Τα φαβορί στους μεγαλύτερους δήμους
17/05/2014 10:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα φαβορί στους μεγαλύτερους δήμους

Συνήθως στους δήμους μεγάλο ρόλο στην επιλογή των πολιτών παίζει η προσωπικότητα του υποψηφίου, οι προσωπικές σχέσεις με τον κόσμο και τα έργα που έχει κάνει, μικρά ή μεγαλύτερα. Τα κόμματα όμως θα προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν πολλούς από τους υποψήφιους, αυτό είναι σίγουρο ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει να μετατρέψει τις δημοτικές εκλογές σε δημοψήφισμα.

Μπορεί οι δήμαρχοι που εκλέγονται κατά κύριο λόγο να μην δίνουν σοβαρά πολιτικά μηνύματα στα κόμματα, ωστόσο, οι επιλογές των κομματικών επιτελείων σε ότι αφορά τα πρόσωπα που επέλεξαν θα τεθούν υπό κρίση. Θετική ή αρνητική ανάλογα με το αποτέλεσμα. Συνήθως στους δήμους μεγάλο ρόλο στην επιλογή των πολιτών παίζει η προσωπικότητα του υποψηφίου, οι προσωπικές σχέσεις με τον κόσμο και τα έργα που έχει κάνει, μικρά ή μεγαλύτερα. Λιγότερος είναι ο ρόλος του κόμματος, κάτι που θα αποδειχθεί και την επόμενη Κυριακή.

Τα κόμματα θα προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν πολλούς από τους υποψήφιους, αυτό είναι σίγουρο ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει να μετατρέψει τις δημοτικές εκλογές σε δημοψήφισμα.

Στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας τα φαβορί και αουτσάιντερ είναι:

Δήμος Αθηναίων

Το προβάδισμα στα γκάλοπ διατηρεί ο Γ. Καμίνης ενώ ανοδικά κινούνται οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, Γ. Σακελλαρίδης και Α. Σπηλιωτόπουλος. Οι δύο φαίνεται θα δώσουν μάχη ψήφο – ψήφο για την είσοδο στον επόμενο γύρο, εκεί που όλα παίζονται. Ο Σπηλιωτόπουλος διατηρεί προβάδισμα έναντι του Σακελλαρίδη και μπορεί να ελπίζει σε επικράτηση αν δεν πάρει μεγάλα ποσοστά ο Νικήτας Κακλαμάνης. Άγνωστο είναι το ποσοστό που θα πάρει ο Κασιδιάρης που τον τοποθετούν γύρω στο 12%

Δήμος Πειραιώς

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η μάχη στο β’ γύρο θα δοθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Γιάννη Μώραλη που κατεβαίνει στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο αποτελούμε από επιχειρηματίες και ποδοσφαιριστές. Ο νυν δήμαρχος αντέχει και διατηρεί μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να είναι το φαβορί για να νικήσει. Αυτό φάνηκε στις χθεσινές προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπου ο μεν Μώραλης μετά βίας μάζεψε 400-500 άτομα ο δε Μιχαλολιάκος πάνω από 2.000.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ενώ ανεβαίνει και ο Σταύρος Καλαφάτης από τη ΝΔ ο οποίος θα περάσει στο β’ γύρο και θα διεκδικήσει τη «χαλαρή» ψήφο που ευνοεί τον «χαλαρό» νυν δήμαρχο. Πολλά θα κριθούν από το αν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, που φέρεται να παίρνει ένα ποσοστό γύρω στο 20% θα στηρίξει μια ακόμη θητεία του Μπουτάρη στη δημαρχία.

Δήμος Περιστερίου

Αν υπάρχει ένα δήμος που πιθανότατα θα βγάλει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή είναι αυτός του Περιστερίου με τον νυν δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη να είναι το μεγάλο φαβορί. Αν υπάρξει δεύτερη Κυριακή, ο αντίπαλος του κ. Παχατουρίδη θα είναι ή ο Δημήτρης Κελάφας, προερχόμενος από την Κεντοαριστερά, ή ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κουγιουμτζής.

Δήμος Πατρέων

Όταν έχουν κατέβει συνολικά 12 συνδυασμοί στην πόλη αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα γίνει σφαγή. Η έκπληξη εκεί ακούει στο όνομα Κώστας Πελετίδης ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ και φαίνεται να προηγείται. Ακολουθεί ο Κώστας Χαριτόπουλος από τη ΝΔ που έχει ρεύμα και θα διεκδικήσει στον επόμενο γύρο τη δημαρχία. Στην τρίτη θέση είναι ο νυν δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς ενώ φαίνεται να καταρρέει ο Κώστας Σπαρτινός που έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης προβάδισμα έχει ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κουράκης. Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Λαμπρινός θα διεκδικήσει το δήμο στον β’ γύρο. Μάχη δίνει για τη δεύτερη θέση ο Ηλίας Λυγερός από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμος Βόλου

Εκεί γίνεται ο μεγάλος χαμός καθώς ο μέχρι πρότινος φυλακισμένος Αχιλλέας Μπέος, έχει ανακατέψει την τράπουλα. Φαίνεται να είναι ο ένας από τους δύο μονομάχους στο β’ γύρο ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο υπάρχει η συμμαχία του Πάνου Σκοτινιώτη, νυν δημάρχου, με τον Απ. Παπατόλια, πρώην νομάρχη με το ΠΑΣΟΚ. Δυναμικά κινείται και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμος Λαρισαίων

Ντέρμπι αναμένεται στον κάμπο αφού ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, νυν δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης κοντράρεται με τον Απόστολο Καλογιάννη που τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ. Στη Λάρισα υπάρχει πολυδιάσπαση στο χώρο της δεξιάς καθώς κατεβαίνουν δύο υποψήφιοι από τη Ν.Δ., η Ρένα Καραλαριώτου και ο Ντίνος Διαμάντος, ενώ υποψήφιος είναι και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Έκτορας Νασιώκας.

