#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2013 11:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλαλητήριο κατά της κινητικότητας έξω από τη ΒουλήΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά του πολυνομοσχεδίου έξω από τη Βουλή.

Οι δήμαρχοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι επί της Βασ. Σοφίας, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι επί της οδού Αμαλίας.

Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο δεν κρίνονται επαρκείς από τους ενδιαφερόμενους, με αποτέλεσμα δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι δήμαρχοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση οργανικών μονάδων της Αυτοδιοίκησης, στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους -σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί- και στην καταστρατήγηση της «συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ» με τις πρόσθετες διατάξεις για το Παρατηρητήριο και τους προϋπολογισμούς των δήμων.

Οι δήμαρχοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων εφόσον οι σχετικές ρυθμίσεις ψηφιστούν.

Παράλληλα, οι δημοτικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταταχθούν σύντομα σε νέες θέσεις.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλες τις πρωτεύουσες νομών.

Παράλληλα, νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στις 19:00 στην πλ. Συντάγματος από την ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΟΛΜΕ.

Διαβεβαιώσεις Μιχελάκη για την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών

Ένα 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, με την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση να αποφασίζει πως θα αξιοποιηθούν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας την Τετάρτη στο Mega.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας επισήμανε: «Η δημοτική αστυνομία είχε την δυνατότητα να καλύψει το κομμάτι της ασφάλειας; Η απάντηση είναι όχι διότι δεν, καταρχήν να σας πω κάτι, δεν ήταν εκπαιδευμένοι για αυτό τον τρόπο, δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες, δεν οπλοφορούσε και δεν είχε την εκπαίδευση που έχουν οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι τα οριζόντια μέτρα περικοπών είναι άδικα, και υπεραμύνθηκε της διαδικασίας αξιολόγησης των δομών στους δήμους αλλά και στα υπουργεία.

«Αυτή τη στιγμή κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη, είναι και λανθασμένη. Όταν όμως βρισκόμαστε κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο και αναγκάζεσαι να προχωράς σε αυτές τις περικοπές, πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η ιστορία και τουλάχιστον όσο αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτές είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές υπό την προϋοπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους και σε ο,τι αναλογεί και στο υπουργείο αυτό το πράγμα μιλάω για τους πάντες, δεν πετάω το μπαλάκι μόνο στους δήμους, ο,τι αφορά και το υπουργείο στο θέμα αυτό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων. Δηλαδή αξιολόγηση δομών, δηλαδή πόσες υπηρεσίες πρέπει να έχει ένας δήμος. Αυτές οι υπηρεσίες με πόσους υπαλλήλους πρέπει να στελεχωθούν; Για να δεις, αυτές οι υπηρεσίες έχουν παραπάνω ή λιγότερους από αυτό;» ανέφερε.

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.