Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συνεργών του Μαζιώτη που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ
19/07/2014 11:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συνεργών του Μαζιώτη που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Εκτός από φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες του φερόμενου ως συνεργού του, Γεωργίου Πετρακάκου, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

H Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του, προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου 2014 καθώς και από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα πριν από ένα χρόνο.

Εκτός από φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες (από τις ίδιες ληστείες) του φερόμενου ως συνεργού του, Γεωργίου Πετρακάκου, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

[photo_2]

Τέλος στη δημοσιότητα δόθηκαν και δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των προαναφερομένων), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας στις 20 Δεκεμβρίου 2012.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλου σπιτιού που χρησιμοποιούσε η οικογένεια του συλληφθέντος τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη, εκτός από αυτό που ανακαλύφθηκε την Παρασκευή στο Μαρούσι, καθώς, επίσης, και για τους δύο υπαρχηγούς του και το δίκτυο που τον προστάτευε έως τώρα.

Συγκεκριμένα δόθηκαν τα εξής στοιχεία:

  • Στοιχεία ταυτότητας του ΜΑΖΙΩΤΗ Νικόλαου του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 10 - 1 - 1971 στην Έδεσσα.
  • Δώδεκα φωτογραφίες με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013.
  • Στοιχεία ταυτότητας του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.
  • Εννέα φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.
  • Δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των προαναφερομένων), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012
  • Τέσσερις (4) φωτογραφίες, που απεικονίζουν άγνωστο δράστη (συνεργό των προαναφερομένων), ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συνεργών του Μαζιώτη που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ 27261 photo

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι "σε βάρος των παραπάνω προσώπων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες, τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ' επάγγελμα, συνήθεια, και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αφετέρου στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων και εξακρίβωση στοιχείων λοιπών συμμετόχων και σύλληψη αυτών, με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας."

Περισσότερα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.