Τι έχει να πει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κορτζίδη;
22/05/2014 21:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι έχει να πει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κορτζίδη;

Μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον δήμο Ελληνικού ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης άντεξε στις επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση του λούνα παρκ. Και φυσικά τον στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις καθώς είναι ένας από τους 24 Συριζαίους δημάρχους που διεκδικούν κάποιο δήμο. Ειδικά στο Ελληνικό όμως είναι για την Κουμουνδούρου μεγάλη μάχη και βεβαίως αν δεν προέκυπτε το θέμα με το ατύχημα ο Κορτζίδης να έβγαινε από τον πρώτο γύρο.

Όμως, το λούνα παρκ ξεγύμνωσε το έργο του κ. Κορτζίδη το οποίο εκθειάζουν οι Συριζαίοι. Ήρθε λοιπόν σήμερα η ποινική του δίωξη για να αναδείξει ποιος είναι ο Κορτζίδης και ποιοι όσοι τον στηρίζουν. Ο νυν δήμαρχος είναι πλέον αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Κορτζίδη ασκήθηκε βάσει των διαπιστώσεων του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στον δήμο Ελληνικού, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο για τη λειτουργία του επίμαχου λούνα παρκ.

Οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για τη λειτουργία λούνα παρκ, κάτι που, όπως σημειώνεται, έπρεπε να γίνει προτού φτάσει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Επίσης, ο δήμος ελέγχεται και για το γεγονός ότι δεν μερίμνησε για τη σύσταση αρμόδιας Επιτροπής, η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του λούνα πάρκ, ώστε να εγκριθεί η άδεια λειτουργίας.

Το πόρισμα είναι κόλαφος:

- Η παραχώρηση-εκμίσθωση από τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα παρκ, επί του δημοτικού πάρκου Αφροδίτης (Διομήδη Κομνηνού) το 2013, καθώς και έναντι της υπεραγοράς στο τέρμα της Λ. Κύπρου παλαιότερα (2011), με απευθείας συμφωνία, έγινε μη νόμιμα.

- Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίχθηκαν σε διατάξεις που δεν εφαρμόζονται για την εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ, αλλά μόνο σε περιπτώσεις παραχώρησης δημοτικών χώρων για επιστημονικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς.

- Δεν εκδόθηκε άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης λούνα παρκ στη «HAPPY FUN ΕΠΕ» από τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και συνεπώς η μισθώτρια εταιρεία, μη νομίμως εγκατέστησε και λειτούργησε στον παραχωρηθέντα κατά τα ανωτέρω δημοτικό χώρο τη δραστηριότητα λούνα παρκ, καθόλη τη διάρκεια χρήσης του συγκεκριμένου χώρου.

- Ο χώρος που χρησιμοποιούσε η εταιρεία, ήταν 2.450μ2, έναντι των 700μ2 που είχαν μισθωθεί.

- Δεν υποβλήθηκε από τη μισθώτρια εταιρεία αίτηση για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης και άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, παρά τη μίσθωση του χώρου για τον σκοπό αυτό και την εγκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

- Οι υπηρεσίες και τα όργανα του δήμου, παρά το γεγονός ότι εισέπρατταν τακτικά το μίσθωμα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας και συγκεκριμένα στην πρόσκληση του ενδιαφερόμενου (μισθωτή) για την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών αδειοδότησης της εγκατάστασης, άλλως στην αποβολή του από τον παραχωρηθέντα χώρο και τη μονομερή άρση της σχετικής παραχώρησης.

- Λόγω του ότι δεν εκδόθηκε ποτέ άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης λούνα παρκ, δεν ελέγχθη αν ο παραχωρηθείς χώρος πληροί τις ελάχιστες αποστάσεις από νόμιμες κατοικίες, ούτε εξετάστηκαν κρίσιμα ζητήματα όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει γειτνίαση της εγκατάστασης με δασικού χαρακτήρα έκταση, καθώς και η επίδραση της επίμαχης εγκατάστασης στις εν γένει λειτουργίες της πόλης.

- Παρά τη δραστηριοποίηση της επιχείρησης άνευ αδείας εγκατάστασης και λειτουργίας, γεγονός που ήταν στις υπηρεσίες του δήμου γνωστό, ο δήμος δεν προέβη σε καμία ενέργεια για τη σφράγιση των εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν μη νόμιμα, κατά παράβαση του νόμου που ορίζει ότι ο δήμαρχος όφειλε, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη διαπίστωση της άνευ αδείας λειτουργίας, να παράσχει στο αρμόδιο όργανο (Α.Τ Ελληνικού) την εντολή για τη σφράγιση της εγκατάστασης.

Τι έχει να πει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτές του Κορτζίδη; Ότι είναι στημένη υπόθεση για να τον «φάνε;» Σε λίγο θα πούνε ότι σκοτώθηκε ένα 13χρονο παιδί για να διώξουν με τις κλωτσιές τον δήμαρχο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.