#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2014 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο τιμόνι της ΕΕ η Ελλάδα(Ανανεωμένο)  Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολεγίου των Επιτρόπων, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, άρχισε, στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας στο Ζάππειο καθώς και η συνεδρίαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Ακολουθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ακολούθως οι κκ Σαμαράς και Μπαρόζο θα κάνουν δηλώσεις.

Παράλληλα, θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Η ελληνική κυβέρνηση αποσκοπεί σε μία επιτυχημένη Προεδρία που θα ενισχύσει περαιτέρω το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι “θα είναι μία προεδρία ελπίδας για την Ευρώπη και ότι η χώρα μας αναλαμβάνει με θετικές προοπτικές και έχοντας πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013″.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρτίσει σφικτό πρόγραμμα εργασιών, με λιτό -μόλις 50 εκατομμυρίων ευρώ- προϋπολογισμό. Η Προεδρία δίνει περιθώριο προβολής στην χώρα καθώς θα οργανωθούν στην Ελλάδα 14 άτυπα συμβούλια υπουργών, εκ των οποίων τα 13 θα γίνουν στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η ελληνική Προεδρία έχει θέσει τέσσερις βασικές προτεραιότητες: την ανάπτυξη και την απασχόληση, την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), την αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και την προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση, η κυβέρνηση επικεντρώνει στην ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ενώ ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Εγγύηση για τη Νεολαία», η οποία αφορά την προσφορά εργασίας ή την εκπαίδευση σε κάθε νέο κάτω των 25 ετών το αργότερο σε τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Δεύτερη προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας, στο πλαίσιο της εμβάθυνση της ΟΝΕ, είναι η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωβουλή για την τραπεζική ενοποίηση στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη στο Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Η ελληνική προεδρία θα πρέπει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες και να εγκριθεί η συμφωνία μέχρι τον Απρίλιο οπότε θα διαλυθεί το Ευρωκοινοβούλιο λόγω των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Ιδιαίτερη σημασία για την χώρα μας έχει και η προώθηση κοινής μεταναστευτικής πολιτικής καθώς και η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Η ΕΕ έχει αποφασίσει την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και την μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τα κράτη-μέλη, όπως η Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος της παράνομης μετανάστευσης.

Τέταρτη προτεραιότητα, η προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής της ΕΕ στην οποία συμπεριλαμβάνονται η ασφάλεια, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός και η ευρωπαϊκή στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο.

Η ελληνική Προεδρία θα χειριστεί επίσης την ενταξιακή πορεία βαλκανικών χωρών Σερβία, Μαυροβούνιο και Αλβανία καθώς και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Τέλος, η Ελληνική Προεδρία θα διαχειριστεί και την Ανατολική Εταιρική σχέση της ΕΕ, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, μετά την υπαναχώρηση της Ουκρανίας και τις εσωτερικές περιπλοκές που δημιουργήθηκαν στην χώρα.

Στο μεταξύ, δρακόντεια, από νωρίς το πρωί, είναι τα μέτρα ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του Ζαππείου, όπου είναι προγραμματισμένη η κοινή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, στο πλαίσιο της επίσημης ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Στον χώρο, που είναι αποκλεισμένος από κιγκλιδώματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εισέρχονται μόνον όσοι έχουν προμηθευτεί τις προβλεπόμενες διαπιστεύσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα.

Στην οροφή του Ζαππείου βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές και η περιοχή εποπτεύεται και από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας. 

Ε.Τ. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χου χου avatar
  Χου χου 08/01/2014 16:09:55

  Κάτι τίτλοι σαν κι αυτόν μας ανεβάζουν την ¨εθνική ¨μας libido.
  Αν και νομίζω ότι ο κορυφαίος ήταν ο προ εικοσαήμερου ¨Ο Σαμαράς Πρόεδρος της Ευρώπης¨.

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/01/2014 16:46:17

  Αυτοί όλοι που ήρθαν ........θα ήθελαν να είναι.......... και λίγο ......Ελληνες.
  Είναι υπερβολή;

 3. sender avatar
  sender 08/01/2014 19:00:29

  Καλή επιτυχία!

 4. Όρτσα πανί avatar
  Όρτσα πανί 08/01/2014 23:54:50

  Στο βίντεο 1 πάντως, κάποια στιγμή ο Βάγγος τον στριμώχνει στον τοίχο τον Αντώνη, προκειμένου να ...πλασαριστεί πρώτο πλάνο. Απίστευτη η αξεστοσύνη του.

 5. CHRIS avatar
  CHRIS 09/01/2014 04:39:32

  Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως για χάρη του πανηγυριού μου βγήκε η πίστη για να φτάσω σπίτι μου επειδή το κέντρο ήταν κλειστό. Πάλι αυτός που την πληρώνει είναι το ζώον ο Πολίτης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.