Δήμος Καλλιθέας

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Θόδωρος Ψαλιδόπουλος φαίνεται ότι θα περάσει με άνεση στο δεύτερο γύρο. Μάχη για τον β΄ γύρο θα δώσουν ο προερχόμενος από τη ΝΔ Δ. Κάρναβος και η πρώην αντιδήμαρχος με τον Κ. Ασκούνη, η Βασιλική Μαργαρίτη. Ωστόσο ρεύμα έχει και ο προερχόμενος από τη ΝΔ , πρώην υπουργός, Τάκης Σκανδαλάκης.

Δήμος Νίκαιας

Προβάδισμα έχει ο επί σειρά ετών δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης. Για τη δεύτερη θέση, όμως και συνεπώς για το πώς θα περάσει στο δεύτερο γύρο θα κονταροχτυπηθούν οι Κ. Παπαδοπούλου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κούλης Βρεττάκος που προέρχεται από τη ΝΔ και Στέλιος Μπενετάτος του ΚΚΕ.

Δήμος Γλυφάδας

Το δήμο Γλυφάδας διεκδικούν οκτώ συνδυασμοί. Ωστόσο, η μάχη της δεύτερης Κυριακής αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Κώστα Κόκκορη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Παπανικολάου ο οποίος έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική.

Δήμος Ηλιούπολης

Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος θεωρείται το μεγάλο φαβορί. Για τη δεύτερη θέση την πρώτη Κυριακή θα δοθεί σκληρή μάχη ανάμεσα στους συνδυασμούς του Χρ. Κοκκοτίνη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, του Τ. Ευσταθίου, του Γ. Αναγνώστου (οι δύο τελευταίοι προέρχονται από τη ΝΔ) και της υποψήφιας του ΚΚΕ Αναστασίας Τατσούλη.

Δήμος Χαλανδρίου

Στο δεύτερο γύρο θα περάσει όπως όλα δείχνουν ο Γ. Κουράσης που προέρχεται από τη ΝΔ και μάχη θα δώσουν οι Γιώργος Θωμάς που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο Σ. Ρούσσος που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμος Ελληνικού

Στο Ελληνικό το φαβορί μέχρι πρότινος ήταν ο Χρ. Κορτζίδης, όμως το λούνα παρκ του τρόμου και οι ευθύνες που δεν αποδόθηκαν για το θάνατο ενός παιδιού, βαραίνουν την παρούσα δημοτική αρχή. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος που στηρίζεται από τη ΝΔ μπορεί να δώσει τέλος στην κυριαρχία Κορτζίδη.

Δήμος Ρόδου

Μετά την απόσυρση του δήμαρχου Σ. Κουσουρνά από την εκλογική μάχη για το δημαρχιακό αξίωμα, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ το δίδυμο που θα δοκιμαστεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα είναι ο Φ. Χατζηδιάκος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο πρώην δήμαρχος της Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου που έχει την στήριξη της ΝΔ. Μάχη δίνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Υψηλάντης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 17/05/2014 13:28:56

  Οι Θεσσαλονικεις τι εχουν παθει αληθεια;

  • DIMX avatar
   DIMX @ Ρηνα 17/05/2014 15:01:53

   Περνάμε υπέροχα,το αυτο επιθυμούμε και δι υμας.

  • SER avatar
   SER @ Ρηνα 17/05/2014 18:06:18

   ζουν στη Θεσσαλονίκη και ξέρουν.Αυτό έχουν πάθει.Όπως και να το κάνουμε ο Παπαγεωργόπουλος τους έκαψε τη γούνα.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Ρηνα 17/05/2014 19:19:47

   Ρήνα, στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη "γυμνή ποδηλατοδρομία" εν Ελλάδι όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω link όπου περνάει καμαρωτός ο Τρεμόπουλος με τον κώλο έξω (μετά συγχωρήσεως): http://www.youtube.com/watch?v=dPoWEcDfgvg Ακολουθούν τα gaypride και τα loveparade: http://www.youtube.com/watch?v=OcK04BDT49s Λίγο το έχεις;;; Η πόλη απέκτησε "κουλτούρα" με τον Μπουτάρη...

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 17/05/2014 19:57:08

  Το εχω ξαναπει αλλα το θυμηθηκα βλεποντας τον Τρεμοπουλο: δεν σημαινει οτι οποιος πολιτευεται μπορει κιολας να ειναι και πολιτικος, ποσο μαλλον να κυβερνησει....Αυτο ισχυει και για κομματα. Φτιαχνονται σωρηδον και αν καποια ιδιοτροπια της τυχης τους δωσει εξουσια, αναρωτιουνται τι να την κανουν και συνηθως πειραματιζονται στου κασιδη το κεφαλι που ειναι ..... ο λαος. Το κακο ειναι οτι γινονται πιστευτοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.