30/01/2013 12:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στους δρόμους,εν αναμονή των πολιτικών αποφάσεων,οι αγρότες

Αποφασισμένοι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους επί της εθνικής οδού στον κόμβο της Νίκαιας δηλώνουν οι θεσσαλοί αγρότες, παρά το αστυνομικό μπλόκο. Το μέτωπο των θεσσαλών επισκέπτεται σήμερα, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι η απάντηση των μικρομεσαίων αγροτών πρέπει να είναι καθολική και πανελλαδική.

«Θέλουμε να πάμε στην εθνική οδό να παρατάξουμε δεξιά και αριστερά τα οχήματα...Θα κάνουμε συντονισμένες ενέργειες να πατήσουμε στην εθνική», δήλωσε στη ΝΕΤ, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Κάλεσε παράλληλα, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να επισκεφθούν το μπλόκο τους και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να τους αφήσει να φτάσουν στην εθνική οδό, αλλά και να δώσει λύση στα αιτήματά τους.

Παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών και στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία. Οι αγρότες της περιοχής πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα, γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα, προγραμματίζουν για σήμερα, οι αγρότες της Αργολίδας.

Στις κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά οδικά σημεία του νομού Σερρών παρατάσσουν τα τρακτέρ τους και οι σερραίοι αγρότες.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Nα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις κάλεσε τους αγρότες  ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχας,υπογραμμίζοντας,ωστόσο,την αναγκαιότητα να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ, η συνολική επιβάρυνση των αγροτών τόσο από τα μέτρα του μνημονίου όσο και από τον πρόσφατο φορολογικό νόμο «θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, εξανεμίζοντας έτσι σχεδόν το σύνολο των κοινοτικών ενισχύσεων ύψους 2,2 δισ. ευρώ που έλαβαν.

Πάντως,μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών συναντήσεών τους με τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο και Π. Καμμένο εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος δήλωσαν πως η στάση των αγροτών θα κριθεί από τις πολιτικές αποφάσεις και απαντήσεις των πολιτικών.

Πηγή:ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.