#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2013 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μέτρα που θα λαμβάνονται τις ημέρες με αιθαλομίχληΔημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων.

Με την πρώτη απόφαση προβλέπονται σειρά μέτρων που ξεκινούν από συστάσεις και κλιμακώνονται, ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης αιρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, μέχρι και σε διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο σχολείων, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την παραγωγική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, για τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:

-Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση − δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. 'Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.


-Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

-Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας,

-Σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης

-Απαγόρευση λειτουργίας αποτεφρωτικών κλιβάνων,

-Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους,

-Διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με εξαίρεση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα. Εξαιρούνται τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, οι κλινικές, τα αγροτικά - περιφερειακά ιατρεία, οι υγειονομικοί σταθμοί, τα κέντρα υγείας, τα ψυχιατρεία, τα ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οι οίκοι ευγηρίας − γηροκομεία, τα βρεφοκομεία, τα οικοτροφεία - ορφανοτροφεία, οι ξενώνες, τα άσυλα καθώς και οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Περιορισμός κατά 30% της βιομηχανικής-βιοτεχνικής δραστηριότητας ο οποίος θα αποδεικνύεται με στοιχεία μείωσης παραγωγής ή και κατανάλωσης καυσίμου, σε σχέση με το μέσο όρο λειτουργίας των προηγούμενων επτά ημερών. Εξαιρούνται οι μονάδες συνεχούς πυράς και οι μονάδες που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των ΙΧ επιβατικών βενζινοκίνητων μη καταλυτικών, των ΙΧ πετρελαιοκίνητων και όλων των πετρελαιοκίνητων φορτηγών ιδιωτικής χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων,

-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των σχολικών λεωφορείων καθώς και όλων των φορτηγών δημόσιας χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων,

-Κυκλοφορία των ταξί με σύστημα μονών -ζυγών.

Οι αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων λαμβάνονται για την Αττική από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και για την υπόλοιπη χώρα από τους Περιφερειάρχες. Για χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης προβλέπονται επίσης ηπιότερα μέτρα. Το σύνολο του σχεδίου αναγράφεται στη συνημμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με δύο ακόμη αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου:

-Θεσπίζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός από τις χρεώσεις για δίκτυα κλπ.) στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για χρήση ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης αντί για τζάκια, σόμπες κλπ.

-Επεκτείνεται η έκπτωση στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού για οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Πρόκειται αναλυτικά για φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκκλησιαστικά ιδρύματα τα οποία παρέχουν συσσίτια και διαθέτουν μαγειρεία, εστιατόρια κλπ., νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προνοιακού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, οι οποίες στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά συσσίτια). Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1200 κιλοβατώρες και για τις δύο επόμενες 1000 kWh. Η έκπτωση για όλες τις κατηγορίες είναι 70 % επί του τιμολογίου του προμηθευτή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. θηραία avatar
  θηραία 27/12/2013 13:40:14

  "-Θεσπίζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός από τις χρεώσεις για δίκτυα κλπ.) στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.. "

  Να αφήσουν τα περί "κοινωνικού τιμολογίου", που ευνοεί μόνο ειδικές ομάδες πολιτικά χειραγωγήσιμων (αμεα, κλπ) όπως κι άλλα πολλά μέτρα και να μειώσουν την τιμή του ηλεκτρικού ΤΩΡΑ για όλους, τις κρύες μέρες του χρόνου!
  Αμα μπουν οι ζέστες τι να το κάνουμε;
  Να μειωθεί το συντομότερο η τιμή του ηλεκτρικού για όλους, όταν η θερμοκρασία δείχνει.... κρύο!
  Απλό, εύκολο, δημοκρατικό, άμεσο!
  Φτάνει πιά με τα παλαιοκομματικά, μικρόψυχα, ιδιοτελή, ρουσφετολογικά μέτρα!

