοί και τις πήραν κάποιοι άλλοι.
   Ένα από τα καλά της ιστορίας με τον Λιάπη είναι ότι απομυθοποιούνται και τα τελευταία υπολείμματα του καραμανλισμού.

   • θηραία avatar
    θηραία @ ΒΙΣ 05/01/2014 02:13:57

    Δηλαδή, όσα έκανε η Στεφανί του Μονακό,
    απομυθοποίησαν ποτέ τους γονείς της Ρενιέ και Γκρέις Κέλι;

    • Νίκος avatar
     Νίκος @ θηραία 06/01/2014 01:46:56

     Χαχαχα

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 04/01/2014 21:53:40

  Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των πολιτών.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/01/2014 01:33:03

  "Πήγαινε κόσμος εκεί"!!! Και στο δικό μου μικροσκοπικό εξοχικό στο νησί (κληρονομικό, για να μην νομίζει κανείς ότι είμαι και πλούσιος) έρχεται κόσμος. Άρα, είμαι ξενοδόχος, με βάση τη λογική αυτή....
  Αναζητούνται απεγνωσμένα οι ψηφοφόροι του Λιάπη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν όλοι τους πεθάνει προ πολλού και κανείς μεταξύ των ζώντων ελλήνων πολιτών δεν ψήφισε ποτέ στη ζωή του τον Λιάπη....

 5. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 05/01/2014 03:03:37

  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ερώτηση προς το Ίδρυμα Καραμανλή:
  Γνωρίζετε την ιστορία του Κώστα Τριανταφυλλίδη;
  Του ανθρώπου που ο "Εθνάρχης" σας χρησιμοποίησε το όνομά του για να την σκαπουλάρει σαν τον ποντικό;

  Έτσι για να δούμε πόσο καλά ξέρουν την Ελληνική ιστορία αυτοί που μας διοικούν τόσα χρόνια...αυτοί που εκπροσωπούσαν τόσα χρόνια τον "Καραμανλισμό"....ούτε και ο Κωστάκης ΔΕΝ γνωρίζει....τον προκαλώ...
  Ξέρετε, η υστεροφημία είναι ό,τι επιζητεί ένας πολιτικός...έ, αυτή θα κατεδαφιστεί...οι μύθοι θα καταρρεύσουν αυτή την περίοδο...βλέπετε υπάρχουν Έλληνες που γνωρίζουν από μέσα την Ιστορία...

  • θηραία avatar
   θηραία @ Τί να λέμε; 05/01/2014 10:56:52

   ...γι΄αυτό επιδοτούνται κάποια ιδρύματα, για να μαζεύουν λεπτομέρειες, που συν τω χρόνω θα αξιοποιήσουν υπέρ τους, στον μάταιο αγώνα τους για επικράτηση....!!!! Γνωστή η αρρώστια.
   Τι άλλο θα δούμε από τα εφιαλτικά ονείρατα κάθε επαρμένου ...
   Τίποτα χρήσιμο για την κοινωνία δεν έχουμε δει να βγάζουν πάντως!
   Ολα και μόνο, για τη φατρία τους!

 6. tk avatar
  tk 05/01/2014 10:40:15

  Νταξ, ένα λάθος έκανε το παλικάρι και τώρα τον βάλατε στο κόσκινο, τι να πούνε και τόσοι άλλοι δηλαδή :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.