Διαδήλωση στην Αθήνα Πακιστανών και λοιπών λαθρομεταναστών. Ποιός τους οργανώνει; ... χα χα χααα
Διαδήλωση στην Αθήνα Πακιστανών και λοιπών λαθρομεταναστών. Ποιός τους οργανώνει; ... χα χα χααα
10/04/2014 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη Βουλή το αντιρατσιστικό - «Πάγος» στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Η καθυστέρηση στην προώθηση του νομοσχεδίου χρεωνόταν εδώ και καιρό στον αποπεμφθέντα γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο

Αμέσως μετά το Πάσχα θα γίνει νόμος τους Κράτους το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο αν και είχε κατατεθεί από τα τέλη Νοεμβρίου «πάγωσε» για τέσσερις μήνες. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Πέμπτη κατά πλειοψηφία κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Παρών στα περισσότερα άρθρα δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή έδωσαν αρνητική ψήφο, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Η καθυστέρηση στην προώθηση του νομοσχεδίου χρεωνόταν εδώ και καιρό στον αποπεμφθέντα γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και η απομάκρυνσή του άνοιξε το δρόμο για την ψήφισή του, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεννόησης των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Επί της ουσίας, και μέχρι να προωθεί στην Ολομέλεια, το αντιρατσιστικό δεν έχει σημαντικές αλλαγές αν και σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποδέχθηκε πρόταση βουλευτών από τα περισσότερα κόμματα ώστε να καλύπτονται από την προστατευτική ασπίδα του νομοσχεδίου πρόσωπα που υφίστανται βία λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Ένα θέμα που «καίει» ωστόσο, αυτό που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες καθώς ο κ. Αθανασίου αρνήθηκε να εντάξει διάταξη για την επέκταση του συμφώνου, λέγοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα που χρήζει μελέτης, ιδιαίτερα ως προς τις έννομες συνέπειες που παράγει από άποψη νομική, κοινωνική και θρησκευτική.

Ο Χ. Αθανασίου είπε ότι είναι ένα «δύσκολο ζήτημα» Αστικού Δικαίου και θα εξεταστεί σε επόμενη αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα. Ο υπουργός δήλωσε ότι «η συμβίωση τον ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα θέμα, όχι το να συμβιώσουν αλλά οι έννομες συνέπειες από αυτό (υιοθεσίες κλπ.)». «Δεν είναι απλό το ζήτημα. Θέλει μελέτη. Είναι θέμα αστικού δικαίου και θέλει μελέτη νομική, κοινωνική και θρησκευτική» τόνισε, κάνοντας γνωστό ότι το όλο ζήτημα επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου και θα έρθει ως ξεχωριστό νομοσχέδιο. «Είμαστε χώρα που έχει δομές και πιστεύω ότι πρέπει αυτά τα θέματα να μελετηθούν με προσοχή» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει και θα φέρει στη Βουλή δική του πρόταση για το σύμφωνο συμβίωσης.

Για το θέμα με το αυτόφωρο σε αδικήματα συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, επεσήμανε ότι έχει δοθεί εντολή σε ειδική επιτροπή που μελετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να εξετάσει το ζήτημα. Η Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε ότι έχουν περάσει 4 μήνες από την συζήτηση στην Επιτροπή, αλλά το Υπουργείο δεν ετοίμασε τις αλλαγές. «Έχω κάποιες απορίες», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ανοίγετε την Κερκόπορτα για την ποινικοποίηση απόψεων με τις οποίες δεν συμφωνείτε, υποστήριξε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει πουθενά η λέξη ρατσισμός ή ρατσιστική βία. Αντίθετα, συνέχισε, υπάρχουν αναφορές σε δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

Ο κ. Αθανασίου απάντησε στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν ποινικοποιείται η σκέψη με το νομοσχέδιο, ούτε καν το μίσος, αλλά ποινικοποιείται η πράξη που προκάλεσε το μίσος, δηλαδή ο μισαλλόδοξος λόγος. «Προβλέπει την τιμωρία του μισαλλόδοξου λόγου» είπε ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μονοπωλεί το θέμα του ρατσισμού, ενώ τόνισε ότι η προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων προβλέπεται ρητά και δήλωσε πως το νομοσχέδιο είναι προοδευτικό και πλήρως εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος λέγοντας πως «δεν κατανοώ γιατί η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτή την θετική εισήγηση», ωστόσο αναφερθείς στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου είπε ότι ως ΠΑΣΟΚ «θα περιμέναμε να υπάρχουν όσες προτάσεις έχουν γίνει».

«Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να ενσωματώσουμε αυτή την οδηγία στο ελληνικό δίκαιο. Το 2011 κατατέθηκε επί Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, πέρασε από την επιτροπή και η ΝΔ και το ΚΚΕ εξέφρασαν επιφυλάξεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι «μετά από τρία χρόνια φαίνεται ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει».

«Είναι το πιο πολύπαθο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με πισωγυρίσματα τριών ετών. Ας υποθέσουμε ότι δεν είναι το καλύτερο βήμα. Γιατί όμως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτή την θετική προσπάθεια; Υπήρξαν πολλές δυνάμεις στον συντηρητικό χώρο που δεν ήθελαν να υλοποιηθεί» πρόσθεσε και ζήτησε «να μην ρίξουμε νερό στο μύλο της νεοναζιστικής οργάνωσης».

Τι προβλέπει

Μεταξύ άλλων ο νέος αντιρατσιστικός νόμος θα προβλέπει αποκλεισμό κομματικών σχηματισμών από κάθε κρατική επιχορήγηση, αποπομπή βουλευτών από τη Βουλή και αφαίρεση δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους υποθάλπουν το ρατσισμό. Προβλέπει επίσης, έως και τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά και πρόστιμα, για όσους υμνούν τον φασισμό, τον ναζισμό. Ποινές θα υπάρχουν και για όσους εμπλέκονται σε εκδηλώσεις μίσους.

Τα σημαντικότερα σημεία του σχεδίου νόμου κατά των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι τα εξής:

1. Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

Με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή 5.000-20.000 € τιμωρείται όποιος προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό και τη σωματική ακεραιότητα. Το ίδιο τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα παραπάνω μέσα παροτρύνει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων που χρησιμοποιεί από τις εν λόγω ομάδες, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.

Αν οι παραπάνω πράξεις είχαν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται ποινή τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή 15.000 - 30.000 €. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων.

2. Δημόσιος εγκωμιασμός, άρνηση ή εκμηδένιση εγκλημάτων

Επίσης, με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος με πρόθεση δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. προφορικά, δια του Τύπου ή του διαδικτύου), εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει, αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού, με τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή να ενέχει απειλητικό ή προσβλητικό χαρακτήρα κατά ομάδας προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Η τέλεση των παραπάνω πράξεων από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο τιμωρείται με αυξημένη ποινή.

3. Ευθύνη νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων

Αν κάποια από τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις τελέσθηκε προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου ή ενώσεως προσώπων από νόμιμο εκπρόσωπο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να επιβάλει, με απόφασή του, σωρευτικά ή διαζευκτικά: α) διοικητικό πρόστιμο 10.000 - 100.000 €, β) αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, διαφημίσεις προμήθειες κ.α. για διάστημα 1-6 μηνών. Αν οι πράξεις αυτές έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το ΕΣΡ.

4. Αυτεπάγγελτη δίωξη αδικημάτων ν. 927/1979

Οι πράξεις που περιγράφονται στο σχέδιο νόμο κατά των διακρίσεων καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπαγγέλτως. Ο παθών, κατά την υποβολή της έγκλησης, όπως και όταν παρίσταται ως πολιτικών ενάγων, δεν καταβάλλει το σχετικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/04/2014 17:02:28

  Αν μπουν στα αδικήματα η άρνηση των γενοκτονιών μας από τους Τούρκους μπράβο τους. Αν όχι, υπάρχει πρόβλημα...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Γεώργιος Τ. 10/04/2014 17:24:03

   Βρε παιδια προσεξτε μετα απο το γκολ μη κανετε κανα φαουλ....

 2. τοξο avatar
  τοξο 10/04/2014 17:59:05

  Έχει την καλωσύνη κάποιος νομικός να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτεπάγγελτη και τι κατ΄έγκληση δίωξη;Και αν είναι δυνατόν με παραδείγματα.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ τοξο 10/04/2014 21:07:05

   Αν, για να ασκηθεί ποινική δίωξη, πρέπει να το ζητήσει ο παθών από τον Εισαγγελέα, μιλάμε για "κατ' έγκληση" διωκόμενο αδίκημα. Αν δεν χρειάζεται, αλλά αρκεί να έχει λάβει γνώση του γεγονότος, με οποιονδήποτε τρόπο, ο Εισαγγελέας, πρόκειται για "αυτεπαγγέλτως" διωκόμενο αδίκημα.

