Τα 10 πράγματα που οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να κάνουν
08/07/2015 19:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα 10 πράγματα που οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να κάνουν

Η καθημερινότητα στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. O Guardian παρουσιάζει τα 10 πράγματα που οι πολίτες κάθε αναπτυγμένης χώρας θεωρούν αυτονόητα, αλλά οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να κάνουν:

1. Μετρητά

Οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη περισσότερων από 60 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜ μετά την επιβολή capital controls. Το ρευστό εξαντλείται και οι ελλείψεις σε χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ, όπως και σε κέρματα του ενός ευρώ έχουν αρχίσει ήδη.

2. Πιστωτικές κάρτες

Τεχνικά, οι πιστωτικές κάρτες γίνονται ακόμη αποδεκτές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί καταστηματάρχες που αρνούνται τις πιστωτικές και δέχονται μόνο ρευστό. Οι Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα στη χρήση των καρτών από τις ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλους λογαριασμούς.

3. Μεταφορές χρημάτων

Οι μεταφορές χρημάτων εκτός χώρας είναι απαγορευμένες, δίχως την έγκριση ειδικής επιτροπής και περιορίζονται στις εισαγωγές και στις πληρωμές για τους εξαγωγείς.

4. Εφαρμογές iPhone

Όσοι διαθέτουν iPhone αναφέρουν ότι έχει μπλοκαριστεί το «κατέβασμα» εφαρμογών. Άλλοι, που έχουν λογαριασμούς συνδρομής για να πληρώνουν στο iCloud παίρνουν μηνύματα όταν πρέπει να καταβληθεί η μηνιαία συνδρομή.

5. PayPal

Οι Έλληνες μπορούν να πάρουν πληρωμές μέσω Paypal, αλλά όχι να τις ξοδέψουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι έλεγχοι κεφαλαίων σημαίνει ότι προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη η χρηματοδότηση των PayPal wallets από τους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

6. Διαδικτυακές αγορές

Είναι περιορισμένη η δυνατότητα παραγγελίας αγαθών από ιστοσελίδες με έδρα εκτός Ελλάδος.

7. Αγορά και πώληση μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει κλειστό πάνω από μια εβδομάδα. Ακόμα και αν έχει προγραμματιστεί να ανοίξει την ερχόμενη Πέμπτη, η προοπτική φαντάζει απίθανη.

8. Καταβολή ενοικίου

Δυσκολίες εντοπίζονται και όσον αφορά την καταβολή ενοικίου και την εξόφληση λογαριασμών. Οι απευθείας πληρωμές με χρεωστική προφανώς έχουν επιβραδυνθεί και το e-banking ασφυκτιά.

9. Ελλείψεις προϊόντων

Οι Έλληνες καταναλωτές αποθηκεύουν βασικά προϊόντα- καφέ, όσπρια, ρύζι, μπαταρίες και σαπούνι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αβγά και το κρέας επίσης λιγοστεύουν.

10. Φάρμακα

Σχεδόν όλες οι προμήθειες ελληνικών φαρμάκων εισάγονται και οι ελλείψεις κάποιων βασικών ήδη έχουν διαπιστωθεί. Η Ελλάδα οφείλει σε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.

theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.