  • Geros avatar
   Geros @ θηραία 27/12/2013 16:38:26

   Τα μέτρα είναι εύκολα , οι συνέπειες αυτών δεν είναι.
   Όταν μειώνουμε την τιμή του ρεύματος τι κάνουμε? Μειώνουμε τα κέρδη της ΔΕΗ?
   Όχι , είναι ζημιογόνος αν δεν κάνω λάθος.
   Ζητάμε δηλαδή από κάποιον να πληρώσει. Όταν λοιπόν θέλουμε μειώσεις πρέπει να λέμε και ποιος θα είναι αυτός ο κάποιος , σωστά?
   Αυτό είναι το απόλυτα λογικό και αυτονόητο αλλα για τους περισσότερους Έλληνες είναι αδιανόητο και εξωφρενικό , βλέπεις τόσα χρόνια οι πολιτικοί τους έπειθαν πως αυτός ο κάποιος δεν υπάρχει! Ήταν το "κράτος" γενικά και αόριστα.
   E λοιπόν σας λέγαν ψέματα δεν ήταν το κράτος , ήταν δανεικά και τώρα μας τελείωσαν.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Geros 27/12/2013 19:16:57

    Όταν το CO "πιάσει" τα 500 mg/lt και κυκλοφορούμε με μάσκες στις πόλεις τότε θα τα ξαναβρούν τα τελειωμένα!

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ Geros 27/12/2013 20:00:46

    Αμετανόητε Γέρο !!! Για μια ακόμη φορά "εκτός θέματος" , "τη μπάλα στην εξέδρα" , "του έδειχναν τον ουρανό και αυτός κοίταγε το δάκτυλο" και ότι σχετική παροιμία υπάρχει ! Ώστε το μείζον αυτή τη στιγμή είναι αν "χάσει" έσοδα η Δ.Ε.Η !! ένας ολόκληρος λαός "ξεπαγιάζει" , η αιθαλομίχλη μας "πνίγει" , συντελείται μια άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή με την αποψίλωση των δασών και εσύ μας μιλάς για τα κέρδη ή μη της Δ.Ε.Η.
    Και μια που σε διακατέχει "αριθμολαγνεία" έχεις σκεφτεί τι μας στοιχίζουν αυτά που σου προανέφερα ; υποψιάζομαι πως όχι !

    • Geros avatar
     Geros @ Γιάννης Κιαπέκος 28/12/2013 08:59:36

     Και εσύ αριθμολάγνος είσαι όσο αφορά την δική σου τσέπη φίλε μου!
     Σε νοιάζει αν τα έξοδα σου είναι 100 και τα έσοδα 70 υποθέτω.
     Δεν θα πας σε ένα εστιατόριο με την γυναίκα σου αν έχεις 10 ευρώ στην τσέπη , σωστά?
     Άρα ίδιοι είμαστε με μια μικρή διαφορά , εσύ σκέφτεσαι έτσι ΜΟΝΟ για την δική σου τσέπη ενώ εγώ και για την τσέπη της χώρας μου και νομίζω πως κάθε πατριώτης έτσι θα έπρεπε να σκέφτεται.
     Ο δικός σου τρόπος σκέψεις πηγάζει από την αριστερά (άσχετα αν είσαι αριστερός ή όχι) που εδράζει τις θέσεις της σε ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ.
     Όσο η απλή λογική (όσο αφορά την τσέπη μας) θεωρείται αριθμολαγνεία δεν έχουμε μέλλον φίλε μου.
     Σε τελική ανάλυση εγώ δεν είπα να μην γίνει κάτι για το πρόβλημα (καλά εσύ το ξεχείλωσες, παγώνουμε , πνιγόμαστε , το παράκανες μεγάλε , βγήκα για βόλτα χτες και γύρισα σπίτι ιδρωμένος , έλεος!) απλά ρώτησα ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
     Απάντηση?
     Καμία!
     Να μη το πληρώσει κανείς? E δεν είναι δυνατόν , τι να κάνουμε τώρα?