 3. Marcelos avatar
  Marcelos 10/04/2014 18:02:44

  Διαβάζουμε το νομοσχέδιο και βλέπουμε: όποιος Έλληνας πολίτης δεν έχει "πολύ συγκεκριμένη άποψη" για τα προβλήματα που είχαν οι Εβραίοι με τους Γερμανούς πριν 80 χρόνια, θα του αφαιρούνται το 2014 τα πολιτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και θα πηγαίνει τρία χρόνια φυλακή... Το 2014 δια του νόμου οι Έλληνες πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα που είχαν οι Ισραηλινοί με τους Γερμανούς πριν 80 χρόνια και μάλιστα "επιβάλλεται" δια του νόμου τι άποψη πρέπει να έχουν...!!! Για το Ολοκαύτωμα και τον Ναζισμό διάβασα στο νομοσχέδιο. Για τις φρικαλεότητες πίσω από το παραπέτασμα δεν διάβασα κάτι. Για την Γενοκτονία των Ποντίων δεν διάβασα κάτι. Για το "Παιδομάζωμα" του ΚΚΕ δεν διάβασα κάτι (δεν το απαρνείται ούτε το ίδιο το ΚΚΕ). Μάλλον εκεί μπορεί ο καθένας να έχει ότι άποψη θέλει... Δεν κατάλαβα δηλαδή... Γιατί δεν έχει άρθρο το νομοσχέδιο να λέει ότι: "όποιος απαρνείται ότι οι μαχητές του ΚΚΕ έκαναν αισχίστου μορφής παιδομάζωμα όπου απήγαγαν κοπέλες 11-12 χρονών, τις βίαζαν 40 μέρες στα βουνά και μετά τις έστελναν στην Τσεχία και στη Ρουμανία για επιμόρφωση, θα πηγαίνει τρία χρόνια φυλακή και θα του αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα." Τέτοια πράγματα θα γράφει το τελικό νομοσχέδιο μέσα;;;;

 4. MCA avatar
  MCA 10/04/2014 18:43:55

  ......διαγείρει.... σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις..... Δηλαδή;

 5. ΚΜ avatar
  ΚΜ 10/04/2014 19:20:05

  Το κέρατό μου με τα αυτογκόλ αυτής της κυβέρνησης! Σήμερα, να πάρει, είναι σημαντική μέρα, και ήθελα κι εγώ να χαρώ επιτέλους, γιατί με την έξοδο στις αγορές, σπάσαν οι αλυσίδες του μνημονίου και ξεκινάει η εφαρμογή των Ζαππείων (έστω και καθυστερημένα). Κι αυτοί πάνε να περάσουν το (οργουελικώς καλούμενο) «αντιρατσιστικό» του οποίου τις ολέθριες πτυχές έχουμε κατά κόρον αναλύσει εδώ μέσα; Συνειδητοποιούν τους συνειρμούς; Πάνω που νόμιζα ότι μπορώ να καταπιώ τον αποκλεισμό του Φαήλου, κάνουν αυτό; Θα συνεχίσω το σχόλιό μου μετά...

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΚΜ 10/04/2014 20:08:38

   Βγήκε ο Φαήλος από το ψηφοδέλτιο, στο καπάκι και ο "αντιρατσιστικός νόμος" ο οποίος θα παρουσιάζεται στα πανεπιστήμια στο εξωτερικό στους πρωτοετείς της Νομικής ως το παντελώς άστοχο, άτοπο και ανεφάρμοστο νομοσχέδιο που βγήκε ποτέ σε πολιτισμένη χώρα μετά το Μεσαίωνα... ΣΜε αυτές τις άρον-άρον ενέργειες, στόχος είναι μάλλον να φύγει το βαθύ ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ και να πάει είτε στη Ν.Δ είτε να γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, για να έχει πιο άνετη πλειοψηφία η μελλοντική συγκυβέρνηση. Δεν βλέπω εγώ άλλο σκεπτικό πίσω από αυτό το νομοσχέδιο... Ποιο μπορεί να είναι το σκεπτικό αν όχι αυτό;;;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Marcelos 10/04/2014 20:35:23

