#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2013 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύσταση Δημόσιας Εταιρείας Υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε ο ΣαμαράςΤην επιτάχυνση των διαδικασιών εξόρυξης των ελληνικών υδρογονανθράκων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας μάλιστα και τη δημιουργία Δημόσιας Εταιρείας Υδρογονανθράκων που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον κ. Σαμαρά, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου, υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και ειδικών εμπειρογνωμόνων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η επίσπευση των διαδικασιών εξόρυξης αποτελούν «μεγάλο, συγκριτικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα», επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα των Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, «προϋπόθεση για την επιτυχή εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων της χώρας που μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο».

Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη, το ελληνικό πρόγραμμα να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταιρείες ερευνών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νοτίου της Κρήτης. Μάλιστα, όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκωλο και Πατραϊκό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών και για άλλες περιοχές αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των παικτών του εξωτερικού στη χώρα μας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του ΥΠΕΚΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους χώρους του υπουργείου και να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 04/06/2013 11:02:31

  Αυτή είναι Μεγάλη Είδηση !
  Άιντε.
  Για να δούμε.

 2. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 04/06/2013 11:09:01

  Ο άλλος πρόεδρος πρέπει να αισθάνεται απογοήτευση σήμερα.. καλά οι υδρογονάνθρακες απέκτησαν την δική τους υπηρεσία, οι υδατάνθρακες;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ MAYRO XABIARI 04/06/2013 15:45:45

   Πολύ πετυχημένο.

 3. Αν... avatar
  Αν... 04/06/2013 12:04:01

  Εδώ είναι μεγάλο το στοίχημα, να ωφεληθούμε στον υπέρτατο βαθμό, να θωρακιστούμε απέναντι σ΄όσους μας επιβουλεύονται και να μην επιτρέψουμε να μας ληστέψουν οι ...σύμμαχοι.

 4. Λευκό Κοτσίφι avatar
  Λευκό Κοτσίφι 04/06/2013 12:37:17

  Ο τολμών, νικά. (Αφού καλύψει τα νώτα του)

 5. periopos avatar
  periopos 04/06/2013 13:13:01

  Εάν δεν κάνω λάθος, η εταιρεία αυτή έχει ήδη συσταθεί.
  h**p://www.opengov.gr/minenv/?p=2813

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ periopos 04/06/2013 15:48:01

   Άλλο αναγγέλω τη σύσταση, άλλο λειτουργεί.

 6. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 04/06/2013 13:24:56

  Από ανακοινώσεις, επιτροπές και εταιρείες πήξαμε. Ή μήπως πρέπει να βολευτούν κάποιοι "ημέτεροι";

  ΑΟΖ πότε θα ανακηρύξουμε; Τον Ιανουάριο, άκουγα τον Ν. Λυγερό που έλεγε ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι θέμα ημερών.

  Κουραστήκαμε πια από τις "προετοιμασίες", χωρίς να βλέπουμε ουσιαστικό έργο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Επισκέπτης 04/06/2013 15:49:18

   Οι συντεταγμένες που δόθηκαν στον ΟΗΕ είναι πρακτικά το ίδιο. Αν τις παραβιάσει ο γείτονας δικαιούσαι να αντιδράσεις. Και η ΑΟΖ αυτό το σκοπό έχει εν τέλει. Άρα;

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Γεώργιος Τ. 04/06/2013 17:14:12

    Όχι, δεν είναι το ίδιο. Χρειάζεται νόμος από την Βουλή. Τίποτε δεν έχει επισημοποιηθεί. Μπορεί η Ελλάδα να εκχωρήσει οικόπεδα, όπως η Κύπρος, την στιγμή αυτή; Ασφαλώς όχι, διότι δεν έχει συμφωνήσει με τους γείτονές της, με την ΑΟΖ των οποίων αλληλοκαλύπτεται η ελληνική.

 7. fe avatar
  fe 04/06/2013 13:59:01

  Σωστη κινηση αρκει να μην καταληξει στο ΤΑΙΔΕΠ.

 8. leak avatar
  leak 04/06/2013 14:11:36

  Aρκεί να μη γεμίσει με πρωην Δαπίτες που ανησυχούν για το σίγουρο μέλλον στο οποίο είχαν επενδύσει.

  • Χρυσά Κουτάλια avatar
   Χρυσά Κουτάλια @ leak 04/06/2013 15:06:43

   'Αδικα είχαν επενδύσει......

