Τα ισόβια έγιναν 12 χρόνια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
14/07/2014 14:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ισόβια έγιναν 12 χρόνια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Στη φυλακή επιστρέφουν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας, μετά και την απόφαση του Εφετείου, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμεναν στην αθωότητά τους.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό για διπλή μείωση στην ποινή του Παπαγεωργόπουλου και του επέβαλε 12 χρόνια κάθειρξης για την απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Στον Λεμούσια επέβαλε ποινή 13,5 χρόνων για τις δύο κατηγορίες (απλή συνεργεία, πλαστογραφία, ενώ για τον Σαξώνη η ποινή φτάνει τα 22 χρόνια περίπου για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα. Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκαϊτατζή και Γκόλα, επιβλήθηκε η ποινή των 2 και του 1 χρόνου αντίστοιχα.

Το δικαστήριο ναι μεν έκρινε και σε δεύτερο βαθμό ένοχο τον κ. Παπαγεωργόπουλο κατά πλειοψηφία (3-2), κατά μετατροπή όμως της κατηγορίας σε απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εξετάζοντας σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης κήρυξε:

-Ένοχο τον πρώην δημοτικό ταμία, Παναγιώτη Σαξώνη, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία.

-Ένοχο τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και για πλαστογραφία.

-Ένοχο τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Μάλιστα η πρόταση του εισαγγελέα είναι να καταδικαστεί με 13 χρόνια φυλάκιση.

-Ενόχους τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γκόλας και Γκαϊτατζής) για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο την ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης για απλή συνέργεια, για τον Μ. Λεμούσια 15 χρόνια για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και 15 μήνες για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία. Για τον Σαξώνη πρότεινε 20 χρόνια για υπεξαίρεση, δύο χρόνια για πλαστογραφία και επτά χρόνια για ξέπλυμα χρήματος. Ακόμη, για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκαϊτατζή και Γκόλα, πρότεινε 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: "Είναι λάθος κ. πρόεδρε!".

Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, Α. Κούγιας, στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με τον Λεμούσια να αντιδρά και να λέει: " Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω" και τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: "Αυτό έχει κριθεί"

"Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ" απάντησε ο Λεμούσιας.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΣ.. avatar
  ΞΕΝΟΣ.. 14/07/2014 19:13:20

  Και επειδή σύντομα κλείνει το 1/3 της ποινής του με καλή διαγωγή, και έχει και κάποιο πρόβλημα υγείας, σε μερικούς μήνες θάναι ελεύθερος...Κι ύστερα σου λέει η κυρά Μαρία η ταβερνιάρισα δεν εμπιστεύτηκε τον φόρο της στον Παπαγεωργόπουλο για να τον κάνει "έργο"...

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΞΕΝΟΣ.. 14/07/2014 20:52:19

   Το ότι δεν έχει βρεθεί φράγκο σε λογαριασμό δικό του ή των συγγενών του δεν σε απασχολεί , έτσι?

   • Geros avatar
    Geros @ Tassos 15/07/2014 17:15:54

    Ο Παπαγεωργόπουλος δεν είναι Πακιστανός δολοφόνος , ούτε Έλληνας τρομοκράτης , γιατί να τον απασχολεί? Εκεί θα έκανε την υπόθεση φύλο και φτερό μην τυχόν κάτι είχε ξεφύγει. Μην του είχαν πειράξει τρίχα από τα μαλλιά. Το ότι πρώτη φορά καταδικάζεται για κατάχρηση άνθρωπος με μόνη απόδειξη την μαρτυρια ενός αποδεδειγμένα ενόχου καταχραστή, τι να τον νοιάξει? Σε τελική ανάλυση ονειρεύονται καταδίκη με συνοπτικές διαδικασίες όλων όσων είναι "καταδικασμένοι" από πριν στο μυαλό τους. Είναι δυνατόν να τον ενοχλεί η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου?

 2. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 14/07/2014 21:13:01

  Ότι κι αν...... συμβεί στο μέλλον, το "ένοχος".... είναι "ένοχος" ..... Τώρα για το ότι δεν έχει βρεθεί φράγκο σε "λογαριασμό", αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα... Ασφαλώς μπορεί να συμβαίνει και έτσι.... Όπως μπορεί να συμβαίνει και διαφορετικά! Για παράδειγμα: Κάποιος είναι πιθανόν να ισχυριστεί ότι "αυτά"... έχουν γίνει χρυσές λίρες και αυτές βρίσκονται κάπου καλά φυλασσόμενες... Λέω εγώ τώρα...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ισόνομος πολίτης 14/07/2014 21:59:09

   A ρε ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Και τα λαμόγια έξω.

 3. pythagorean avatar
  pythagorean 15/07/2014 16:57:48

  Είναι αξιοσήμειωτο ότι 2 στους 5 δικαστές του Εφετείου δεν έκριναν ένοχο τον Παπαγεωργόπουλο ούτε καν για «απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση». Μάλλον στο ίδιο συμπέρασμα θα κατέληγε και ο κοινός νους, καθώς δεν φαίνεται να πιστοποιήθηκε ποτέ για τον πρώην δήμαρχο υλικό ώφελος από την υπεξαίρεση που διέπραξε ο Σαξώνης. Μήπως είναι καιρός να ερευνηθούν οι συνθήκες που είχαν οδηγήσει στην τουλάχιστον περίεργη και ύποπτη σκοπιμοτήτων πρωτόδικη απόφαση για «ισόβια»?

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 15/07/2014 20:58:27

  άντε, και σε 6! θα είναι ελέυθερος! δεν ντρέπονται καθόλου μα καθόλου. να λοιπόν που η κλοπή αμοίβεται στο ελλαδιστάν!...άξιος...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Νίκος Αργεάδης 15/07/2014 21:03:41

   Μιας και ξέρεις ότι έκλεψε δεν το λες και στους δικαστές που ψάχνουν εδώ και χρόνια να βρουν λεφτά στον Παπαγεωργόπουλο και δεν βρίσκουν? Κρίμα να χαραμίζεται ο νέος επιθεωρητής Κλουζώ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.