#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2013 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σωρεία ενστάσεων από την υπεράσπιση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

[caption id="attachment_215091" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: imerisia.gr"][/caption]

Σωρεία ενστάσεων υπέβαλε η υπεράσπιση του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος έθεσαν θέμα στο δικαστήριο για εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί. Με την ένσταση, συντάχτηκε και η υπεράσπιση της πρώην συζύγου και της κόρης του Α. Τσοχατζόπουλου.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε, επίσης, ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, καθώς, όπως τόνισε, επιδόθηκε πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακολούθως, οι συνήγοροι επικαλέστηκαν και ακυρότητα της διαδικασίας.

Επίσης, έθεσαν θέμα ακυρότητας της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε στον Α. Τσοχατζόπουλο, καθώς είχε προηγηθεί παραγγελία άσκησης δίωξης από τη Βουλή, η οποία -κατά τους συνηγόρους- «αιωρείται» και επομένως, τίθεται θέμα εκκρεμοδικίας.

Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού κ. Κοτσαλής αναφέρθηκε σε «περιρρέουσα ατμόσφαιρα», που επικράτησε με αφορμή την υπόθεση του πρώην υπουργού, τονίζοντας ότι «τώρα, έχει υποχωρήσει το επικοινωνιακό τσουνάμι». Αναφέρθηκε, επίσης, σε ποινική υπόθεση σημαίνοντος πολιτικού προσώπου στη Γερμανία, που προβλήθηκε από «μεγάλης κυκλοφορίας λαϊκή εφημερίδα» τόσο, ώστε άλλη μεγάλη σοβαρή γερμανική εφημερίδα να αναφερθεί σε «ανοίκειες σχέσεις Εισαγγελικών Αρχών με δημοσιογράφους».

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού επανέφερε το θέμα της κλήσης των μελών του ΚΥΣΕΑ -της επίμαχης περιόδου-, θεωρώντας ότι η κατάθεσή τους είναι σημαντική καθώς ενέκριναν τις συμβάσεις για τις αγορές των υποβρυχίων και των ΤΟR- M1.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της συζύγου του Α. Τσοχατζόπουλου Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση «περί απαραδέκτου» της δίωξης που ασκήθηκε στην κ. Σταμάτη. Κατά τον κ. Κούγια, το αδίκημα της δωροδοκίας διαπράχτηκε -αν διαπράχτηκε- το 1998, στην Ελβετία. Ωστόσο, τότε δεν ήταν διωκόμενο αδίκημα και έλαβε χαρακτήρα ποινικής παράβασης, το 2006.

Παράλληλα,το Δικαστήριο έκρινε παραδεκτή και νόμιμη την παράσταση του Δημοσίου ως Πολιτική Αγωγή, στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το Δημόσιο νομιμοποιείται να παραστεί στη δίκη λόγω βλάβης που υπέστη. Κατά το σκεπτικό της Έδρας, οι κατηγορούμενοι, εφόσον αποδειχθούν αληθή τα περιστατικά νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που τους αποδίδονται, "μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών του Δημοσίου καθώς εμφανίζονται μη δυνάμενες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναλλαγών του"

Η διαδικασία διακόπηκε για αύριο το πρωί, οπότε και θα τοποθετηθούν οι εισαγγελείς επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. deldio avatar
  deldio 08/05/2013 22:18:02

  Με βάση Νόμο του 2008 που θέσπισε η κυβέρνηση Καραμανλή σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας, το αξιόποινο του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) εξαλείφεται όταν το βασικό έγκλημα δεν μπορεί να διωχθεί. Βασικό αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι η παθητική δωροδικία (μίζες) των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το οποίο όμως παραγράφηκε με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και δεν μπορεί να ασκηθεί καμία ποινική δίωξη γι' αυτό. Άρα ΠΑΠΑΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ και οσονούπω θα αποδοθεί "λευκός" στην κοινωνία!!! Οποιαδήποτε καταδίκη του Άκη υπάρξει για το "ξέπλυμα" θα είναι για πολιτική σκοπιμότητα και νομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Αυτά για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, το επικοινωνιακό και ο αποπροσανατολισμός του πόπολου έχει και όρια. Γι' αυτό ο Άκης είναι τόσο πράος.

 2. deldio avatar
  deldio 09/05/2013 00:08:45

  Και κάτι ακόμη που μου διέφυγε: Το πλέον καταπληκτικό θα είναι μόλις αθωωθεί ο Τσοχατζόπουλος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για αποζημίωση ως παρανόμως και αδίκως προφυλακισθείς επί ένα και πλέον έτος, με βάση το νόμο που ισχύει! Τη δικαιούται την αποζημίωση και δεν κάνω καθόλου πλάκα, αφού η περίπτωσή του είναι κλασσική περίπτωση αδίκως και παρανόμως προφυλακισθέντος αφού έγινε για αδίκημα του οποίου δεν υφίστατο καν ο αξιόποινος χαρακτήρας κατά το χρόνο της προφυλάκισης!!!

  • constans avatar
   constans @ deldio 11/05/2013 02:36:16

   Συμφωνώ απολύτως. Οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση θα είναι "απόφαση σκοπιμότητας¨. Ολος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο Ακης θα τη σκαπουλάρει, διότι η πράξη που του αποδίδεται έχει παραγραφεί (νόμος περί ευθύνης υπουργών). Θα εκπλαγώ αν ακούσω διαφορετική απόφαση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.