 9. είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε avatar
  είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε 04/06/2013 14:16:53

  Καλά η προηγούμενη αντίστοιχη ΔΕΚΟ (ΔΕΠ) δεν τους έκανε και θέλανε καινούργια με ίδιο αντικείμενο αλλά άλλο όνομα;

  Και για να μην παραμυθιάζεστε, η όλη πρεμούρα της υπόθεσης είναι να φτιάξουμε νέα (καθαρή) εταιρεία, να της δώσουμε τα δικαιώματα και μετά να την πουλήσουμε. Στη ΔΕΗ το έκαναν αντίστροφα (γι' αυτό παίρνει παραπάνω χρόνο): τη σπάμε σε μικρότερες με διαφορετικές δραστηριότητες χωρίς σαφείς αρμοδιότητες, οργανόγραμμα ή επιχειρησιακό πλάνο (π.χ. αναμενόμενα έσοδα/κέρδη/επενδύσεις, βλ. τα χάλια με το φιάσκο του ΛΑΓΗΕ), τις μετοχοποιούμε όμορφα και καπιταλιστικά, και μετά τις πουλάμε εκτός χρηματιστηρίου φυσικά με απ' ευθείας πώληση, όλα αδιάφανα και στο μιλητό σύμφωνα με τα -βρώμικα- ελληνικά συναλλακτικά ήθη. Η δημόσια περιουσία (π.χ. ΔΕΗ) έτσι καταλήγει στα χέρια τρίτων χωρίς ποτέ ο ιδιοκτήτης της (δήμος) να ερωτηθεί.

  Όλα τα άλλα είναι πολύχρωμα καθρεφτάκια για τα μουλιασμένα από το κλάμα (άγρια φορολόγηση μέχρις εσχάτων, βάσει "τεκμαρτών" εισοδημάτων που ίσως φαντάστηκε ένας χαρτογιακάς στην Καραγεώργη Σερβίας) των ιθαγενών...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε 04/06/2013 15:50:28

   Μείνε στο 1917 εσύ και άσε μας να προχωράμε στο μέλλον της Ελλάδας μας. Και αν δε το αντέχεις, στην Κίνα έχει ακόμη κομμουνισμό (αν-)ύπαρκτο...

   • Simon Bolivar II avatar
    Simon Bolivar II @ Γεώργιος Τ. 04/06/2013 19:44:16

    που τους παρακαλάμε κιόλας βεβαίως βεβαίως .

 10. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 04/06/2013 14:29:58

  Πότε θα ιδιωτικοποιηθεί; Δεν ελπίζω να έχει σκοπό να το κάνει σαν Νορβηγία, Μπρουνεϊ, κτλ και να παραμείνει δημόσια και να φτάσουμε δημ.πλεόνασμα 10%! Εμείς γουστάρουμε δημ.έλλειμμα, να υπάρχει μοχλός πίεσης για να περνάνε με ευκολία τις απαραίτητες "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

 11. tpe avatar
  tpe 04/06/2013 16:38:10

  Δηλαδή ΔΕΝ είχαμε;
  Ντροπή.

