#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τηλεφωνικές συνομιλίες Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών με τους επίορκους αστυνομικούςΣυγκλονίζουν οι διάλογοι των εμπόρων ναρκωτικών με τους επίορκους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Στα 245 DVD και τις περίπου 5.000 απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των 58 εμπλεκομένων στην υπόθεση, ξεχωρίζουν εκείνες μεταξύ των αστυνομικών που συμμετείχαν στο κύκλωμα και των εγκεφάλων. Οι αστυνομικοί εμφανίζονται να δέχονται εντολές και οδηγίες από τους εμπόρους ναρκωτικών για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν τις υποθέσεις, ενώ οι αστυνομικοί αποκαλούν «άρχοντες» τους διακινητές!

Στις συνομιλίες τους, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν κώδικες. Ετσι, «μαύροι» ήταν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα, «Κλόντι», «Σπετίμ» και «Βάλι» ήταν οι τρεις Αλβανοί επικεφαλής. Η υπόθεση έχει ταρακουνήσει συθέμελα την Ελληνική Αστυνομία, καθώς το βάθος της είναι μεγάλο, ενώ για πρώτη φορά εμπλέκονται σε τόσο μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσαν σε τμήματα δίωξης ναρκωτικών.

Στο μεταξύ, οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην ανακρίτρια 27 από τους 29 συλληφθέντες. Εφτασαν στα Δικαστήρια με ειδικά βαν της ΕΛ.ΑΣ. και προσήχθησαν από την πλαϊνή υπόγεια είσοδο του κτιρίου. Είχαν είτε σκυμμένο το κεφάλι, είτε φορούσαν κουκούλες. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν οι τρεις αστυνομικοί -ένας αξιωματικός και δύο αρχιφύλακες- καθώς και οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που φέρονται ως «ηγετικά» στελέχη του κυκλώματος.

Τελικά, απολογήθηκαν μόνο δύο άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- που αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνέργεια στην υπόθεση. Οι υπόλοιποι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους και θα απολογηθούν σήμερα κι αύριο.

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

 

 1. Αλβανός επιχειρεί να νουθετήσει τον διοικητή του τμήματος δίωξης ναρκωτικών στο Βόλο για να εξασφαλίσει ότι έγκλειστος Αλβανός-μέλος της σπείρας θα έχει ευνοϊκή ποινή.

Αλβανός εγκέφαλος σπείρας: Τη δουλειά πες, τη δίνει ο Αλβανός από μέσα (ο έγκλειστος) που τον έχουμε πιάσει εμείς πες. Κι εκείνο αγοραπωλησία θα το κάνουμε. Κατάλαβες; Θα κάτσει κάποιος με τα φράγκα στην καφετέρια και θα μας πούνε αυτοί: τάδε δρόμο. Θα πάει ο Μήτσος τάδε δρόμο, θα τα φορτώσουν μπαμ-μπαμ εκεί, έξω από τα Γιάννενα, στα χόρτα που τα αφήνουν. Υπάρχει κι άλλο ένα στη Λάρισα (φορτίο ναρκωτικών). Να ξέρεις, με τρία κιλά. Υπολόγισε 6,5 χιλιάρικα το κιλό.

Αστυνομικός Τι να κάνω; Πες. Οι κρατούμενοι που έχω πιάσει. Αυτοί μου δίνουν τις δουλειές. Μην πεις τίποτα για μένα.

2. Αλβανός εγκέφαλος σπείρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου.

Αλβανός: Λοιπόν, είναι 80 κιλά μαύρου. Τα θέλετε; Ναι ή όχι; Πρέπει αύριο όμως. Θα συναντηθεί ο έμπορας, ο ένας μαζί μου και με τον Μήτσο κι ο ένας θα πάει να φορτώσει εκεί που θα μας πει αυτός. Λεφτά; Αστο έχω εγώ επάνω μου. Εχω 76 χιλιάρικα, φτάνουν;

3. Συνομιλία συλληφθέντα αστυνομικού του τμήματος αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τον Αλβανό Μπέγκο Τζουλιάν (Βάλι).

