Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού
08/12/2014 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Γιώργο Ρωμανό, πατέρα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: «Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη».

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση, ο υπουργός Δικαιοσύνης τού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση, μέχρι στιγμής, στο πρόβλημα.

«Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρεθεί λύση. Ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου και από πλευράς ανθρώπινης, μιλάω σαν πατέρας, να δώσουν λύση στο πρόβλημα» ανέφερε, σημειώνοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ξέρει πού βρίσκεται το δίκιο.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας τού γιου του είπε ότι είναι «σε πολύ κρίσιμη φάση και όσο περνούν ώρες και μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες ενός θανάτου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση». Δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τον κ. Ρωμανό σαν γονιός και του ζήτησε οι γονείς να στηρίξουν ψυχολογικά το παιδί για να σταματήσει την απεργία πείνας.

Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης και από εκεί και πέρα η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιηγητής avatar
    Περιηγητής 08/12/2014 15:21:34

    Έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη ο επαναστάτης των ΒΠ για την ένοπλη ληστεία; Ζητά από την πολιτεία να του δίνει άδειες, δεν έκανε όμως κάτι για να δείξει ότι έχει μετανιώσει για τις πράξεις που τον έστειλαν στην φυλακή

  2. Κυθήριος avatar
    Κυθήριος 08/12/2014 22:38:48

    Ο πατήρ Ρωμανός σήμερα το βράδυ επισκέφτηκε και τον Αρχιεπίσκοπο.Θα είχε ενδιαφέρον και η άποψη του .Ιερωνύμου για το συγκεκριμένο θέμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.