#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2013 09:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχελαγιαννάκης

Περίοδος μεταγραφών στο ποδόσφαιρο, κι όχι μόνο. Έτσι και ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή. Έναν.. μπαλαντέρ της πολιτικής που έχει πάει σε όλα τα… κεντροαριστερά κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ. Ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ εντάσσεται κι επισήμως στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ενημέρωσε ο κ. Τσίπρας.

Είναι ο ίδιος βουλευτής που εκθείαζε τον γίγαντα Γ. Παπανδρέου και ο ίδιος που έλεγε μεγάλο τον Φ. Κουβέλη. Ο ίδιος επίσης που στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ έφερε χίλιους υποστηρικτές του και θα έχει 100 σύνεδρους στο ιδρυτικό συνέδριο.

Μεγάλη πράγματι η μεταγραφή, για όλες τις θέσεις της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. adistaktos avatar
  adistaktos 04/07/2013 10:09:29

  Πολύ φοβούμαι ότι η ΔΗΜΑΡ διαλύεται στα εξ ων συνετέθη και τους βλέπω ομαδικώς προς σύριζα μεριά τους περισσότερους. Να που βρήκε εφεδρείες ο αλέξης για να μαζέξει μερικά ποντάκια παραπάνω...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ adistaktos 04/07/2013 16:42:27

   Ναι αλλά πως θα καλύψει ο Αλέξης την μεγάλη φυγή των ψηφοφόρων του το 2012 προς την ΧΑ; Εδώ σε θέλω κάβουρα. Και υπάρχει Αλαβάνος πλέον. Και αν προσθέσουμε το θέμα με τις πεισματάρες συνιστώσες που δεν αυτοδιαλύονται...

 2. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 04/07/2013 10:38:54

  Είναι ο γνωστός τιτάνας της πολιτικής που εξεστόμισε εκείνο το περίφημο «Ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται», το οποίο και σχολίασε η καλή εφημερίδα ΑΥΓΗ:

  "Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/06/2011
  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

  Την κρίσιμη εκείνη Πέμπτη, όταν η δημοκρατία έτεινε να συμπέσει απολύτως πια με τη γελοιογραφία της, κάποιος βουλευτής, του οποίου ατυχώς μού διαφεύγει το όνομα, είναι πάντως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που συγκροτείται από στοχαστές ολκής ούτως ή άλλως, συνόψισε (άθελά του) την ουσία της κατάπτωσης ως εξής: «Ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται».

  Υποθέτω ότι το ρητό που είχε ο εν λόγω στοχαστής κατά νουν ήταν το «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται». Αντικαθιστούμε τη «δρυ» με τον «άνδρα», το «ξυλεύεται» με το «ανδρεύεται» και ιδού! Βεβαίως, ο λογιώτατος κοινοβουλευτικός άνδρας θα έπρεπε να πει τουλάχιστον «ανδρός πεσόντος», το «ξυλεύεται» σημαίνει κάτι, ενώ το «ανδρεύεται» τίποτα, και εν συνόλω το ρητό μοιάζει να στερείται νοήματος. Κι όμως! Ο Ιορδάνης, που άκουσε την περί δρυός δήλωση σύξυλος, την κατάλαβε. Ώστε το πρόβλημα δεν είναι ότι πρόκειται για φράση ακατάληπτη, είναι ότι λέει, αντιθέτως, κάτι με μεγάλη σαφήνεια - αλλά τι ακριβώς; Τι κατάλαβε και μειδιούσε ο Ιορδάνης πανευτυχής; Ας εξετάσουμε εν συντομία το θέμα:

