19/11/2013 18:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη δικαιοσύνη εκ νέου προσφεύγει το υπ. Παιδείας για την απεργία των διοικ. υπαλλήλων

Στα δικαστήρια θα προσφύγει ξανά το υπουργείο Παιδείας με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48άωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

«Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

«Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, αύριο, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.

Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Magganas avatar
  Magganas 19/11/2013 19:04:35

  "Όποιος δεν προσέλθει για εργασία (καθηγητής, διοικητικός υπάλληλος κτλ.) θα ΑΠΟΛΥΘΕΙ και τις 1η Δεκεμβρίου θα σταματήσει και η πληρωμή του μισθού".

  Πόσο δύσκολο είναι να βγάλει μια τέτοια ανακοίνωση το υπουργείο;;;;;

  Ο κόσμος θα φωνάζει ΖΗΤΩ κι αμέσως-αμέσως θα ανεβεί 5% η Νέα Δημοκρατία.

  Από τη μία μεριά είναι οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους και από την άλλη μεριά είναι 100 καθηγητές, 500 διοικητικοί υπάλληλοι και 200 φοιτητοπατέρες.

  Η κυβέρνηση ας διαλέξει με ποιους είναι...

  • Eva avatar
   Eva @ Magganas 20/11/2013 07:45:00

   Οι διοικητικοί και οι καθηγητές που λες δεν είναι μόνοι τους, κάποιος τους φρόντισε στο παρελθόν και ίσως τους φροντίζει ακόμα.
   Όταν χαθεί το εξάμηνο ομως, θα συνειδητοποιήσει κι ο φτωχός γονιός ποιούς πληρώνει.
   Τριάντα χρόνια τώρα καταληψεις και απεργίες θυμάμαι και μάλλον δεν βελτιώθηκε τίποτα στην παιδεία.

 2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ avatar
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 20/11/2013 10:21:40

  Διαβάζω καθημερινά εδώ και τόσα χρόνια το τι γίνεται στην Ελλάδα της Δημοκρατίας σχετικά με την παιδεία και πραγματικά θλίβομαι για την στάση του υπουργείου, του πρωθυπουργού, του πανεπιστημίου, των φοιτητικών παρατάξεων,του δικαστηρίου και γενικά με όλους τους εμπλεκόμενους. Όλοι ανεξαίρετα έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της παιδείας, όλοι με τον τρόπο και τα λάθη τους, τον εγωισμό, την φιλοδοξία, την εθελοτυφλία, την μη παραδοχή των λαθών τους, την παρότρυνση και τον παρασυρμό από κομματικά οφέλη, την απαξίωση των ευθυνών τους επιρίπτοντας τις δικές τους ευθύνες σε άλλους , με όλα αυτά οδήγησαν τα πανεπιστήμια σε αυτό το αδιέξοδο. Εσείς φοιτητές που έχετε στόχο να αποφοιτήσετε και να δείτε το μέλλον σας μην εμπλέκεστε σε αυτό το κουβάρι των διαμάχεων,αγωνιστείτε για το μέλλον σας, διεκδικείστε την επανέναρξη των μαθημάτων και της εξεταστικής σας όπως έχουν κάνει οι κλάδοι μηχανικών στο Μετσόβειο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.