#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2013 21:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρή αντιπαράθεση του Ευ. Βενιζέλου με τον Αλ. Τσίπρα στην ΟλομέλειαΣτρατηγική του «ρεσάλτου» και της «αποσταθεροποίησης» κατήγγειλε για την «στοχοποίησή» του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του απόψε στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα όχι μόνο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να στηθεί σκευωρία σε βάρος του.

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η χώρα μπαίνει ευτυχώς σε νέα φάση. Σταθεροποιείται εν μέσω δυσκολιών. Στόχος μας είναι η σταδιακή επάνοδος της χώρας στην αυτοδυναμία στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πρέπει να επικρατήσει ασφάλεια και αισιοδοξία. Και ενώ διαμορφώνονται αυτές οι συνθήκες, οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής νευρικότητας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει ότι «δεν έμεινε τίποτε άλλο και τώρα το ρεσάλτο για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της ενότητας και γιατί στάθηκε όρθιο στις πολωτικές εκλογές του Ιουνίου. Και έτσι πρέπει να στοχοποιηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το να πέσει η κυβέρνηση είναι ένας ομολογημένος στόχος» επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Στρατούλη. «Έτσι εξηγείται το μένος σας εναντίον μου, ως του κατεξοχήν πολιτικού σας αντιπάλου», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είστε αμήχανοι σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «δεν έχετε τι να προτείνετε, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το κοινοβουλευτικό σας μέγεθος. Είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή και το φλέρτ της βίας».

Κατηγόρησε επίσης ο κ. Βενιζέλος τον ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς αντιφάσεις κάνοντας αναφορά σε «αδέξια νοικοκυροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έφτασε στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και τώρα ετοιμάζεται και για το ταξίδι στην Ουάσιγκτον. Στο σημείο αυτό μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνονται αυτά τα ταξίδια για να υπονομευθεί η χώρα στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις ενστάσεις το πρωί του ΣΥΡΙΖΑ με την αρχική εισήγηση για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. «Αδειαστήκατε το πρωί! Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια για τη λίστα αλλά πως θα κάνετε αυτή την υπόθεση μοχλό πολιτικής σκευωρίας. Όμως δεν ταυτίζονται ούτε οι χρονικές φάσεις ούτε και τα πρόσωπα. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στον Ι. Διώτη

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «καθοδόν χάθηκε το CD και το αντίγραφο που βγήκε από το CD». Κατήγγειλε την καλλιέργεια επικοινωνιακού κλίματος για τη συκοφάντησή του, «την οποία χειρίστηκαν τα στελέχη σας και τα παπαγαλάκια σας», δήλωσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στον καταιγισμό συνεντεύξεων που όπως είπε έδινε ο κ. Διώτης μετά την αντικατάστασή του για να καταγγείλει τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «άθλιο γκεμπελικό σκηνικό διαρροών που έφτασαν σε σημείο να συγχέουν τον πεθερό του που δεν βρίσκεται στη ζωή από το 2008 με συνεπώνυμους του» και απερίφραστα κατήγγειλε ότι «αυτουργοί είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την οργανωμένη διασπορά ειδήσεων».