  Όλοι καταλάβαμε, φερʼ ειπείν, τι ήθελε να πει ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης με το ρήμα «ανοητίζει». Ήθελε να πει «ανοηταίνει», για να φανεί σπουδαγμένος και αρχαιοπρεπής, όπως καθένας που αναλαμβάνει να σώσει το Έθνος, αλλά το θυμόταν στο περίπου, γιατί με τους αρχαίους επικοινωνεί μέσω εξωγήινων και Αδώνιδος κι έχει παράσιτα. Αν δεν το θυμόταν, θα πείτε, ας μην το έλεγε. Ας έλεγε «είναι ανόητος» ή κάτι ισοδύναμο και απλούστερο. Μα, εδώ ακριβώς είναι όλο το ζήτημα: Η ανενδοίαστη ημιμάθεια και η σπουδαιοφάνεια του Προέδρου είναι ουσιώδεις εκφάνσεις του πολιτικού προϊόντος που πλασάρει στην Αγορά. Κατʼ αναλογίαν, το «Ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται» ήταν δήλωση στήριξης του Γεωργίου Β' Παπανδρέου Γ', του οποίου η ρωμαλέα πολιτική αμφισβητείται, συνεπώς έπρεπε να έχει υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης: άντρες παντού, ακλόνητοι σαν βελανιδιές! Επιπλέον, ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα εμφάνιζε επί δεκαοκτώ μήνες (εγώ θά 'λεγα: επί τριάντα χρόνια, αλλά ας μείνω εντός γραμμής) συμπτώματα αμνησίας, αγνοώντας τι ψήφισε χθες και γιατί, και πριμοδότησε μια πολιτική λήθης, που αποτελεί την ουσία του μεταμοντέρνου πραξικοπήματος. Η κατάρρευση της παιδείας, η αποσύνδεση από κάθε εκδοχή μνήμης (κι η γλώσσα, η σύνταξη, είναι φορείς μνήμης), κατʼ ανάγκην ακούγονται όταν η εν λόγω Κοινοβουλευτική Ομάδα μιλά. Ώστε, ναι, «ανδρός πεσούσης». Πώς θα μπορούσε να διατυπωθεί καλύτερα μια διακήρυξη δουλοπρέπειας;

  Μην ξεγελιόμαστε συνεπώς: Το πρόβλημα, εν προκειμένω, δεν είναι αν κάποιος μιλάει ή όχι «σωστά» τα ελληνικά ή αν θυμάται ρητά. Δεν θα μου περνούσε απʼ το μυαλό να καταγγείλω, αφʼ υψηλού δήθεν, για σφάλματα στη γραμματική ή για έλλειψη τυπικών γνώσεων έναν άνθρωπο που δεν κατάφερε να σπουδάσει γιατί δούλευε από μικρός ή έναν μετανάστη (μακάρι), που θα εκπροσωπούσαν συμπολίτες μου στο Κοινοβούλιο με εφόδιά τους την αξιοπρέπεια, την αίσθηση της πραγματικότητας και τη δημοκρατική αρετή. Όμως όλʼ αυτά είναι εκφάνσεις της μνήμης. Επιπλέον, αν το δει κανείς βαθύτερα, τέτοιας λογής άνθρωποι θα μιλούσαν κατʼ ανάγκην σωστά ελληνικά, εννοώ: επί της ουσίας σωστά. Τέτοιας λογής άνθρωποι θα είχαν κάτι να πουν και θα το διατύπωναν έχοντας την έγνοια να μιλήσουν με σαφήνεια και ακρίβεια. Το αν θα τα κατάφερναν κιόλας εξαρτάται από την έκβαση μιας σύγκρουσης: Η διαρκής κακοποίηση της γλώσσας (δηλαδή η προαγωγή της λήθης) στα δελτία, στις αναμεταδόσεις, στα πρωινάδικα, στην ψευδολογοτεχνία, παντού, ο οξύμωρος, καλλιεργούμενος αναλφαβητισμός νέου τύπου, είναι μια διαρκής κοινωνική εμπειρία, μια μορφή του πολέμου που μαίνεται. Κι η γλώσσα δεν μαθαίνεται μόνο στα σχολεία. Επιπλέον, για να την καλλιεργήσεις συνειδητά, θα πρέπει να βιώνεις τα «λάθη» σαν στέρηση. Υπήρχαν (τους πρόλαβα) άνθρωποι, πολλοί, πάρα πολλοί, που ντρέπονταν γιατί δεν κατάφεραν να «μάθουν γράμματα», λες κι ήταν δικό τους φταίξιμο οι πόλεμοι, οι εμφύλιοι, οι ξενιτιές, η ανάλωση της κάθε μέρας στο χωράφι ή στη σκατοδουλειά, ντρέπονταν και μοχθούσαν διπλά μια ζωή για να «μάθουν γράμματα τα παιδιά τους». Αλλά η ντροπή, το φιλότιμο, η τσίπα, είναι μία, μοναδική ιδιότητα, που απλώς εκδηλώνεται άλλοτε αλλού. Κι η μάχη για να μη χαθεί είναι πολιτική και θεμελιώδης.