     • θηραία avatar
      θηραία @ Geros 28/12/2013 10:52:57

      Η ελληνική ιστορία μας έχει διδάξει, ότι το παράδειγμα πατριωτισμού και προσφοράς σε στιγμές εθνικών κρίσεων το έδιναν πάντα πρώτοι οι μεγάλοι ευεργέτες του έθνους. Μέχρι στιγμής οι κεφαλαιούχοι όχι μόνο δεν προσφέρουν, αλλά κρύβονται πίσω από λίστες, offshore κι άβουλους, να τους ελέγξουν, πολιτικούς. Μέλημα τους , καθ όλα αντιπατριωτικό, να περισώσουν και να πολλαπλασιάσουν τα προσωπικά τους κεφάλαια σε βάρος κάθε έλληνα φορολογούμενου. Αν αυτή η τακτική σου φαίνεται πατριωτική, ή διέπεσαι από κομμουνιστικές λογικές, ή ζεις ακόμη (λογω ηλικίας ίσως) στις εποχές των φεουδαρχών !!!!!!

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Geros 28/12/2013 18:40:23

      βγήκα για βόλτα χτες και γύρισα σπίτι ιδρωμένος , έλεος!) απλά ρώτησα ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
      Την απάντηση την έχεις στην ίδια πρόταση ! => όλοι εμείς οι "ιδρωμένοι"
      Καλή Χρονιά να έχεις.

     • Geros avatar
      Geros @ Γιάννης Κιαπέκος 28/12/2013 20:03:30

      Όλοι θα πληρώσουμε την μείωση? Άρα ποια μείωση?
      Καμία μείωση δηλαδή , μείωση του ρεύματος από την μια και αύξηση κάποιου άλλου φόρου.
      Βγάζει κανένα νόημα σε εσένα η πρόταση σου?

   • kapar13 avatar
    kapar13 @ Geros 28/12/2013 09:20:52

    Επειδή αυτό το παραμυθάκι των μερκελιστών φιλελέ το βαρέθηκα λίγο, από τα δανεικά που γράφει ο Geros στον απλό κόσμο έφτασαν κάτι ψίχουλα.
    Τα πολλά πήγαν σε μίζες, προμήθειες, εξοπλιστικά που γέρνουν, ολυμπιακούς (με κεφαλαίο και πεζό όμικρον), δρόμους με "τεχνικές δυσκολίες", λεόντειες εταιρίες του "ιδιωτικού" τομέα με μόνο πελάτη το κράτος (στις οποίες μπορεί και να δούλευαν κάποιοι στα νιάτα τους και να χαιρόντουσαν ότι τα αποτελέσματα και τα κέρδη έρχονται γιατί είναι αυτοί καλοί manager), συμβούλους, κομματανθρώπους, μεγαλοσυνδικάλες.
    Αυτοί και μόνο αυτοί τα έφαγαν. Ουδείς άλλος.
    Οι μαλακίες του κάθε Πάγκαλου για να αποενεχοποιήσει την χοντροκοιλάρα του και το σόι του (γυναίκα και κόρη, ναι, ναι υπάρχει οικογενειακή ευθύνη -δεν μπορεί να τα τρώνε μαζί και ο επιμερισμός των ευθυνών να γίνεται χώρια) δεν περνάνε.

    • Geros avatar
     Geros @ kapar13 28/12/2013 16:24:40

     Δεν με ενδιαφέρει που πήγαν τα λεφτά , ας πούμε ότι έχεις δίκιο , ότι 300 δις χρέος και αλλα 200 δις προγράμματα στήριξης , σύνολο 500 δις τα έφαγε όλα ο Τσοχατζόπουλος , τι αλλάζει σε αυτό που μιλάμε?
     Η ερώτηση είναι απλή και όλοι εσείς που απαντήσατε κάνατε την πάπια , τουμπεκί ψιλοκομμένο , μόκο.
     Σωστό είναι να βοηθήσουμε , άντε να μειώσουμε την τιμή του ρεύματος , ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΕΝΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ? OEO?
     Από την λίστα Lagarde? Μα αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει μια αλλα δέκα λίστες Lagarde και υποθέσουμε επίσης ότι 20% των χρημάτων που υπάρχουν σε αυτές τις φανταστικές λίστες μπορούμε να τα πάρουμε πίσω δεν μαζεύουμε ούτε μισό χαράτσι για έναν μόνο χρόνο!

     • θηραία avatar
      θηραία @ Geros 28/12/2013 17:54:35

      "... δεν μαζεύουμε ούτε μισό χαράτσι για έναν μόνο χρόνο!"

