ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές
11/09/2014 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατά συνέπεια, προσωρινά, τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει οι έμποροι, κλπ, η οποία θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή. Η οριστική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες, κλπ θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη» ηθική βλάβη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/09/2014 21:35:30

  Πολύ σωστή απόφαση,μακάρι να είναι και τελεσίδικη. Βέβαια αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές. Κάτι βέβαια που ήδη συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα τουλάχιστον στα Κύθηρα και την Κρήτη που γνωρίζω.

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/09/2014 15:47:37

   Τώρα που συρρέουν τα εκατομμύρια διψασμένων για καταναλωτική δαπάνη τουριστών, μπορεί να ανακηρυχθεί ολόκληρη η χώρα "τουριστική περιοχή" οπότε πάλι θα "γίνει η δουλειά". Όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες εντός και εκτός ΕΕ. Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία, Βρετανία κλπ. 12ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, ναι?

   • Βαγγέλης avatar
    Βαγγέλης @ Ιδιώτης 13/09/2014 10:56:24

    Ελπίζω να κάνεις χιούμορ! Στις χώρες που αναφέρεις, με το ζόρι βρίσκεις φαστφουντάδικα και ψιλικατζίδικα ανοιχτά τα απογεύματα και τις Κυριακές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.