#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2013 07:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο φουλ οι μηχανές για την αναδιάρθρωση του κράτουςΤα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, το δεύτερο μεγάλο «κύμα» συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και η αξιολόγηση του προσωπικού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Παράλληλα, ετέθη επί τάπητος και το μείζον ζήτημα των χρονοδιαγραμμάτων για τη διαθεσιμότητα, καθώς η μνημονιακή δέσμευση της χώρας μας για ένταξη στο καθεστώς 25.000 εργαζομένων από το σύνολο του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε βάθος δωδεκαμήνου (οι πρώτοι 12.500 πρέπει να περάσουν στο καθεστώς μέχρι τον Ιούνιο) αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την εκταμίευση των δύο δόσεων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ η καθεμία.

Άμεσα εκτός Δημοσίου

Προς το παρόν, «κοπανατζήδες» και επίορκοι υπάλληλοι αναμένεται να τεθούν άμεσα εκτός Δημοσίου, ενώ σειρά θα πάρουν και όσοι έχουν… πειράξει το προφίλ των προσόντων τους, καταθέτοντας πλαστά έγγραφα.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του κράτους ήταν το μήνυμα που εστάλη μετά το τέλος της συνάντησης του Σαββάτου, με τις εξελίξεις γύρω από τις νέες δομές των υπουργείων να χτυπούν… κόκκινο. Μετά το «πράσινο φως» στα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης, που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα υπό τον πρωθυπουργό, θα εγκρίνει την καινούργια εικόνα τουλάχιστον οκτώ ακόμα υπουργείων, ώστε η νέα μορφή της κεντρικής κυβέρνησης να περάσει σύντομα από τη Βουλή με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στάδιο της τελικής αναμόρφωσης είναι τα οργανογράμματα των υπουργείων Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Μακεδονίας-Θράκης.

Νομικά πρόσωπα

Στη συνάντηση Σαμαρά-Μανιτάκη ετέθη επί τάπητος και το θέμα της αξιολόγησης των νομικών προσώπων που εποπτεύονται από τα υπουργεία. Ουσιαστικά, πρόκειται για εκατοντάδες φορείς, οι οποίοι πρέπει να μπουν στο… μικροσκόπιο της αξιολόγησης εντός του 2013, όπως ορίζεται και στο Μνημόνιο. Καθώς ο αριθμός των νομικών προσώπων είναι μεγάλος, υπάρχει αρχικά η σκέψη να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση δύο μεγάλων φορέων. Ο προσανατολισμός είναι για ένα δήμο και ένα μεγάλο νομικό πρόσωπο που μπορεί να προέρχεται είτε από το χώρο της Υγείας είτε από το χώρο της Εργασίας (για παράδειγμα ένα ασφαλιστικό ταμείο).

Δημήτρης Γκάτσιος, στον "Ελεύθερο Τύπο" 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 11/02/2013 08:06:08

  ποιος σας πιστευει οτι με τελεσίδικα χαρακτηρισμένους κοπανατζήδες, επίορκους και πλαστογράφους θα συμπληρωθούν 25.000 φετος και αλλες 125.000 του χρόνου απολύσεις;
  αυτοί που διαρρήγνυαν πριν τις εκλογες τα ιματιά τους οτι δεν θα χρειαστούν απολύσεις, ήρθε η ωρα να αποδείξουν την αξιοπιστία τους!

 2. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 11/02/2013 08:46:55

  Απορώ με το θράσος ορισμένων να αμφισβητούν την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Μέχρι τώρα έχει τηρήσει πιστά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Γιατί να αλλάξει κάτι από εδώ και μπρος;

 3. Spyros STavropoulos avatar
  Spyros STavropoulos 11/02/2013 12:25:52

  Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ ήταν σε πλάνο 4ετιας και με αυτοδυναμία. Μερχρι τώρα στα διαρθρωτικά τα παει σχετικά καλα και ας μην ξεχνάμε ότι πλέον δεν μιλάει κανεις για έξοδο απο το ευρώ.
  Εκει που θα συμφωνήσω ότι δεν εχει γινει έργο ειναι στην πλευρά της ανάπτυξης δηλαδη η επανεκινηση αρχικά των αυτοκινητοδρόμων κτλ αλλα ας μην ξεχνάνε ότι ειναι λιγότερο απο 1 χρόνο κυβέρνηση

 4. klik avatar
  klik 11/02/2013 13:31:48

  Σιγά παιδιά, θα χυθεί το γάλα από τη βιασύνη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.