      ..προφανώς έχεις ελλειπή πληροφόρηση!
      Για πρόσθεσε κι όσα κρύβονται σε offshore και μετά αφαίρεσε τα χαράτσια τριών ετών κι όσα μείνουν αξιοποίησέ τα, να δεις πως λύνονται τα προβλήματα...

     • Geros avatar
      Geros @ θηραία 28/12/2013 19:00:13

      Η λύση που προτείνεις είναι κάποια λεφτά που εσυ έχεις ακούσει ότι είναι σε κάποιες offshore που με κάποιο θαυματουργό τρόπο θα τα πάρουμε ?
      Σοβαρά τώρα?
      Εσύ δηλαδή θα ψηφίσεις αυτόν που θα σου πει ότι η λύση του προβλήματος είναι κάποια λεφτά που είναι σε κάποιο μέρος , που κάπως θα τα πάρουμε!
      Και δυστυχώς έχετε δικαίωμα ψήφου ....

     • θηραία avatar
      θηραία @ Geros 28/12/2013 19:32:21

      Θα ψηφίστεί αυτός που θα τολμήσει... να τα πάρει από αυτούς που τα έχουν κι όχι αυτός που τα απαιτεί από όσους ΔΕΝ έχουν...
      Οι αληθινά δυνατοί επιβάλονται στους φοροφυγάδες... κι αυτούς τους αληθινά δυνατούς αξίζει να ψηφίζουμε!
      Από λαοπλάνους που χειραγωγούν ψήφους χορτάσαμε!

     • Geros avatar
      Geros @ θηραία 28/12/2013 20:10:24

      Από πρώτη άποψη η θέση σας είναι να ψηφίσουμε το νέο και το άφθαρτο.
      Αν μπούμε όμως λίγο καλύτερα στο νόημα αυτών που λέτε θα δούμε ότι θέλετε τον .... Γιώργο Παπανδρέου!
      Στην τελική και αυτός έλεγε αυτό που εσείς ζητάτε , γενικά και αόριστα να τα πάρουμε από αυτούς που έχουν και να πατάξουμε την φοροδιαφυγή.
      Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή.
      Δεν είναι τυχαίο που πήρε κοντά 45% , τέτοιες βλακείες θέλετε να ακούτε.

     • Κωστας avatar
      Κωστας @ Geros 28/12/2013 19:32:36

      Κοιτα στον καθρεφτη σου να δεις το δυστυχως γερο

     • Geros avatar
      Geros @ Κωστας 28/12/2013 19:57:46

      "να δεις το δυστυχως γερο"
      ??
      Τι υπονοείς γέροντα?
      Από αυτά που γράφεις για την ζωή σου μου ρίχνεις τουλάχιστον μια δεκαετία φίλε.

     • θηραία avatar
      θηραία @ Geros 28/12/2013 20:42:03

      Γέρο 9.10
      ...τόλμησε ο Γιώργο και μου διέφυγε;
      Σύνελθε, ξαναδιάβασε όσα σου έγραψα παραπάνω περί φεουδαρχών και μετά ύπνο...γιατί έχεις αρχίσει και τα χάνεις.
      Αλλ αντ άλλων λες...

     • kapar13 avatar
      kapar13 @ Geros 28/12/2013 18:30:00

      Από αυτούς που τα έφαγαν, που τα έκλεψαν, και που μιζαρίστηκαν. Από εκεί να τα βρούμε, όχι από τους πολλούς που δεν ήταν καν στο party.
      Και δεν φαγώθηκαν όλα στα μπουζούκια και στις Ρωσίδες, έγιναν και σπιτάκια, πισίνες, επενδυσούλες, μπήκαν σε βιβλιάρια παιδιών, συζύγων.
      Αναφορικά δε με τις λίστες, για ποιές λίστες γράφετε; Για αυτές που μας παρακαλούσαν οι ξένοι να τις πάρουμε και δεν τις θέλαμε; Πότε ψάξαμε μόνοι μας με σοβαρότητα να βρούμε καμιά λίστα, κανένα πόθεν έσχες και δεν τα καταφέραμε; Σιγά το κάθε βλακόμουτρο που θα ήταν και έξυπνος να κρυφτεί. 1% ήταν αυτοί για τους άλλους ισχύει ότι θέλει η πόρνη να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Μόνοι τους τα περηφανεύονταν. Αλλά το πρόβλημα, αγαπητέ, τότε θα ήταν άλλο: θα μέναμε ξαφνικά χωρίς ελίτ...