  Επαναλαμβάνω: το πρόβλημα δεν είναι αν κάποιος μιλάει ή όχι «σωστά», ορθοκανονικά, τα ελληνικά. Γιατί, αν τώρα κοιτάξουμε την άλλη πλευρά του νομίσματος, όλα τα ελληνικά (γαλλικά, γερμανικά κ.λπ.) είναι πάντα «σωστά», στρέβλωση δεν (μπορεί να) υφίσταται. Δεν εννοώ μόνο το προφανές σε κάθε γλωσσολόγο. Εννοώ και ότι δηλώσεις σαν τη μνημειώδη που κατέγραψα (και άλλες, πολλές, ίδιας πάντα ποιότητας: το «πολιτικό προσωπικό» ομογενοποιείται κι αυτό) είναι αυτόχρημα κωμικές, γιατί στον πυρήνα της σημερινής κρίσης το γελοίο και το εφιαλτικό εναλλάσσονται και συντήκονται εντέλει. (Αυτό το νόημα είχαν, σε τελική ανάλυση, τα «λάθη» του πρωθυπουργού, για τα οποία πολλές εθνικιστικές βλακείες ειπώθηκαν.) Η εκτροπή δεν έχει μορφή οπερέττας επειδή προσωρινά απετράπη, αλλά επειδή τείνει να ολοκληρωθεί. Κι αν ο θίασος που μας κυβερνά ή ετοιμάζεται για τη δεύτερη πράξη μάς φαίνεται πια ολωσδιόλου γελοίος, τότε φοβάμαι, φοβάμαι πολύ. Γιατί στα μεταμοντέρνα στρατόπεδα η επιγραφή στην πύλη δεν θα υπενθυμίζει ότι «η εργασία ελευθερώνει», αλλά ότι «ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται». Και τότε δεν μας σώζει τίποτα πια."

  Άραγε τώρα τί θα γράψει;

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 04/07/2013 11:55:39

   Άραγε τώρα τί θα γράψει;

   βάλε κάτι πιο δύσκολο αγαπητέ. το ερώτημα σου είναι παιχνιδάκι.
   φαντάζομαι τώρα η αυγή θα γράφει κάτι αντίστοιχο με αυτά που λέμε εμείς για τον παλιό κακό ευάγγελο ( νυν εγγυητή σταθερότητας), σαν αυτά που έλεγε ο υπουργός άδωνις όταν ήταν στο λαος ( προδότες που ξεπουλάνε την χώρα οι της ν.δ , πασοκ-νδ α.ε) , για τον μαρκόπουλο που καθε ζυγό μήνα είναι εκτός και κάθε μονό μήνα εντός.

   • παπαδοπουλος ηλίας avatar
    παπαδοπουλος ηλίας @ Kostas nikolaou 04/07/2013 14:49:49

    Μην το χαλάς τώρα!!! αυτοί είναι με τους καλούς (σήμερα).Αν αύριο φύγουν και γίνουν πάλυ κακοί,θα τα θυμηθούμε!!!

   • ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
    ο εμπεσών εις τους ληστάς @ Kostas nikolaou 04/07/2013 22:00:32

    Μεταθέτεις το πρόβλημα αγαπητέ. Το δικό μου σχόλιο ήθελε να προβάλει το γεγονός πως πρόκειται για φαιδρό πρόσωπο, κάτι που βεβαίως επισημαίνει και το άρθρο της ΑΥΓΗΣ. Ούτε ο Άδωνις (προσωπική εκτίμηση) ούτε πολύ περισσότερο ο Βορίδης είναι φαιδροί. Όσον αφορά δε τον Ευάγγελο, ας όψονται όσοι πήγαν και ψήφισαν ψεκασμένους και χρυσά αυγά. Πως αλλοιώς θα γινόταν κυβέρνηση;
    Έχεις πάντως ένα δίκιο: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύουν το παλιό και φθαρμένο. Απ' αυτή την κατάσταση επιδιώκει να απαλλαγεί ο Σαμαράς, δεν ξέρω με πόση επιτυχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και η Αριστερά γενικότερα, αντιπροσωπεύουν το πολύ-πολύ παλιό, το σεσηπός, παρ' ότι επιθυμούν να εμφανίζονται ως ανανεωτές. Κι αυτό φανερώνει η περίπτωση Μιχελογιαννάκη.

    • kostas nikolaou avatar
     kostas nikolaou @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 04/07/2013 22:30:44

     Μεταθέτεις το πρόβλημα αγαπητέ. Το δικό μου σχόλιο ήθελε να προβάλει το γεγονός πως πρόκειται για φαιδρό πρόσωπο

     κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι. ξερεις πολλους στο συριζα που δεν ειναι φαιδροί κι γελοιοι?
     θα διαφωνησω μαζι σου για τον αδωνι ( ισως επειδη ειμαι προκατειλημενος μαζι του)

 3. fitsoulas avatar
  fitsoulas 04/07/2013 11:56:20

  Έλεος με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγο θα μαζέψει μέχρι και τον Πολύδωρα (αν διαγραφεί φυσικά από τη ΝΔ)

 4. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 04/07/2013 13:28:59

  ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! Και τι σταθερότητα στις πολιτικές πεποιθήσεις! Ταιριάζει γάντι με τα υπόλοιπα τσίρκουλα του (τ)ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.