    Ενδεχομένως να μην υπάρχει καν σκεπτικό. Κατά τη γνώμη μου, η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών πιέσεων, αλλά δεν παύει να είναι αυτογκόλ, που θα έχει επιπτώσεις. Στο μεταξύ, για να συνεχίσω το προηγούμενο σχόλιο, δεν μπορώ να προσπεράσω και την στάση του Αθανασίου. Μας λέει ο υπουργός ότι «το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους είναι «δύσκολο ζήτημα» Αστικού Δικαίου και θα εξεταστεί σε επόμενη αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα. Ο υπουργός δήλωσε ότι «η συμβίωση τον ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα θέμα, όχι το να συμβιώσουν αλλά οι έννομες συνέπειες από αυτό (υιοθεσίες κλπ.)». «Δεν είναι απλό το ζήτημα. Θέλει μελέτη. Είναι θέμα αστικού δικαίου και θέλει μελέτη νομική, κοινωνική και θρησκευτική» τόνισε, κάνοντας γνωστό ότι το όλο ζήτημα επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου και θα έρθει ως ξεχωριστό νομοσχέδιο.» Δηλαδή, σαν να μας λέει ότι επί της αρχής δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά πρέπει απλώς να διευθετηθούν σε τεχνικό επίπεδο ορισμένα θέματα. Το θεωρώ απαράδεκτο και δεν δικαιολογείται ούτε ως πολιτικός ελιγμός, γιατί τέτοια θέματα, άν θες όντως να μην περάσουν, τα ξεκόβεις εξαρχής. Οτιδήποτε άλλο είναι μιθριδατισμός, και προλειαίνει το έδαφος για την ολική υποχώρηση έναντι του εν λόγω λόμπυ και της πολιτικής ορθότητος. Άλλωστε, ήδη το υπάρχον αντιρατσιστικό προβλέπει ποινές για τις (και καλά) δηλώσεις που (αντιγράφω επί λέξη) «ενέχουν προσβλητικό χαρακτήρα κατά ομάδας προσώπων με βάση τον γενετήσιο προσανατολισμό». Δηλαδή, άν πώ ότι η ομοφυλοφιλία είναι μη φυσιολογική πράξη, θα με τρέχουν στα δικαστήρια! ΥΓ: Όποιος πολιτικάντης προωθήσει την ατζέντα του λόμπυ της ντροπής, να ξέρει ότι θα έχει την κατάληξη της Γιαννάκου και χειρότερα. Αλίμονο στο κόμμα του.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΚΜ 10/04/2014 20:39:09

     Όταν λέω «υπάρχον», εννοώ αυτό που πάνε να περάσουν τώρα. Ελπίζω να βρεθούν άνθρωποι με αίσθημα ευθύνης και να μην το περάσει! Τώρα που βγήκαμε και στις αγορές, με επιτόκιο κάτω του 5%, δεν χρειάζεται ούτε η στήριξη του Βενιζέλου στη βουλή. Άν θέλει ο Βενιζέλος, άς προκαλέσει εκλογές, για να τις κερδίσει ο Σαμαράς, και να μείνει ο ίδιος εκτός βουλής!

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΚΜ 11/04/2014 06:53:20

      Η ΝΔ θα δει μεγάλες και όχι ευχάριστες εκπλήξεις τον Μάιο. Τα όμορφα ροζουλί μεσαιοχωρίτικα κόμματα όμορφα καίγονται...

 6. ΗΠ avatar
  ΗΠ 10/04/2014 19:57:00

  Το 1984 ...άργησε 30 χρόνια!!

  • itneverends avatar
   itneverends @ ΗΠ 10/04/2014 23:54:32

   Δεν ζούμε στο "1984". Ο George Orwell έκανε λάθος. Ζούμε στο "Brave New World" του Aldous Huxley. Για αυτό κανένας δεν αντιδρά και τα δέχονται όλα παθητικά. Επειδή πνιγόμαστε σε έναν ωκεανό άχρηστων πληροφοριών και αισθανόμαστε ευτυχισμένοι γιατί ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο με εφήμερες ψευδείς υλικές απολαύσεις.

 7. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 10/04/2014 20:36:02

  ''Αντιρατσιστικο'' για το ...ρατσισμό που υφίστανται οι Ελληνες μεσα στην ίδια τους τη Πατρίδα, αραγε θα ψηφιστεί κάποτε ???

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 10/04/2014 20:42:37

  Το να μιλάμε για την ανάγκη να επιστρέψουν οι λαθρομετανάστες στις χώρες προέλευσής τους, θα θεωρείται μισσαλοδοξία και θα τιμωρούμαστε εφεξής ; Όταν θα σχολιάζουμε δημοσίως την εγκληματικότητα των μεταναστών εις βάρος Ελλήνων στην επικράτεια, θα είμαστε παραβάτες του νόμου ; Ποιά θα είναι η μεζούρα (μισσαλοδοξόμετρο) που θα μετράει, το βαθμό στον οποίο είναι μισσαλόδοξο ένα σχόλιο, ώστε να είναι κολάσιμο ; Θα είναι στην υποκειμενική κρίση, έκαστου θιγόμενου, έκαστου δικαστή, έκαστης εξουσίας ;

 9. πΔπ avatar
  πΔπ 10/04/2014 21:31:04

  Αυτο-γκόοοοοολ!

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/04/2014 06:51:25

  Επιτέλους, να η Νέα Μεγάλη Ιδέα! Ο soft ολοκληρωτισμός είναι εδώ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.