Τέλος οι χειροπέδες και οι ποινικές διώξεις για χρέη στο δημόσιο
25/09/2014 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος οι χειροπέδες και οι ποινικές διώξεις για χρέη στο δημόσιο

Τέλος οι συλλήψεις και οι ποινικές διώξεις για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του ΣΕΒ προανήγγειλε το τέλος των ποινικών διώξεων για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο χωρίς όμως να βαρύνονται από πράξεις φοροδιαφυγής.

Επίσης ο υφυπουργός προανήγγειλε την αύξηση του χρονικού περιθωρίου διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών αλλά και τη δημιουργία ενός ακόμα ενδιάμεσου ανεξάρτητου φορέα, στον οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμφισβητούν πράξεις της Φορολογικής Διοίκησης, πριν προσφύγουν τελικά στα δικαστήρια.

Όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης, «ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο. Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές».

Επίσης ανάφερε ότι η επιτάχυνση στην επίλυση των φορολογικών διαφορών και η μείωση του αριθμού των υποθέσεων που κρίνονται από τα διοικητικά δικαστήρια είναι σημαντικός παράγοντας για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Δεν είναι όμως ο μόνος. Παράγοντες σημαντικότατοι σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι:

α) Η σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση

β) Η εφαρμογή συγκεκριμένου πλαισίου ανάπτυξης με στοχευμένες ενέργειες όπως αυτό που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός τον περασμένο Μάιο.

γ) Η επικράτηση της αντίληψης ότι η ανάπτυξη βασίζεται στην επιχειρηματικότητα και τη διευκόλυνσή της.

δ) Η αποφυγή κλίματος αβεβαιότητας

ε) Η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 25/09/2014 20:28:02

  Επιτέλους! Η ιστορία θα γράψει με τα μελανότερα γράμματα αυτούς που το επέτρεψαν. Πάλι καλά που σταμάτησαν πριν από το να τους πουλήσουν για δούλους. Αν και μάλλον δεν το σκέφτηκαν....

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 26/09/2014 11:34:13

  Αυτό το πράγμα με τις συλλήψεις οφειλετών, θα διδάσκεται με αποτροπιασμό στα μελλοντικά βιβλία ιστορίας ως ακραίο παράδειγμα κρατικής σκληρότητας και βλακείας. Όποιος φοροδιαφέυγει ας πηγαίνει φυλακή. Όποιος έχει και δεν πληρώνει επίσης. Αλλά να ποινικοποιείται η πραγματική αδυναμία πληρωμής ή η φτώχεια είναι αισχρότητα.

 3. Stormy Night avatar
  Stormy Night 26/09/2014 12:45:08

  Χειροπέδες και ποινικές διώξεις εναντίον μη εχόντων!! Αδιανόητο η διαχρονική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού στο να συλλαμβάνει φοροφυγάδες, απατεώνες και μπαταχτσήδες, να τον ''υποχρεώνει'' τελικά να λειτουργεί υιοθετώντας την αδικία ως σημαία ...πυγμής. Ευτυχώς κάλλιο αργά παρά ποτέ, τελείωσε κι αυτός ο σπέρνων αγανάκτηση, ακραίος παραλογισμός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.