#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/10/2013 19:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;Μετά τη ΝΕΡΙΤ και την... κεντροαριστερή κυριαρχία στο διοικητικό συμβούλιο, μια ακόμη κρίσιμη θέση καλύφθηκε από «πράσινο» και μάλιστα Σημιτικό στέλεχος. Ο λόγος για τον Κων. Μανιατόπουλο το νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος πέρασε και από τη Βουλή και είναι πλέον επισήμως επικεφαλής της πιο ισχυρής εταιρείας του Δημοσίου.

Η καριέρα του κ. Μανιατόπουλου πλούσια, ενώ μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος, άνευ ουσιαστικού ρόλου, στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (πρώην ΚΕΔ).

Είχε κεντρικό ρόλο στην πώληση της ESSO-Pappas (σημερινή ΕΚΟ) από το ελληνικό Δημόσιο όταν υπουργός ήταν ο Πεπονής. Το 1995 επελέγη από τον πρωθυπουργό να πάει στις Βρυξέλλες και να αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη διοίκηση του ΟΛΠ, του ΟΣΚ και του ΜΟΔ. Είναι επίσης μέλος του ΙΟΒΕ

Το βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1941, είναι παντρεμένος με την Ομότιμο Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θ. Χίου και έχει ένα γιό (Δικηγόρο).

Είναι Μηχανικός  παραγωγής (Μ.–Η.) του Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές  σπουδές σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Έρευνα, Οικονομία και Στατιστική, στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Είναι πρώην Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βρυξέλλες, 1986 – 1995).

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Παράλληλα, είναι Μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ για θέματα Ενέργειας, Αν. Μέλος του Συμβουλίου Αναιρέσεων  του “Agency for the Cooperation of European Energy Regulators” (ACER, Slovenia), Μέλος του “Club de Nice - Energie et Géopolitique”, κλπ.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), της Μονάδας Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΚΟ, Πρόεδρος του ΟΣΚ, Μέλος του Governing Board του International Energy Agency (IEA), Πρόεδρος του European Energy Charter WG1, Μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ – Ελ. Βενιζέλος), Μέλος Επιτροπών του ΥΠΕΚΑ, Μέλος και Σύνδεσμος με το WEC (World Energy Council) της Επιτροπής Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (TEE), Μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΟΤ, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), διαφόρων Επιστημονικών Εταιριών, Συλλόγων, Οργανώσεων, καθώς και Πρόεδρος ή Μέλος Δ.Σ. Ιδιωτικών Εταιριών.

Έχει εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Συμβούλια Υπουργών Ενέργειας, στα Governing Boards του International Energy Agency (IEA) και του International Atomic Energy Agency (IAEA), στο Oxford Energy Club, σε διαπραγματεύσεις με τον OPEC και τον OAPEC, στις συνομιλίες για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Χάρτα, σε πολυάριθμες διεθνείς ή διμερείς Συναντήσεις, Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, κλπ.

Έχει διαπραγματευθεί την εξαγορά της ESSO-Pappas από το ελληνικό δημόσιο (δημιουργία της ΕΚΟ), έχει εργασθεί ως Σύμβουλος της Διοίκησης της  ΔΕΗ για θέματα προσαρμογής σε καθεστώς ανταγωνιστικής λειτουργίας, της ΔΕΠΑ για Ιδιωτικοποίηση Δικτύων, της ΡΑΕ για θέματα αγοράς πετρελαιοειδών, έχει χρηματίσει Στέλεχος διεθνών εταιριών πετρελαίου στην Ελλάδα (ΒΡ) και τη Γαλλία (SHELL).

Έχει ασκήσει πολλαπλές άλλες κύριες ή παράλληλες Επιστημονικές, Επαγγελματικές, Συνδικαλιστικές και Πολιτικές δραστηριότητες για Ενεργειακά θέματα, θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, Επενδύσεων, Διεθνών Σχέσεων κλπ.

Έχει οργανώσει, προεδρεύσει η συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής η Συντονιστής σε πολυάριθμες Διεθνείς Συναντήσεις και Συνέδρια Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, σε Επιτροπές και Συσκέψεις για θέματα Ενέργειας, στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή, Κόλπο, Κίνα κλπ.

Έχει εκλεγεί Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και Πρόεδρος ή Μέλος πολλών Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Φορέων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/10/2013 19:24:29

  Η απάντηση είναι απλή: Οι ξένοι μέσω εγκαθέτων που σώζουν την παρτίδα (τους) ώστε να συνεχίσουν να τρώνε ανενόχλητοι.
  Θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη:΅Το ξήλωμα της ΧΑ θα αυξήσει τον θυμό των πολιτών -μέχρι τώρα έξυπνα η ΧΑ τον εκμεταλλευόταν και έτσι λειτουργούσε ουσιαστικά σαν βαλβίδα ανακουφίσεως. Ίδωμεν...

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/10/2013 19:47:05

  Οι πλέον ικανοί και ανιδιοτελείς πατριώτες !!!!!!!!!!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 08/10/2013 20:03:21

  Ωραία βαλβίδα ανακούφισης. Δολοφονική και ύποπτη για προσπάθεια πραξικοπήματος.

  • For The Festivals avatar
   For The Festivals @ Γεώργιος Τ. 08/10/2013 20:47:12

   Ο κίνδυνος δεν είναι η εκδήλωση...πραξικοπήματος. Ας μην παριστάνουμε τους αφελείς, τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει. Η απειλή είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας που βάλλεται πανταχόθεν και η βαρβαροποίηση των υποβαθμισμένων στρωμάτων. Και τη Χ.Α να ...εξαφανίσουμε, όσο η βία των μνημονίων ασκείται ασυγκράτητη, δεν πρόκειται να υπάρξει σωτηρία.

 4. Albert avatar
  Albert 08/10/2013 20:45:50

  Είναι που μιλάτε για αξιοκρατία, αλλά μάλλον υποννοείτε μετά από τεστ "δεξιοσύνης". Κατα τα άλλα ακομμάτιστο κράτος, πατριωτικό κλπ...
  Το βιογραφικό του εν λόγω κ.Μανιατόπουλου πιάνει μια ολόκληρη σελίδα, αλλά σας βρωμάει επειδή είναι λέει "σημιτικός". (Ορίστε??)
  Δεν έχει αρκετά στελέχη με ικανή τεχνοκρατική πείρα η ελληνική δεξιά, πρόθυμα να μπλέξουν και με το δημόσιο, ξεκολλήστε.

 5. Paliampelo avatar
  Paliampelo 08/10/2013 20:57:09

  Pali o Georgios sfina!

 6. Γρηγόρης avatar
  Γρηγόρης 09/10/2013 08:08:08

  Ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα καί η υποκρισία, μέ ψηφοφόρους τήν ανυπαρξία πατριωτικής παιδείας, τήν έλλειψη πολιτικής συνείδησης καί τήν απουσία ατομικής αξιοπρέπειας.

  "Είχε κεντρικό ρόλο στην πώληση της ESSO-Pappas (σημερινή ΕΚΟ) από το ελληνικό Δημόσιο"
  "Έχει διαπραγματευθεί την εξαγορά της ESSO-Pappas από το ελληνικό δημόσιο (δημιουργία της ΕΚΟ)"
  Αν ισχύουν καί τά δύο, εκτός από μαϊντανός, πρέπει νά 'ναι καί καλός ακροβάτης ο εν λόγω κύριος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.