     • Geros avatar
      Geros @ kapar13 29/12/2013 07:15:09

      Ωραία , ας πούμε ότι έχετε απόλυτο δίκιο , όλα αυτά που δίνονταν για μισθούς πάνω και έξω από κάθε έννοια παραγωγικότητας ,όλες αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες αργομισθίες ,όλα τα κύματα χαριστικών συντάξεων, όλα τα επιδόματα , όλα τα έργα , όλα μα όλα γίνανε από δικά μας λεφτά και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια των δανείων πήγαν σε τσέπες απατεώνων.
      Πως αυτά τα λεφτά γυρίζουν πίσω , ΑΜΕΣΑ , ΤΩΡΑ και όχι με ευχολόγια τύπου "με καλύτερη διοίκηση" , "με τόλμη" , "με θάρρος" και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες?
      Γιατί αν ζητάμε μείωση της τιμής του ρεύματος ΤΩΡΑ , οφείλουμε να βρούμε τα χρήματα ΤΩΡΑ, σωστά?

      Αναλύσεις για τον άμοιρο ευθυνών λαό και τους κακούς διοικούντες σαν αυτή που κάνατε έχω διαβάζει καμία εκατοστή χιλιάδες εδώ μέσα χωρίς δόση υπερβολής.
      Κάθε φορά όμως που ρωτάω , "ωραία όλα αυτά , αλλα πως αυξάνουμε τα έσοδα χωρίς να επιβαρυνθεί τελικά ο απλός πολίτης?" Ακούω ευχολόγια , μέτρα με απόδοση σε μια δεκαετία και αν για λεφτά που χρειαζόμαστε αύριο και μέτρα που είναι πιο καταστροφικά και από τα βαριά μέτρα που παίρνονται τώρα.

     • θηραία avatar
      θηραία @ Geros 29/12/2013 11:44:39

      Από λίστες, offshore, πατριωτισμό κεφαλαιούχων και φιλανθρώπων συζύγων αυτών κι εν ανάγκη τη συνδρομή του Δένδια για την επιτάχυνση των "δωρεών"...!

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/12/2013 13:46:44

  ΑΙΣΧΟΣ

 3. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 27/12/2013 14:07:24

  Μετρα για σωβρακα δεν θα παρθουν;

 4. nikos avatar
  nikos 27/12/2013 14:11:38

  Με τόσες απαγορεύσεις έχω αρχίσει και μπερδευομαι....

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ nikos 27/12/2013 19:31:12

   Μία νά θυμᾶσαι γιά νά μή μπερδεύεσαι:
   Ἀπαγορεύεται νά ἀναπνέετε...

 5. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 27/12/2013 14:25:46

  Θα χορηγείται στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, συγκεκριμένος αριθμός Kw/h, τις ημέρες που θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα; Υπάρχει μέσος όρος ημερήσιας κατανάλωσης που θα δοθεί δωρεάν ή θα τους αφήσουν να καταναλώσουν 100 Kw/h και μετά θα τους πουν ότι εμείς σας καλύπτουμε τις 2 Kw/h;

  Αν όχι, πως θα κάνει η ΔΕΗ την "μαντεψιά" για το πόσες Kw/h κατανάλωσαν;

  Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη το "δούλεμα";

  • ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς avatar
   ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς @ Balafara Hunter 27/12/2013 22:58:27

   Η ενέργεια δεν μετριέται σε κιλοβάτ ανά ώρα (kW/h), αλλά κιλοβατώρες (kWh): ισχύς (kW) πολλαπλασιασμένη με ώρες (χρόνο).

 6. katalytikos avatar
  katalytikos 27/12/2013 14:54:40

  'Ενα θα ήταν αρκετό
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΤΟΥΡΙΣΜΑ!!

