Τα “κορόιδα” οι Έλληνες θα πληρώσουν το Μέγαρο
30/04/2014 17:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα “κορόιδα” οι Έλληνες θα πληρώσουν το Μέγαρο

«Εγώ θα πάω Μέγαρο» φωνάζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης που συνεχίζουν να καλύπτουν το διαρκές οικονομικό έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν φτάνει η κάλυψη των δανείων που έχουν «σκάσει» και τα οποία πληρώνει το Δημόσιο, δεν φτάνει που το Μέγαρο των φίλων και κολλητών του Λαμπράκη θα έπρεπε να έχει βάλει λουκέτο εδώ και μήνες καθώς χρωστά πάνω από 200 εκατ. ευρώ, ήρθε και νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με σκοπό την… προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας ... του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Με την τροπολογία απαλλάσσεται έως την 31.8.2014 ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας, καθώς και αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για όλες τις πράξεις και συναλλαγές, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του.

Επίσης, δεν επιτρέπεται σε βάρος του ΟΜΜΑ η διενέργεια πάσης φύσεως συμψηφισμού, που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ή των ασφαλιστικών οργανισμών, αναστέλλονται οι, κατά του ΟΜΜΑ και κάθε άλλου συνυπόχρεου με αυτόν προσώπου, πάσης φύσεως πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού ή διασφαλιστικού μέτρου και δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου του Λογαριασμού «Κεφάλαιον Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή Εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΧΚΕΕΔ)». Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Από τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας προκαλείται απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από τον μη υπολογισμό τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου (σ.σ. η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την απλούστευση στην αδειοδότηση επιχειρήσεων) και έως την 31.8.2014. Το ύψος της απώλειας αυτής εξαρτάται από τον χρόνο που κάθε ποσό από κατάπτωση εγγύησης κατέστη ή θα καταστεί ληξιπρόθεσμο, το ύψος του, τον χρόνο που τελικά θα εισπραχθεί κλπ. Όπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, η εν λόγω απώλεια θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Με απλά λόγια, τα κορόιδα οι Έλληνες σε όλη τη χώρα θα πληρώσουν για το Μέγαρο. Ακόμη κι αν δεν το έχουν δει ούτε θα το δουν ποτέ στη ζωή τους οι πολίτες καλούνται να καλύψουν την κακοδιαχείριση που έχει γίνει χρόνια τώρα. Και το ερώτημα είναι πως αν ήταν μια άλλη επιχείρηση θα της έβαζαν λουκέτο ή όχι; Πολλοί θα απαντήσουν όχι διότι σε τέσσερα χρόνια κρίσης η «ιερή αγελάδα», το Δημόσιο, δεν έβαλε λουκέτο αν και έπρεπε. Στο Μέγαρο θα κολλήσουμε τώρα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικος Εσπιαλίδης avatar
  Νικος Εσπιαλίδης 02/05/2014 15:53:18

  Σαν εργαζόμενος στο Μέγαρο οφείλω να επιστήσω την προσοχή να ενημερώνεστε καλά και σε βάθος πριν αναλάβετε να ενημερώσετε το κοινο στο οποιο απευθύνεστε. Το Μέγαρο Μουσικής δεν είναι άλλη μία "επιχείρηση" αλλα είναι το αντίστοιχο Lincoln Centre της Νέας Υόρκης , South Bank Complex του Λονδίνου, Opera Bastille στο Παρίσι, Berliner Philarmonie στο Βερολίνο κλπ κλπ. Ελπίζω να γνωρίζεται και να αντιλαμβάνεσται τι σημαίνουν αυτοί οι οργανισμοί για τα πολιτιστικά πράγματα κάθε χώρας. Εάν ο στόχος σας είναι να χτυπήσετε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και την κακοδιαχείρηση του δημόσιου χρήματος να βγείτε και να πειτε επώνυμα ποιοί είναι αυτοί που απο τον εμφύλιο και μετα και με ποιούς τρόπους νέμονται την εξουσία και το δημόσιο χρήμα. Με το τροπο που παρουσιάζεται αυτή η είδηση στο Site σας στούς μόνους που κάνετε ζημιά είναι οι εργαζόμενοι του Μεγάρου που είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι στούς ήδη μειωμένους μέχρι 40% μισθούς μας. Για να σας προλάβω για το κατά πόσο οι μισθοί αυτοί ήταν δίκαιοι ήγια το αν οι προσλήψεις έγιναν με διαφανή τρόπο σας προκαλώ πρίν γράψετε οτιδήποτε ανεύθυνο να πληροφορηθείτε απο το σωματείο και την διοίκηση του Μεγάρου πόσοι είμαστε οι εργαζόμενοι του Μεγάρου, τί δουλειά κάνουμε και κατα πόσο οι μισθοί μας ανταποκρίνονται στό είδος και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε καθώς επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι προσλήψεις αυτές.

  • Γιαννης avatar
   Γιαννης @ Νικος Εσπιαλίδης 03/05/2014 22:53:13

   φίλε Νίκο, οταν εψαχνα αξιοκρατικα δουλεια και πηγα βιογραφικό στο γραφείο προσωπικου, με ρωτησαν αν γνωριζω τον μακαριτη σημερα, τον Λαμπρακη ! δεν γνωριζομαστε με τον μακαριτη, δεν προσεληφθηκα, φυσικα δεν με καλεσαν σε συνεντευξη ουτε το σωματειο κλπ κλπ, ο συλλογος εργαζομενων κλπ κλπ ….. με προσελαβαν αξιοκρατικα παντα! και με τα δικα μου λεφτα πληρωνεσαι, οχι με του μακαριτη την κληρονομια!! ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΕΣΑ. οχι κηδεια με ξενα κολυβα, φίλε Νικο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.