21/05/2013 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Σαμαρά - Μίλερ για τη ΔΕΠΑ

Δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έγινε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ (Αlexey Miller) παρουσία του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ι. Εμίρη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας: «Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας».

Η Gazprom συμμετέχει, όπως είναι γνωστό, στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Πηγές προσκείμενες στην υπόθεση ανέφεραν ότι η Gazprom θα προχωρήσει στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη ΔΕΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα που έχει θέσει η ρωσική πλευρά για τους όρους του διαγωνισμού, αναφορικά με την εγγυητική επιστολή συμμετοχής και τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο πακέτο των συζητήσεων με την κυβέρνηση τίθενται και οι όροι και οι τιμές προμήθειας φυσικού αερίου προς τη χώρα μας στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης η οποία λήγει το 2016.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom αναφέρεται σχετικά ότι «οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1996 και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία οι συνολικές παραδόσεις για το 2012 ανήλθαν σε 2,5 δισ. κυβικά μέτρα».

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 21/05/2013 19:54:01

    Και πριν βγουν τα γνωστά παπαγαλάκια της πρεσβείας, να θυμίσω πως η Ρωσία μας έδωσε πετρέλαιο το χειμώνα που πέρασε όταν δεν έδιναν επί πιστώσει άλλοι και δεν μπορούσαμε πλέον να αγοράσουμε το φθηνό ιρανικό. Επίσης όταν χρειαστήκαμε την ίδια εποχή επιπλέον φυσικό αέριο, πάλι με εντολή του Πούτιν έδωσε επιπλέον ποσότητες η Γκάζπρομ με πίστωση. Δε βλέπω σύμμαχο τόσα χρόνια να με έχει βοηθήσει στην ώρα της ανάγκης. Μόνο στα λόγια. Με πράξεις αποδεικνύονται οι έμπιστοι στις συνεργασίες και οι έχοντες καλή θέληση. Αν λοιπόν δίνουν τα 2πλά για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ μπου φθάνει και περισσεύει. Και έπονται κι αλλες μεγάλες επενδύσεις από Ρωσία που θα κινήσουν χρήμα στη χώρα. Από τη Δύση δεν είδα τίποτα. Μόνο μνημόνια, βρισιές (έως πέρυσι) και ευχολόγια (φέτος)...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.