 7. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 27/12/2013 15:06:14

  Επικοινωνούν οι άνθρωποι ή το έχουν χάσει τελείως, ή μήπως τους ψεκάζει η τρόϊκα, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το πως φτάνουν να καταλήξουν σε τόσο λαμπρές ιδέες, μείωση λέει της βιομηχανικής παραγωγής κατά 30% , και τους εργαζόμενους η επιχείρηση θα τους πληρώνει κατά 30% λιγότερο, και θα πληρώσει φόρους κατά 30% λιγότερο, ο ταξιτζής δεν θα φάει τις ημέρες του νέφους, δεν θα πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές.... και πάει λέγοντας.
  Ποτέ δεν είχα φανταστεί πόσο γρήγορα κατρακυλάς από την σοβαρότητα στην γελοιότητα. Δόξα στην παρούσα κυβέρνηση που μας μαθαίνει καινούργια πράγματα.

 8. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/12/2013 15:56:12

  Τα μέτρα που θα λαμβάνονται τις μέρες με αιθαλομίχλη είναι η ηλίθια συνέχεια των μέτρων που δημιουργούν την αιθαλομίχλη.

  Ο σκοπός τους είναι να φανεί ότι έχουν ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον για τον πληθυσμό, έτσι ώστε να μην κάνουν τίποτα ουσιαστικό.

 9. gerontas ioannis avatar
  gerontas ioannis 27/12/2013 15:59:45

  Τζίβρες και σκελέες πότε θα φοράμε;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ gerontas ioannis 27/12/2013 19:34:31

   Ἀπό τά 'ννιάμερα καί πέρα...

 10. θηραία avatar
  θηραία 27/12/2013 17:42:29

  ...μετά την οικονομική, ψυχολογική και βιολογική εξόντωση των "πελατών" της, να δεις πόσο κερδοφόρα θα είναι η ΔΕΗ!!!!!!!

 11. Lichnee avatar
  Lichnee 27/12/2013 17:58:03

  Όπως είχα γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση για το ίδιο θέμα και που συνοψίζει όλα τα μέτρα για την αιθαλομίχλη:"Η πλέμπα επιτρέπεται να κρυώνει μόνο τις εργάσιμες και μόνο όταν δεν ενοχλεί!"

  Αυταααααααά.....Άντε και καλό Μάιο! ;)

 12. Tasos avatar
  Tasos 27/12/2013 18:52:30

  Τζάμπα ασχολούμαστε. Όλα αυτα τα μέτρα ισχύουν ΜΟΝΟ όταν ο δείκτης γράψει πάνω από 150 mg. Πόσες ημέρες συμβαίνει αυτό? Μία, δύο? Δηλαδή αν μια βδομάδα σερί έχουμε 100-140mg όλα καλά, άντε μια φορά να γράψει παραπάνω. Τα μέτρα είναι καθαρά επικοινωνιακό τρίκ χωρίς το παραμικρό ουσιαστικό αντίκτυπο και ανακοινώθηκαν μόνο για να ισοφαρίσουν την άρνηση να ξαναδούν το θέμα του ΕΦΚ.

 13. helios avatar
  helios 27/12/2013 23:17:33

  τα καταφεραμε μπορουμε για αλλη μια φορα να πανηγυρισουμε,στην ιοστοσελιδα του spiegel πρωτο θεμα η δηλητηριωδης αιθαλομιχλη στις μεγαλουπόλεις της Ελλαδας

 14. θηραία avatar
  θηραία 28/12/2013 00:05:09

  ...η καλύτερη διαφήμιση για τον τουρισμό....

 15. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 28/12/2013 20:30:02

  Βρε Γέρο έχεις χάσει τα ανακλαστικά σου όχι όλοι μόνο οι "ιδρωμένοι" (βάζω και τον εαυτό μου σε αυτούς)

 16. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 28/12/2013 21:37:09

  Να θυμηθω να τυπωσω το ΦΕΚ για να το εχω προσαναμμα για το τζακι....

 17. guest avatar
  guest 29/12/2013 10:47:17

  Ένα μέτρο αρκεί : Να βγαίνει ο Άδωνις να ουρλιάζει και από το ρεύμα που θα δημιουργείται η αιθαλομίχλη θα φεύγει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.