11/01/2014 19:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκροτείται Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Για την απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και της κοινωνίας, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά τη ανεργίας, αποφασίσαμε με τον πρωθυπουργό να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης».

Σε αυτό θα μετέχουν όπως είπε, εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον ίδιο, όλοι οι συναρμόδιοι οι υπουργοί, με ιδιαίτερο ρόλο για τον υπουργό Εργασίας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί που μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα «ώστε να έχουμε ένα όργανο που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση αυτή την προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας». Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο σχετικά με την ελληνική προεδρία και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεράσει την κρίση,ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η έναρξη της ελληνικής προεδρίας προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ και ότι αυτό είναι καλό «γιατί μπορούμε να περάσουμε τα μηνύματα μας και να δείξουμε την πραγματική εικόνα της χώρας». «Η προεδρία δεν συγκαλύπτει ούτε τα προβλήματα ούτε την κρίση, αλλά είναι μια ευκαιρία να προβάλουμε την Ελλάδα ως κανονική χώρα, θεσμικά ισότιμη στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «υπάρχουν και πάρα πολύ καλά δημοσιεύματα, αλλά και δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο μιας Ελλάδα που ποτέ δεν θα βγει από την κρίση και το μνημόνιο όσο υπάρχουν Έλληνες», γιατί (σ.σ. σύμφωνα με αυτό το στερεότυπο) «οι Έλληνες είναι Νότιοι, ράθυμοι, έχουν μια ροπή προς την απειθαρχία, γιατί δεν έχουν ικανότητα και βούληση. «Αυτό το στερεότυπο είναι άδικο και προκλητικό», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι «οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών είναι μεγάλες και σκληρές και τα επιτεύγματα μοναδικά», καθώς και ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή δεν έχει ξαναγίνει τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά». «Αυτό», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «όταν το λέμε ερεθίζουμε κάποιους που δεν θέλουν να ακούν ότι ως τώρα κανείς ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης δεν πλήρωσε κάτι πραγματικά για την Ελλάδα, ότι καμία χώρα δεν έβγαλε από το δικό της προϋπολογισμό κάτι για την Ελλάδα διακινδυνεύοντάς το, ότι όλοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους εφόσον η Ελλάδα πετύχει».

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι «εμείς δίνουμε μια μάχη να περάσουμε τη σωστή εικόνα, να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού, μια μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα». Ασκώντας κριτική εμμέσως πλην σαφώς στην αντιπολίτευση, ανέφερε ότι «δυστυχώς υπάρχει ‘πέμπτη φάλαγγα', υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα ότι «πρέπει οι Έλληνες ενωμένοι να τους διαψεύσουμε όλους αυτούς και να επιβεβαιώσουμε αυτό που έχουμε πετύχει και αυτό που μπορούμε να πετύχομε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ερωτηθείς αν ανησυχεί πολιτικά την κυβέρνηση για το θέμα του ΤΤ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα στη σύσκεψη και έκανε λόγο για ζήτημα που αφορά τη Δικαιοσύνη. Επιπλέον είπε πως κάθε φορά «πρέπει να κάνουμε διάκριση ανάμεσα σε ποινικά κολάσιμες πράξεις που μπορεί να είναι δωροδοκίες, απιστίες, απάτες και την διεθνώς παραδεδειγμένη πρακτική σε σχέση με χρηματοδοτήσεις, δανειοδοτήσεις, αναδιαρθρώσεις, που ό,τι ισχύει για όλον τον κόσμο και την Ε.Ε. πρέπει να ισχύει και για την Ελλάδα, χωρίς να φοβούνται τα στελέχη να κάνουν τη δουλειά τους».

Ερωτηθείς σχετικά με την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, σχολίασε ότι ακόμα δεν έχει διατυπωθεί κατηγορία, ότι η ιδια δεν έχει κληθεί να μάθει για τι κατηγορείται και συνεπώς αναρωτήθηκε γιατί να βιαστεί κάποιος να πάρει μια απόφαση διοικητικού χαρακτήρα.

e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ν. avatar
  Ν. 11/01/2014 20:01:01

  Πέρυσι τέτοιο καιρό η Κυβέρνηση είχε κυρήξει τον πόλεμο στην ανεργία.Φέτος είναι η σειρά του συμβουλίου αντιμετώπισης της.Σε έξι μήνες επιτροπές καταπολέμησης της,σε ένα χρόνο δράσεις εναντίον της κτλ.

  Αλλαγή των πολιτικών που δημιουργούν την ανεργία δεν φαίνονται στον ορίζοντα.Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την εσωτερική απαξία και υποτίμηση

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/01/2014 20:34:41

  Αυτοί που πρέπει πρωτίστως να συμμετέχουν είναι όσοι ασχολούνται με κοινοτικά κονδύλια στυλ ΕΣΠΑ, ώστε να αρχίσει να μπαίνει κάνα πλαφόν παραγωγικότητας και δημιουργίας θέσεων εργασίας, αντί να πετάμε λεφτά σε εκθέσεις της πλάκας, επιπέδου πτυχιακής ΤΕΙ, για λογαριασμό περιφερειών.

 3. mandi avatar
  mandi 11/01/2014 20:48:52

  εισαγγελέας κ. Βασίλης Φλωρίδης: Πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα έργο. Μια φυλακή για 10.000 αξιωματούχους.

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/01/2014 21:49:02

  Α ,εντάξει. Να συγκροτηθούν και 5 επιτροπές ,13 υποεπιτροπές ,και 27 ομάδες εργασίας!

 5. Tasos avatar
  Tasos 11/01/2014 22:18:43

  Για την καταπολέμηση της ανεργίας διπλασίασαν και τους χρόνους απόσβεσης των παγίων στις επιχειρήσεις. Για να μη διανοηθεί κανείς να επενδύσει σε οτιδήποτε, αφού η εταιρεία του θα έχει για μια δεκαετία λογιστικά (φορολογητέα), αλλά μη πραγματικά κέρδη.
  Πείτε τους ότι τα αρνιά είναι καλύτερο να τα κουρεύεις, παρά να τα γδέρνεις. Στη δεύτερη περίπτωση μετά το γδάρσιμο δεν υπάρχει πλέον αρνί.

 6. daresome avatar
  daresome 11/01/2014 22:42:41

  Θα "συσκέπτονται" κι αυτοί ?

 7. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 12/01/2014 00:26:45

  Χα χα χα!!!!
  Θα παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις γύρω απο την ανεργία!

  Είμαι σίγουρος ότι αν την παρακολουθούν, η ανεργία θα νιώσει αιδώ και θα αρχίσει να πέφτει απο μόνη της!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.