 12. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 04/06/2013 17:32:51

  Μέχρι τίς αρχές τού 2000, στήν συντριπτική πλειοψηφία τών Εταιρειών εκμεταλλεύσεως υδρογονανθράκων ανά τίς χώρες τού Κόσμου, είτε η απλή μετοχική πλειοψηφία είτε η καταστατική ανήκαν σέ Κρατικές Εταιρείες.
  Αυτό σήμαινε μεγαλύτερα κέρδη γιά τά Εθνικά Κράτη.
  Στά τελευταία 10 χρόνια, καί σέ όσα επέλθουν..., οι μεγάλες εταιρείες προσπάθησαν καί επέτυχαν σέ σημαντικό βαθμό νά αλλάξουν αυτήν τήν εικόνα, πρός όφελός τους.
  Άρα, ερχόμενοι στά ιδικά μας,
  1. Ευάρεστη η ίδρυση τής εταιρείας πού κακώς - κάκιστα έλειπε εδώ καί δεκαετίες,
  2. Γιά νά γίνη καί ...Θεάρεστη θά πρέπει νά εξασφαλίζη αξιοπρεπή ποσοστά μετοχικής παρουσίας στ'ις Εταιρε'ιες πού θά ιδρυθούν όταν ανακαλυφθούν καί πρέπει νά αξιοποιηθούν τά όποια υπάρχοντα κοιτάσματα !
  Πόσο όμως θά θεωρούσε ο καθένας μας ως αξιοπρεπές καί Εθνικώς ωφέλιμο ένα ποσοστό ? Πού τοποθετείται αυτός ο αριθμός ?
  Καί μάλιστα όταν τά έσοδα από τά κέρδη πρώτα θά αποπληρώνουν παλαιά δάνεια, καί εάν μένη κάτι, τότε αυτό θά χρησιμοποιήται από τήν εκάστοτε Κυβέρνηση γιά Κοινωνική Πολιτική ?
  Νά τολμήσω νά αναφέρω μία σύνθεση ''πονηρή'' :
  -έχουμε 3 μετόχους, μέ ποσοστά 50 - 25 - 25 % έκαστος,
  -κανείς δέν μπορεί μόνος του νά ελέγχη τά πράγματα,
  -ακόμη καί αυτός μέ τό 50 % δέν κάνει ό,τι θέλει στήν Εταιρεία, έχει τήν ανάγκη τουλάχιστον τού ενός τών άλλων 2 μετόχων,
  -γιά αυτούς αυτό αποτελεί κάποιο μόνιμο εχέγγυο γιά τό μέλλον,
  -η καταστατική πλειοψηφία επιτυγχάνεται μόνον μέ τήν σύμπραξη τού μεγάλου μετόχου καί ενός εκ τών 2 μικρών,
  -αφού κανείς εξ αρχής δέν είχε τό 50 % + 1 μετοχή, αυτό σημαίνει πώς εκ τής ιδρύσεώς της η Εταιρεία αυτή θά έχη προσυμφωνημένη σύνθεση τών υψηλών ιεραρχικά θέσεών της !
  Καί τό ερώτημα : ΄Εχεις τά κότσια νά είσαι ως Ελληνικό Κράτος τό 50 % ?
  Έχει ιδιαίτερη αξία εάν είσαι μέσα στό σχήμα μέ Ελλαδική Εταιρεία καί όχι μέ Κρατική ?
  Καί εάν χρειασθή νά ταϊσθούν 4 καί όχι 3, από πού καί πόσα ποσοστά θά περικοπούν γιά νά δοθούν στόν 4ο μέτοχο ?
  (αναμνήσεις από τό μέλλον, όπως θά έλεγε καί ο Έριχ φόν Νταίνικεν...)
  Δέν φαντάζομαι η ιδρυθείσα Εταιρεία νά έγινε μόνον γιά διαδικαστικούς σκοπούς επιτελέσεως διαγωνισμών καί διαδικασιών...

 13. είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε avatar
  είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε 04/06/2013 19:52:49

  Επί της ουσίας Γεώργιε, για την πώληση δημόσιας περιουσίας με αδιαφανή τρόπο, έχεις κάτι να πεις ή ασχολείσαι μόνο με ημερολόγια και καζαμίες; Σου έχω νέα: η Ελλάδα, προς το μέλλον της οποίας νομίζεις ότι πορεύεσαι, δεν θα σε συμπεριλαμβάνει. Τα δικά μας ασφαλιστικά ταμεία είναι προφανώς ηλίθιοι και φυλάνε τα αποθεματικά τους άτοκα στην τράπεζα ελλάδος, αυτή τα κάνει ομόλογα και τα κουρεύει, ενώ τα αντίστοιχα καναδικά αγοράζουν το Ελ. Βενιζέλος. Αντί τα ασφαλιστικά ταμεία να πάρουν τα προς πώληση κομμάτια της ΔΕΗ, για τη ληστεία που τους έγινε, εμείς κυνηγάμε εμίρηδες και σχιστομάτηδες. Όσο για χώρες χωρίς κομμουνισμό, πες μας πόσο καλά περνάνε οι μπανανίες της κεντρικής και λατινικής αμερικής, με τις δεξιές τους κυβερνήσεις (δικτατορίες και μη) τις τελευταίες δεκαετίες. Η Ελλάδα της χρεοκοπίας (χώρα προτεκτοράτο, στην οποία έρχονται κάθε τόσο ξένοι ελεγκτές με λίστες εκκρεμοτήτων και προαπαιτουμένων για την επόμενη δόση, τις οποίες οι πολιτικές μαριονέτες πρέπει να ικανοποιήσουν εντός αυστηρών χρονικών ορίων) με αυτές πρέπει να συγκρίνεται και όχι με ελεύθερες χώρες όπως Δανίες και Γαλλογερμανίες. Αυτό είναι το μέγεθος μας και η θέση μας στη διεθνή σκακιέρα, δεν το βλέπεις; Αν τα συμφέροντά σου και αυτά των παιδιών σου ταυτίζονται με αυτά του κεφαλαίου, καλώς κάνεις και πιστεύεις όσα πιστεύεις και γράφεις όσα γράφεις. Αποδέξου όμως την επιλογή των άλλων που δεν ταυτίζονται τα συμφέροντά τους με το κεφάλαιο, να ονειρεύονται αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση ο (αν)ύπαρκτος καπιταλισμός του κόμματός σου και του ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν μας έφεραν στην ηθική, κοινωνική και οικονομική κρίση και την χρεοκοπία, τα υπόλοιπα τα λέμε για να περνάει η ώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.