Συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα
24/02/2015 20:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα

Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση και την συμφωνία που έκανε με την Ευρώπη κάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και παράλληλα καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

Όπως υποστηρίζει, η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε και συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. «Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων».

Μάλιστα, κάνει λόγο για δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση, την οποία χαρακτηρίζει διαφημιστική απάτη.

Όπως λέει, η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος π.χ. τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δε θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, ν’ αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και την κερδοφορία του, καθώς και τους δανειστές.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι, θα συνεχίσουν να πληρώνουν το «μάρμαρο» της όποιας ανάκαμψης, με συνέχιση της λιτότητας, που η κυβέρνηση αποκαλεί «λιτό βίο».

Κάνει λόγο επίσης για ψίχουλα, κυρίως για την απόλυτη φτώχεια, που έταξε η κυβέρνηση με το πρόγραμμά της, και λέει ότι και αυτά είναι στον «αέρα» και θα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τους εταίρους και με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στο λαό τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την Ε.Ε., προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να μετατρέψει το λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να τον πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.

«Καμιά στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων» τονίζει και καλεί όσους είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο να μην απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν.

Όπως επισημαίνει, η θέληση του λαού ν’ απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με μνημόνια, ν’ απαλλαγεί από τα μέτρα και τους επιτηρητές, μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο, όταν ο λαός διεκδικήσει με τον αγώνα του όσα έχασε, απαιτώντας εδώ και τώρα:

•Λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων.

•Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα

•Πραγματική επαναφορά, τώρα, με νόμο, του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 Ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.

•Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των «κλεμμένων» από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της πλουτοκρατίας και του κράτους.

•Απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.

•Κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία των λαϊκών οικογενειών. Διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.

•Αύξηση των δαπανών για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει τη θέση του για αποδέσμευση από την Ε.Ε, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με το λαό στην εξουσία και καλεί τον λαό της Αθήνας και του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής σε συλλαλητήριο, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7μμ στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Eπίσης,η ΚΟ του ΚΚΕ θα επανακαταθέσει την Τετάρτη, στη βουλή,την πρόταση νόμου «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Την πρόταση νόμου είχε καταθέσει το ΚΚΕ στην Βουλή, το καλοκαίρι του 2012 και είχε συζητηθεί στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.Δεν είχε εισαχθεί στην Ολομέλεια, καθώς καταψηφίστηκε από την τότε πλειοψηφία, ενώ είχε υπερψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/02/2015 00:21:54

  Ο Κουτσούμπας,ο μόνος κερδισμένος της υπόθεσης. Κάθε του ομιλία και ένα τοις εκατό θα ανεβάζει τα ποσοστά του...

  • airman avatar
   airman @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/02/2015 12:37:21

   Θα μηδενίσει τον original ΣΥΡΙΖΑ, οπότε το 4%-6% που αντιστοιχεί θα το προσθέσει στη δύναμή του. Πιθανότατα να είναι και τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, οι οποίες όμως μάλλον θα αργήσουν πολύ (το Σύνταγμα προβλέπει 4ετή θητεία).

 2. Ο Επιπόλαιος avatar
  Ο Επιπόλαιος 25/02/2015 14:31:32

  Λεφτά δεν μας λέει που θα βρει το κράτος να τα κάνει όλα αυτά, εκτός κι αν δεν έχει ακούσει ότι το ταμείο είναι μείον. Στον κόσμο τους αυτοί, κοροϊδεύουν μερικούς ταλαίπωρους που τους πιστεύουν και πιστεύουν ότι αυτά που λένε μπορούν να γίνουν και απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει ο κακός καπιταλισμός, μισθάρες, προνόμοια, ασυλίες, δωράκια, προβολή. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μάγκες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.