#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2013 18:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Αιγαίο το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Bilim 2;Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση θαλάσσιων ερευνών του τουρκικού πλοίου «Bilim2» σε διεθνή ύδατα χωρίς την πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:
«Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 9 Μαΐου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim 2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες, στη θαλάσσια στήλη, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 14 Μαΐου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 10/05/2013 18:44:18

  Οτι ωρα θελουν μπορουν να προκαλεσουν επεισοδιο.....

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/05/2013 20:18:28

  Δυστυχώς, η γεωπολιτική πίεση θα αυξάνεται συν τω χρόνω, εν μέρει ως αποτέλεσμα της ενδοτικής και φοβικής πολιτικής της Ελλαδικής (κυρίως ΠΑΣΟΚικής) ελίτ. Όσο η Ελλαδική ελίτ θα ακολουθεί εσωτερικές πολιτικές συρρικνωσης με ταυτόχρονο δανεισμό, το μέλλον δεν θα είναι καλό. Διότι, πάνω απ' όλα, οι Τούρκοι, ως σοβαροί στρατηγιστές, αναλύουν ΚΥΡΙΩΣ την εσωτερική κατάσταση, και όχι την συμμετοχή σε ακριβές λέσχες όπως βαυκαλιζεται η ελλαδική ελίτ. Ακόμα είμαστε στην αρχή των τριβών Ελλάδας και Τουρκίας.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/05/2013 21:50:13

  Τώρα να δω τι θα λένε όσοι απέκλειαν πόλεμο με Τουρκία εδώ και 2-3 χρόνια που μυρίζει... Λαγούμια να κρυφτούν θα ψάχνουν!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Γεώργιος Τ. 11/05/2013 10:14:26

   Ο πόλεμος μπορεί και να αποφευχθεί-προσοχή! όχι να αποτραπεί, αυτό είναι μακρυνό όνειρο-διότι η ελλαδική ελίτ "προσαρμόζεται" όλο και πιο πολύ στα στρατηγικά κελεύσματα της Τουρκίας. Το φάσμα της υποταγής περιλαμβάνει τους οργανικούς διανοούμενους του σάπιου συστήματος (Ρεπούση, Κουλούρη, Λιάκος, Βερέμης, κα.) μέχρι τα τους πολιτικούς που βαφτίζουν την υποταγή συνεργασία. Μην περιμένετε από ανθρώπους που δεν μπορούν να λύσουν θεμελιώδη ζητήματα καθημερινότητας της ελληνικής κοινωνίας να αντιμετωπίσουν τις γεωστρατηγικές προκλήσεις σοβαρών κρατών. Ακόμα και την όποια αποτρεπτική ικανότητα έχουν οι ΕΔ μάλλον θα την δυναμιτίσουν όπως έκαναν στην Κύπρο το 1974.

  • Master avatar
   Master @ Γεώργιος Τ. 12/05/2013 07:05:56

   Δυστυχώς λαγούμια θα ψάχνουμε εμείς, όσοι τουλάχιστον δεν πάνε στην πρώτη γραμμή. Αυτοί θα έχουν τη σιγουριά των μετόπισθεν και ένα εισητήριο στο χέρι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.