Αστυνομικός: Αρχοντα, να σε πάρω εγώ από το άλλο τηλέφωνο.

Αλβανός: Οχι, γιατί… με τα συνεργεία… και βρέθηκε το θέμα (ναρκωτικά) εδώ πάνω στην Αλβανία και θέλω να μου δώσεις μία γκαραντί. Τι γκαραντί μου δίνεις με τα παιδιά… (αστυνομικούς); Από το τελωνείο μέχρι κάτω και τι λεφτά θες;

Αστυνομικός: Τώρα δεν μπορώ να μιλήσω. Θα σε πάρω το απόγευμα.

Αλβανός: Τώρα όμως είμαι με τους ανθρώπους στο τραπέζι, γιατί κανονίζω να έρθουν από τα Γιάννενα με ελικόπτερο.

Αστυνομικός: Τώρα δεν μπορώ να σου μιλήσω. Θα σε πάρω το απόγευμα.

4. Συνομιλία συλληφθέντα αστυνομικού του τμήματος αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τον Αλβανό Μπέγκο Τζουλιάν (Βάλι).

Αστυνομικός: Εκτεθήκαμε και πρέπει να πάρουμε δουλειά, οπωσδήποτε, από πάνω (Αλβανία). Δεν ξέρω τι θα κάνεις. Μάθε κάτι από πάνω που κατεβαίνει (φορτίο ναρκωτικών). Να το πάρουμε γιατί εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα. Εκτεθήκαμε σαν υπηρεσία. Ψαχνόμασταν 10 μέρες. Δεν κάναμε τίποτα. Θα πρέπει να κάνουμε.

Αλβανός: Εχει πέσει το βάρος σε σένα.

Αστυνομικός: Ετσι, ακριβώς. Εμείς δεν θέλουμε να έχει κανέναν τόνο (ναρκωτικά).

Αλβανός: Θα μάθω και θα βάλω κι εγώ πάνω (ποσότητα ναρκωτικών).

5. Διάλογος μαφιόζου με αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ονόματι «Μήτσος», στον οποίο… δίνονται οδηγίες για τις απαγγελίες κατηγοριών!

Αλβανός: Μόνο κατοχή κάνε σ’ αυτούς στα χαρτιά έτσι; Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή. Δεν κάναμε αγοραπωλησία.

Αστυνομικός: Πες μου εσύ τι θέλεις να γράψουμε;

Αλβανός: Κατοχή, κατοχή κι αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά. Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές. Πες δώσε καμιά δουλειά να φύγεις γ… μπάσταρδε πες. Γ… τη μάνα εκεί τους μπάσταρδους γ… το σπίτι τους, στο ξύλο.

Αστυνομικός: Εντάξει, καλά, καλά λέω.

6. Συνομιλία αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με άλλον επικεφαλής του μαφιόζικου συνδικάτου.

Αστυνομικός: «Ε, εκείνος, εκεί ο Δερβ… δεν βγήκε έξω. Τελικά δεν μπορέσαμε να τον βγάλουμε έξω, αλλά κατά τον Μάιο τώρα.

Αλβανός:...

Αστυνομικός: Με το άλλο χαρτί που δώσαμε εκεί, με πήρε η μάνα του παιδιού εκείνου που ’χαμε δώσει το χαρτί στη Σαλονίκη των Τσιγγάνων. Τελικά πότε γίνεται το δικαστήριο. Μας είχε δώσει ένα όνομα ρε Γιάννη. Που ’χαμε φτιάξει το χαρτί για τα 2 κιλά ηρωίνη.

7. Διάλογος μεταξύ διακινητών που λένε μεταξύ άλλων:

 

Αλβανός 1: Εμένα με πιάσανε, με κατηγορούν άδικα για να πάρουν τα λεφτά.

Αλβανός 2: Με τι; Με κόκκινο ή με σανό;

Αλβανός 1: Με σανό.

