Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη
22/12/2014 19:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη

Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που ερεύνησε την υπόθεση. Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους. Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα». Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.

Επίσης, τονίζει ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά στο ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων. Τονίζει δε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.

Τέλος, ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα. Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης αυτής της πτυχής της υπόθεσης.-

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blackunder avatar
  blackunder 22/12/2014 22:29:18

  H καλυτερη δουλεια τελικά είναι εισαγγελέας ή δικαστής. Έχει πολλά "μαύρα"

 2. Πάρης ο όμορφος avatar
  Πάρης ο όμορφος 22/12/2014 22:43:17

  Εγώ το ήξερα από προχθές το αποτέλεσμα. Είναι όμως που έχω κληρονομικό χάρισμα.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 22/12/2014 23:50:19

  Ν.2 χωρίς αποτέλεσμα.Για να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν

 4. τεφαρίκι avatar
  τεφαρίκι 23/12/2014 00:13:04

  Ενώ σύμφωνα με τους παραπάνω σχολιαστές, όταν ένας ψεκασμένος βουλευτής κάνει μια καταγγελία, όσο αβάσιμη και διάτρητη κι αν είναι, θα πρέπει να συλλαμβάνεται ο καταγγελόμενος, να παγώνουν οι καταθέσεις του, να αίρεται το απόρρητο των συνομιλιών του, των καταθέσεών του, να μπαίνει κοριός στην κρεβατοκάμαρα του, να κατάσχεται η γυναίκα του και να πωλούνται τα παιδιά του σε σκλαβοπάζαρο μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς του. Αίσχος αν δε γίνονται όλα αυτά, μετά από τις "σοβαρές" καταγγελίες και των δέκα μικρών Μήτσων και της έκφυλης γριάς.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ τεφαρίκι 24/12/2014 09:15:27

   Επειδή φίλε μου είσαι τεφαρίκι αλλά μιλάμε για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: όταν οποιοσδήποτε καταγγέλλει ζητήματα που τιμ...άζουν στον αέρα τις δομές και λειτουργίες του πολιτεύματος, αποτιμώντας..: - στέλνεις στα δικαστήρια ή τον καταγγέλλων ή τον καταγγελόμενο, μαζί με τους λοιπούς εμπλεκόμενους και αποφασίζει η δικαιοσύνη στις αίθουσες -το να βάζεις μια υπόθεση επί των δομών του πολιτεύματος στο αρχείο είναι απλά δίκαιο του ....Σολομώντα ή επί των ελληνικών ασπρόμαυρων ταινιών "στρίβειν δια του αρραβώνος" Να έχουν και οι δύο πλευρές δίκαιο δεν γίνεται... απλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ: -ή κάποιος αποπειράθηκε να λαδώσει -ή κάποιος έπαιζε -ή κάποιος συκοφάντησε, κατήγγειλε κλπ κλπ κλπ Αρχειοθέτηση πάντως δεν έκαναν οι εμπλεκόμενες πλευρές παρά μόνο συζητήσεις, ανακοινώσεις, μονταζ, καταγγελίες, υπόνοιες κλπ κλπ κλπ.
   ΥΓ
   αλήθεια τώρα που η υπόθεση πάει αρχείο θα προχωρήσει η μήνυση;

 5. Eva avatar
  Eva 25/12/2014 10:09:12

  Η τοκογλυφία είναι νόμιμη?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.