28/04/2013 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση και την ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

 

"Καταστρέφετε τις ζωές. Θα τις πάρουμε πίσω! Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα" και "σταθερή-μόνιμη δουλειά-όχι στις απολύσεις", ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.

 

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Συνοδεύεται επίσης από συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και μετατάξεις υπαλλήλων, ενώ διατηρείται, έστω και ελαφρώς μειωμένο, το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, γνωστό και ως "χαράτσι".

 

"Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλος της γενικής γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και διαβάζει από το ψήφισμα των εργαζομένων πως "αποφασίζεται η διάσπαση των λειτουργικών δομών πληροφορικής του ΥΠ.ΟΙΚ. σε δυο διακριτές γενικές γραμματείες, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς σχεδιασμό διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του ΥΠ.ΟΙΚ., όπως υποστηρίζει. "Το ατόπημα στο οποίο οδηγείται η κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση του ενιαίου και ήδη λειτουργικού Κέντρου Πληροφορικής του ΥΠ.ΟΙΚ., διαχωρίζοντας τις εφαρμογές από τον εξοπλισμό που τις φιλοξενεί, μέσω του επικείμενου πολυνομοσχεδίου, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα, πιθανόν και παγκοσμίως", προσθέτει.

 

Επίσης, το πρωί στο Σύνταγμα, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν πάγκους και μοίρασαν φρούτα και λαχανικά. Ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, όπως δήλωσαν, στο δοκιμαζόμενο κόσμο και διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων που εξοντώνουν τις λαϊκές αγορές. Στη συνέχεια επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. άγρυπνη avatar
    άγρυπνη 29/04/2013 00:39:19

    Και εγώ που νόμισα ότι ήταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαγωγή των ιεραρχών!Αυτή η κρίση,με την εσωστρέφεια που προκαλεί,συρρικνώνει την ψυχή μας και την οικουμενική μας διάσταση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.