Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος»
18/07/2014 09:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος»

Συνελήφθη ο έμπορος χρυσού που έγινε γνωστός για τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις Δημήτρης Ριχάρδος, ο οποίος έχει σειρά καταστημάτων Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τον ανακριτή να διερευνήσει εάν έχει πραγματοποιηθεί και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθη στις 14-7-2014 το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου και αγοράς χρυσού, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, παράβαση του νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και της αστυνομικής διάταξης «περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών κ.λπ.». Για τις ίδιες παραβάσεις αναζητούνται και άγνωστοι συνεργοί του.

Μεσημβρινές ώρες της 14-7-2014, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, διενήργησε ελέγχους σε δύο (2) καταστήματα ιδιοκτησίας του ημεδαπού στην Αττική. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε ένα από τα καταστήματα βρέθηκε πολύ μικρός αριθμός, από τα αγορασθέντα τον τελευταίο μήνα, τιμαλφών όπως προκύπτει από τις εγγραφές-καταχωρήσεις των τηρουμένων βιβλίων, και που προβλέπεται να φυλάσσονται εντός του καταστήματος, ώστε να είναι ευχερής ο προσδιορισμός και να καθίσταται δυνατός ο έλεγχός τους. Επίσης δεν ανευρέθησαν καθόλου τιμαλφή, προερχόμενα από ενέχυρο, τα οποία υποχρεούτο να φυλάσσει, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, για ένα μήνα.

Εξεταζόμενος ο συλληφθείς, αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους (θυρίδες-οικίες) όπου φυλάσσονται, τα προερχόμενα από ενέχυρο, τιμαλφή, με αποτέλεσμα να μη δικαιολογεί – αποδεικνύει την κατοχή τους, ιδιοποιούμενος αυτά παρανόμως, από κοινού με τους άγνωστους συνεργούς του.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο ορισθέντα εκτιμητή, η αξία των αναγραφομένων αντικειμένων, βάσει των εγγραφών του τηρουμένου βιβλίου της επιχείρησης, για το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα, υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτική Ανακρίτρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 18/07/2014 22:44:21

  Δεν έπεσε στην αντιληψη μου να το αναφέρει κανένα κανάλι, μπορεί να κάνω και λάθος, πάντως το γεγονός αυτό δεν θα με εξέπληττε καθότι τα κανάλια έχουν οικονομήσει αρκετά από αυτή την ιστορία!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 19/07/2014 08:27:32

  Από τα τέλη 2009 γράφαμε για το όνειδος, γι’ αυτές τις φάμπρικες εμπορίας της ένδειας, οι οποίες πολλαπλασιάζονταν σαν τα μανιτάρια επί της Πατησίων. Τα “buy gold” ακόμα κι όσα χρυσά δόντια παππούδων και γιαγιάδων είχαν απομείνει, ακόμα και τις βέρες τους, “αγόραζαν”, για το γάλα στα παιδιά και στα εγγονάκια. Και στη συνέχεια, φυγάδευση του λειωμένου χρυσού στη Γερμανία. Δεν ήταν λοιπόν μόνον η αντί πινακίου φακής κλοπή χρυσού. Πρωτίστως, ήταν η υφαρπαγή των άϋλων αξιών, τις ρίζας, των αναμνήσεων, των παιδικών, των οικογενειακών, των προσωπικών δεσμών, των πολύτιμων κειμηλίων, όλων αυτών δηλαδή, που έκαναν τη δύσκολη ζωή του Έλληνα άξια να τη ζει. Για όλα αυτά και όχι μόνο δράματα, Δεν μπορεί να υπάρξει έλεος για τον εικονιζόμενο και τους συνενόχους του εγκληματίες. Ισόβια φυλάκιση, στέρηση των δικαιωμάτων και δήμευση των πάντων, μέχρι και τις κάλτσες που φορούν.

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 19/07/2014 09:03:50

  Dimi, Απίστευτα καίρια ,σωστό και συγκινητικό το σχόλιό σου, είθε να συγκινηθεί έστω και στο ελάχιστο , κάποιος από τους αρμόδιους ώστε να μπεί ένα τέλος σ΄αυτό το όνειδος!

 4. franck-. avatar
  franck-. 19/07/2014 09:54:21

  Αυτοί είναι τα εκτελεστικά όργανα του συστήματος. Και μόνο το γεγονός οτι όλα αυτά τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ καταστήματα που ΟΛΑ έχουν σίγουρα πολύ μεγαλύτερες παραβάσεις απο αυτή του "Ριχάρδου" της τάξεως δισεκατομμυρίων και έχι πενταροδεκαρών, λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ (μη μου πείτε οτι πληρώνουν κανονικά ΦΠΑ και δεν φοροδιαφεύγουν διότι η εφορία ξέρει ακριβώς την αξία των χρυσαφικών που "αγοράζουν"και τα ελέγχει ένα-ένα) προφανώς εν γνώσει της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης. Σκεφτείτε οτι εδώ και 5 χρόνια είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες, οι πλέον επικερδείς επιχειρήσεις μέσα στην κρίση και τώρα επι τέλους συλλαμβάνεται ένας!!! Είναι ακριβώς σαν την περίπτωση του Ακη, λες και οι υπόλοιποι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ο Μαντέλης κατήγγειλε επίσημα στο δικαστήριο οτι παίρνουν τουλάχιστο το 10% κάθε συμφωνίας 'εργου ή κρατικής προμήθειας που κλείνουν, είναι "καθαροί"...

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ franck-. 19/07/2014 16:45:03

   Αν ψάξεις τις ανακοινώσεις της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, θα δεις οτι έχουν γίνει εκατοντάδες έλεγχοι με βεβαιώσεις παραβάσεων συλλήψεις κτλ. σε τέτοιου είδους μαγαζιά. Μη λέμε οτι μας κατέβει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.