Όπως εξάλλου τόνισε η σκευωρία καταρρέει από τα εξής χτυπήματα. Χτύπημα πρώτο, όταν ήρθαν και πάλι τα στοιχεία από τη Γαλλία και έδειξαν ότι υπάρχουν τρία συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου που δεν περιλαμβάνονταν στο αρχείο. Χτύπημα δεύτερο, αποδείχθηκε ότι το αρχείο που ήταν στο γραφείο του έγινε στις 8.7.2011 με συνέπεια να βγει ο κ. Διώτης και να δηλώσει ότι έδωσε εντολή να το αντιγράψει συνεργάτης του, το επισκόπησε και μετά από ένα μήνα ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών αλλά στο μεταξύ χάθηκε το usb του είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Τελικά εγώ είμαι ο μόνος που το διέσωσα και εγώ είμαι εκείνος που είπα πάρτε το μάθετε την αλήθεια! Και αντί να με επαινούν, σκευωρούν εναντίον μου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα όμως άφησε υπαινιγμούς ότι «κάποιος είχε βγάλει πολλά αντίγραφα και τα μοίραζε» και αναρωτήθηκε γιατί άραγε ο κ. Διώτης διέγραψε το αρχείο μόλις το αντέγραψε για να παρατηρήσει ότι ο ίδιος έχει κρατήσει ψηφιακά αρχεία από τον καιρό που ήταν υπουργός Άμυνας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε ότι «πάνω σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το σενάριο της σκευωρίας» για να προσθέσει για τον κ. Διώτη ότι «επισκόπησε για αρκετές εβδομάδες μετά την παραλλαγή του το usb, κράτησε σημειώσεις, έμαθε πως σβήνει και μετά το έδωσε και στον ίδιο» για να φτάσουμε σήμερα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα από τον ίδιο.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε κορυφαία χυδαιότητα όσα λέγονται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το αρχείο της λίστας πήγε σε εκλογές. «Δηλαδή τι μας λέτε; Έκανα εκβιασμούς; Αυτά λέτε και στις συναντήσεις σας με τους εφοπλιστές που δεν τις ανακοινώνετε στον Τύπο», απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι στόχος της σκευωρίας είναι να αποκρυβεί και το μεγάλο έργο του για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μίλησε επίσης για αταβισμό των κατηγόρων δεύτερης γενιάς κάνοντας υπαινικτική αναφορά στο ΄89 και το σήμερα. Ήταν ατυχής επιλογή ότι με βάλατε απέναντί σας για εσάς αλλά καλή για τον τόπο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με τη λήξη της πρωτομιλίας του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να διευκρινισθεί από τον κ. Βενιζέλο πως βρίσκεται ακόμη στην κατοχή του απόρρητο υλικό που αφορά την άμυνα της χώρας.

Αλ. Τσίπρας:  Ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

«Μας είπε για το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη βία για να καλύψει τους έρωτες που κατέληξαν σε γάμο με τη διαπλοκή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας στις αιχμές του κ. Βενιζέλο για συναντήσεις με εφοπλιστές που δεν γνωστοποιεί στο Τύπο, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι τους συναντά και τους ζητά να πληρώσουν φόρους γιατί η κοινωνία στενάζει.

«Μας έλεγαν για κρίση και χρεοκοπία και πλήρωνε ο μέσος Έλληνας. Την ίδια ώρα κρατούσαν στα συρτάρια τα στικάκια με τους φοροφυγάδες.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διαπλεκόμενη χρεοκοπία «μια συμμορία διαπλοκής και διαφθοράς» αλλά και για «τρίγωνο της αμαρτίας τραπεζοκρατίας και μιντιαρχίας» που στηρίζουν με πάθος το μνημόνιο.

«Θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι με ρεσάλτο αλλά δημοκρατικά», ανέφερε ο κ. Τσίπρας ενώ επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι δίνει σανίδα σωτηρίας στον κ. Βενιζέλο.

«Είναι ιερό άβατο οι λογαριασμοί και οι σκελετοί στις ντουλάπες σας και αγωνιάτε μην αποκαλυφθούν. Σκελετοί σκανδάλων με παρονομαστή την συγκάλυψη και την ατιμωρησία. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που δίνουμε για τη στάση του πρωθυπουργού που πάλι απουσιάζει και παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα του κ. Βενιζέλου», πρόσθεσε.

Η ανταπάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Τεράστια πολιτική ευθύνη» καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευ. Βενιζέλος απαντώντας στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κι επισημαίνοντας ότι δημιουργεί το κόμμα του συνθήκες πολιτικής αντιπαράθεσης με εχθρότητα, απαξίωση του αντιπάλου με μεθόδους που έζησε αυτή η χώρα σε άλλες εποχές κι άλλα καθεστώτα.

Κατηγόρησε δε τον κ. Τσίπρα ότι ενοχλήθηκε από την πολιτική κριτική που του άσκησε, δεν πήρε όμως θέση στην κατηγορία που του απεύθυνε για σκευωρία εναντίον του. Για το ποιος διακινούσε τα αντίγραφα, ποιος τα έδωσε σε συγκεκριμένο περιοδικό και ενορχήστρωσε την σκευωρία εναντίον του, γιατί δεν απάντησε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου για τα όσα του καταλόγισε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 17/01/2013 22:12:54

  "Αλ. Τσίπρας: Ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία"

  Εάν οι εκάστοτε κυβερνήσεις άκουγαν τις προτροπές της αριστεράς και δεν έδιναν "ψίχουλα", αυτή τη στιγμή θα χρεωστάγαμε τουλάχιστον τα διπλά.