Αλβανός 2: Πρώτη φορά είναι που είσαι μέσα. Είχες καθαρό ποινικό μητρώο. Σε βγάζω εγώ στο δικαστήριο. Εχω τη δυνατότητα. Μπορώ με την έννοια ότι εγώ με την Αστυνομία δουλεύω, καταλαβαίνεις…

Αλβανός 1: Τι μπορείς να μας κάνεις;

Αλβανός 2: Θα πληρώσεις μόνο τα έξοδα που θα έρθω εγώ στη μεγάλη πόλη. Θα βγεις εσύ, θα πιάσουν έναν άλλο και η δουλειά θα γραφτεί στο δικό σου όνομα. Από αυτή τη δουλειά δεν το μαθαίνει κανείς άλλος εκτός από τον δικηγόρο σου και τον εισαγγελέα. Στο δικαστήριο όταν θα βγεις δεν το λένε. Είναι μυστικό γιατί αν το λένε δημόσια θα σκοτωθούν άνθρωποι…

Άγγελος Αγγελίδης στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κανενας avatar
  κανενας 03/01/2013 13:22:25

  αν επροκειτο για αλλοδαπους ή αναρχικους θα ειχε 50 σχολια το αρθρο..για μπατσους κουβεντα...

  • pilot avatar
   pilot @ κανενας 03/01/2013 17:19:21

   Για ποιους αστυνομικούς?
   Αυτούς που τους συνέλαβαν ή τους συλληφθέντες?

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/01/2013 16:02:39

  Ποιοί πουλάνε την ηρωίνη;
  Να το ακούσω, να φωνάζεται! Εν χορώ !
  Αλλά παρακαλώ, χωρίς οριστικό άρθρο στην αρχή. Δεν πουλάει ηρωίνη όλη αυτή η επαγγελματική κατηγορία (εργαζομένων του Δημοσίου).
  Ωστόσο, ένα πολύ μικρό μέρος της το κάνει με ζήλο. Το κάνει, πρέπει να λέγεται. Με αποτέλεσμα να κακοχαρακτηρίζονται άδικα, ενελώς άδικα, οι πολλοί έντιμοι και εργατικοί συνάδελφοί τους.
  Οι επίορκοι έξω από την παράγκα, και αμέσως. ¨Οχι "ΕΔΕ" και άλλες τρίχες...

 3. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 03/01/2013 18:54:45

  Παιδιά, αστυνομικοί έπιασαν τους αστυνομικούς αυτούς. Δεν τους έπιασα εγώ. Πάντα έτσι είναι. Γιατροί θα γιατρέψουν, δικαστές θα δικάσουν, δάσκαλοι θα διδάξουν, αστυνομικοί θα αστυνομεύσουν. Το ότι κάποιοι θα είναι ανάξιοι του τίτλου τους δεν σημαίνει ότι είναι δυνατόν να αναλάβουν άλλοι κλάδοι/επαγγέλματα τις υπηρεσίες αυτές. Αν τώρα οι ανάξιοι είναι λίγοι, τότε η κοινωνία πάει καλά, αν είναι πολλοί, τότε τα πράγματα είναι άσχημα. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα έχουμε και μεγαλύτερη ανάγκη αυτών των (σωστών) επαγγελματιών/λειτουργών.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 04/01/2013 16:45:57

   Αστυνομικοί τους έπιασαν????έτσι σε είπαν?

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 03/01/2013 21:59:47

  Είδες ο Διοικητης του Βόλου;
  Πάντα βρωμαει απο το κεφαλι...

 5. deldio avatar
  deldio 04/01/2013 23:22:22

  Συριζαίοι είναι οι ναρκομπάτσοι και τους επιτίθεστε τόσο πολύ; Έλεος πια, μην το παρακάνετε, ούτε λαθρομετανάστες που πουλούν τσατσάρες στα Πανεπιστήμια να ήταν !!!

 6. charulisN avatar
  charulisN 05/01/2013 00:08:17

  Κάποιοι βιάζονται να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα. Μη ξεχνάτε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των υπηρεσιών παγκοσμίως επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.