10/02/2013 14:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Λεπτοκαρυάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα παράπλευρα διόδια Λεπτοκαρυάς πραγματοποίησαν  το μεσημέρι, πολίτες της Πιερίας, σηκώνοντας από τις 13.00 και για μία και πλέον ώρα τις μπάρες κι αφήνοντας τα αυτοκίνητα να περάσουν ελεύθερα χωρίς να πληρώσουν.

Σύμφωνα με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Παμπιερικής Επιτροπής Αγώνα, Αντώνη Μάντζιο, με την κινητοποίηση αυτή, οι πολίτες της Πιερίας αντιδρούν στην επιβολή συνεχώς νέων σταθμών διοδίων στα όρια του νομού.

Αύριο στις 15:30, διοργανώνεται ανάλογη κινητοποίηση στα διόδια του Αιγινίου, για την άμεση αναστολή λειτουργίας τους - και στόχο την κατάργησή τους - ενώ για την Τετάρτη, στις 13:00, έχει προγραμματιστεί παμπιερικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/02/2013 16:51:00

  Στην διαδρομή Αθηνών-Θεσσσαλονίκης που είναι 500 χλμ. έχουν βάλει 9 ή 10 σταθμούς διοδίων, αν δεν απατώμαι. Τουτέστιν, 1 σταθμό κάθε 50 χλμ. Η διαδρομή Νέας Υόρκης-Γουάσινγκτον είναι 323 χλμ. περίπου και έχει 3-4 σταθμούς. Η διαδρομή Νέας Υόρκης-Βοστώνης είναι περίπου 290 χλμ. και έχει 2 σταθμούς, εκτός αν πάει κανείς από τον αυτοκινητόδρομο 95 οπότε οι σταθμοί είναι 3. Το ερώτημα είναι γιατί τόσοι σταθμοί σε ένα αυτοκινητόδρομο που δεν τελίωσε ακόμα; Και Αθηνών-Θεσσαλονίκης φτιάχτηκε με δημόσια χρήματα κατά κύριο λόγο.

 2. DI.KO avatar
  DI.KO 10/02/2013 17:28:05

  Από το Μιλάνο στη Αγκώνα (500 χλμ.) υπάρχουν δυο σταθμοί διοδίων! Ο πρώτος για να παίρνεις την κάρτα εισόδου στον αυτοκινητόδρομο και ο δεύτερος για να πληρώσεις.

  • ΣΜ avatar
   ΣΜ @ DI.KO 10/02/2013 17:56:16

   Σωστά, εκεί πληρώνεις (αρκετά, βέβαια), αλλά μόνο για όσα χλμ κάλυψες. Εδώ πάνε να εφαρμόσουν το...εντελώς "παλαβό" να υπάρχουν και πλευρικά διόδια, μπαίνοντας ή βγαίνοντας (πληρωμή, ας πούμε για τα χλμ που έκανες) και πάνω στο δρόμο (πληρωμή κατ' αποκοπή, είτε μπήκες πριν 10 χλμ είτε πριν 60). Ποιο σύστημα ισχύει τελικά; Μήπως το γνωστό "ό,τι αρπάξουμε;" Ταξίδευα κάποτε με Ιταλό στη διαδρομή Λαμία-Θεσσαλονίκη και ...κουφάθηκε. Περνάνε τον κόσμο για ηλίθιο, λες και δεν έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό; Καταντήσαμε, μια ζωή να περιμένουμε να γίνουν αυτοκινητόδρομοι, για να ταξιδεύουμε ασφαλώς, να πηγαίνουμε από τους παράδρομους, τους παρακαμπτήριους και την εθνική του '50 με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή μας. Ντροπή σε όλους.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ ΣΜ 10/02/2013 19:39:01

    Ακόμη πιο επικίνδυνοι γίνονται οι παρακαμπτήριοι,
    λόγω των βαρέων οχημάτων (νταλίκες-φορτηγά-διώροφα τουριστικά συχνά και με ξένες πινακίδες ),
    που έχοντας μάθει τα "κόλπα",
    γκαζώνουν 130 χλμ στον παράδρομο διπλής κατεύθυνσης, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε και κανέναν.
    Αποτελούν κίνδυνο για πεζούς, ΙΧ και προκαλούν επιπλέον φθορά, στο όχι και τόσο καλής ποιότητας οδόστρωμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.