  Ο Βενιζέλος σήμερα απέδειξε πόσο "μικρός" είναι ο Τσίπρας. "Νάνος".

  • Χρήστος Χ. avatar
   Χρήστος Χ. @ kotstak 18/01/2013 00:43:18

   Ο Βενιζέλος με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια.

 2. panos2 avatar
  panos2 17/01/2013 22:19:39

  «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ.Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;»

  ουδεν σχολιο

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ panos2 18/01/2013 08:50:01

   Εάν πάει ηΜΙΤ και του κλέψει τα σχέδια θα το μάθει η κυβέρνηση;
   Θα παραπεμφθεί για ακούσια προδοσία;
   Τί ρωτάω τώρα;

 3. viva avatar
  viva 17/01/2013 23:41:30

  kotsak@ αντε να τον κανετε κ βουλευτη με την ΝΔ.....ΜΠΡΑΒΟ.....

 4. viva avatar
  viva 17/01/2013 23:50:55

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να λεει οτι εχει στο σπιτι του τα απορρητα σχεδια αμυνας των ενοπλων δυναμεων κ να ειναι ακομα εξω ?

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ viva 18/01/2013 10:02:49

   Σιγά τα αίματα ωρέ λεβέντες...
   Ο μικρός αλέξης δηλαδή που ενηρώθηκε με κάποιο απόρρητο έγγραφο για το τι πρέπει να προσέξει, τι να πεί και να ζητήσει απο τους βραζιλιάνους ή τους τούρκους πχ στα ταξίδια του που τα κρατάει όλα αυτά?
   Τα δίνει στον διαμαντόπουλο και στον βαξεβάνη να τα φυλάνε ,τα αφήνει στο γραφείο του σκουρλέτη ή τα κλειδώνει στο δικό του γραφείο ?
   Ολοι οι αρχηγοί των κομμάτων ενημερώνονται με απόρρητα έγγραφα για ζητήματα κρίσιμα...Η νομίζετε ότι ως υπουργός άμυνας ο χοντρός δεν έστειλε στον αλέξη κάποια απόρρητη ενημέρωση?
   Μην τσιμπάτε σαν χάνοι στα τερτίπια του χοντρού και να αποδείξει την ανωριμότητα των τσιριζαίων..Ευτυχώς το κατάλαβε τουλάχιστον αυτό ο αλέξης και δεν πάτησε την πεπονοφλουδα, δεν ξέρω αν η ζωή είχε την φααινή ιδέα να τον ρωτήσει για να κάνει πλάκα ο χοντρός....
   Το παιχνίδι της εξουσίας είναι για μεγάλα παιδάκια...
   Ενα μήνα τώρα ο χοντρός τους κοροιδεύει με τα στικάκια, με τις κάλπες, με τις αντιγραφές και τσιμπάνε σαν χάνοι για να χορεύουν κατά πως βολεύει την κυβέρνηση...
   Σαν παραζαλισμένα κοτόπουλα είναι...Τώρα σκέφτονται να ζητήσουν εξεταστική, μετά την σύζήτηση για προανακριτική...
   Δεν τ' αλωνίζουν τα αυγά...

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 18/01/2013 08:23:12

  Σιγα τα ωα.....ο τελευταιος υπαλληλισκος που χειριζεται καποιο απορρητο θεμα κραταει αντιγραφο σπιτι του για το φοβο των Ιουδαιων, γιατι ξερει οτι συνηθως τη πληρωνουν τα βατραχια.Ειναι παγια τακτικη εδω και παρα πολλα χρονια απο το καιρο που η διαπλοκη και ο εκδικητικος δικομματισμος εκανε τον καθε κρατικο υπαλληλο να παιρνει τα μετρα του να μη βρεθει υπολογος για κατι που τον υποχρεωσαν να το κανει. Δεν εχετε διαβασει που κατα καιρους βρισκονταν σε σκουπιδια απορρητα εγγραφα μετα απο χρονια, οταν ειχε εκλειψει ο κινδυνος, τα ξεφορτωνονταν.....Κακως, επρεπε να φροντισουν να καουν αλλα η επιπολαιοτητα και η φιλαυτια εχουν πολλους οπαδους.
  Αυτα τα χρονια βεβαια δεν θα απορησω αν βρεθει τιποτα σε δημοσιο μερος, επιτηδες......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.