Σουρωτήρι για μισή ώρα το Αιγαίο από τουρκικά F-16
26/02/2015 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σουρωτήρι για μισή ώρα το Αιγαίο από τουρκικά F-16

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, και ο υφυπουργός, κ.κ. Ήσυχος και Τόσκας συναντιούνταν με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς.

(Ανανεωμένο) Σουρωτήρι έκαναν το Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, και ο υφυπουργός, κ.κ. Ήσυχος και Τόσκας συναντιούνταν με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, συζητήθηκαν –και- θέματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες. Ειδικότερα, σημειώθηκε ρεκόρ παραβιάσεων (41) το τελευταίο διάστημα, ενώ τα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι το περιστατικό αυτό, οπότε τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν και βγήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, και κυνηγήθηκαν από τα ελληνικά, διήρκεσε για μισή ώρα (!). Πρόκειται για το δεύτερο χοντροκομμένο περιστατικό υπερπτήσεων μέσα σε ένα μήνα. Τελευταία φορά είχε σημειωθεί στο τέλος Ιανουαρίου, αμέσως μετά την πτήση του Π.Καμμένου πάνω από τα Ίμια.

Από τη μεριά του, ο κ.Καμμένος, ασχολείτο με συναντήσεις με τη «νέα-παλιά» ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και με κάποιες «αστοχίες» που σημειώθηκαν με μερίδα αποστράτων, η οποία δεν πήρε τα αναδρομικά του Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου, ούτε καν έχει εικόνα για πόσους πρόκειται, εάν είναι μεγάλος ή μικρός ο αριθμός τους. Όσον αφορά τις αλλαγές στη νέα ηγεσία των ΕΔ, είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται ουσιαστικά για «μεταβατική» ηγεσία, αφού παρέμεινε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, στη θέση του, ενδεχομένως για να αλλάξει τον Αύγουστο, αλλά σίγουρα το Νοέμβριο, οπότε αναλαμβάνει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Έτσι, ο κ.Κωσταράκος, γνωστός για τις σχέσεις του με άτομα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γίνεται ο μακροβιότερος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κατά πληροφορίες, προοριζόταν ο αρχηγός ΓΕΝ, Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος όμως παρέμεινε στο πόστο του και πιθανολογείται ότι θα αναλάβει το ΓΕΕΘΑ, άμα τη αποχωρήσει του κ.Κωσταράκου. Κάτι που φέρεται να θέλει και ο κ.Καμμένος. Ο κ.Αποστολάκης ήταν παλαιότερα στο γραφείο του άλλοτε υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου. Στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ, όπως λέγεται, υπουργικοί κύκλοι θα προωθήσουν στις επόμενες κρίσεις τον αρχηγό στόλου, Παναγιώτη Λίτσα. Κι’ αυτός, σύμφωνα με φήμες, «επιθυμία Καμμένου». Τέλος, αντικαταστάθηκε ο αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς, από τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Χρήστο Βαΐτση.

Έντονο προβληματισμό, όμως, προκάλεσε η αλλαγή του αρχηγού ΓΕΣ, κ.Μανωλά, του πέμπτου αρχηγού που αλλάζει μέσα σε τέσσερα χρόνια. Προφανώς, στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας, θεωρούν ότι τους αρχηγούς μπορούν να τους αλλάζουν με το έτσι θέλω, σαν τα πουκάμισα. Ο ίδιος ήταν μόλις περί το ένα έτος σε αυτή τη θέση. Το πόστο του κατέλαβε ο Βασίλης Τελλίδης, ο οποίος λέγεται ότι ήταν «επιλογή Τόσκα». Πάντως, ο κ.Καμμένος φέρεται να προέβη σε «συνδιαλλαγή» με τον Νίκο Τόσκα, και συμφωνώντας μαζί του για τον Β.Τελλίδη, να προσδοκά την στήριξή του υφυπουργού σε άλλα θέματα και πρόσωπα.

Ενώ λοιπόν, στα «σύνορα Χολαργού – Παπάγου» ασχολούνταν με όλα αυτά, στο Αιγαίο σημειωνόταν ρεκόρ παραβιάσεων από την τουρκική ΠΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:

-Στις 11:26 υπέρπτηση 4 αεροσκαφών άνωθεν νήσου Μακρονήσι, του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 5.000 πόδια, και στις 11:27 άνωθεν νήσου Ανθρωποφάγοι, στα 5.000 πόδια.

-Στις 11:28 υπέρπτηση 2 αεροσκαφών άνωθεν νήσου Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 11.000 πόδια και στις 11:31 άνωθεν νήσου Αγαθονήσι, στα 11.000 πόδια. Από τον παραπάνω σχηματισμό, τα 4 αεροσκάφη εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:30 και τα 2 αφη στις 11:32 αντίστοιχα, νοτίως της Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 26/02/2015 21:45:05

  "Όταν οι Έλληνες έστειλαν βόλια στους Τούρκους. Οι Τούρκοι, πολιορκημένοι μέσα στην Ακρόπολη, μη έχοντας άλλο μολύβι για βόλια, χαλούσαν τις κολόνες που ‘χαν μέσα τους, για στερεότητα, αυτό το μέταλλο. Οι Έλληνες, μόλις πήραν είδηση την καταστροφή, τους έστειλαν μήνυμα να σταματήσουν αυτό το χαλασμό και θα τους στείλουν οι ίδιοι βόλια! Έτσι κι έγινε. Οι Έλληνες έστειλαν βόλια στους Τούρκους για να τους σκοτώσουν, παρά να τους βλέπουν να καταστρέφουν ό,τι σεβάστηκαν οι αιώνες." πηγή: σαν σήμερα/ ιστορικά ανέκδοτα

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 27/02/2015 11:38:33

  Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τα αδέλφια μας. Οι πόλεμοι προκαλούνται από την πλουτοκρατία.

  • yiannis avatar
   yiannis @ Παράξενος 27/02/2015 13:04:52

   Οι πολέμοι προκαλούνται από τις κυβερνήσεις και τα ολιγαρχικά συμφέροντα. Αλλά δεν αγνοούμε και τον εθνικισμό. Τούρκοι από τα κατώτερα στρώματα είναι έποικοι στην Κύπρο και δολοφόνησαν και Ελληνοκυπρίους. Τούρκοι από τα κατώτερα στρώματα πανηγύριζαν για την εισβολή στην Κύπρο.Τούρκοι από τα κατώτερα στρώματα είναι και αυτοί που καίνε Ελληνικες σημαίες.

 3. airman avatar
  airman 27/02/2015 11:47:37

  Ο Κωσταράκος επιλογή Μπεγλίτη. Ο Τόσκας διευθυντής του γραφείου του Μπεγλίτη. Ο αναγκαίος Πάνος "συνδιαλλάσσεται" με τον Υφυπουργό του (Τόσκας). Η συνέχεια του Κράτους σε όλο της το μεγαλείο!

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 01/03/2015 21:54:23

  ΕΚΤΑΚΤΟ 1- ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΓΙΑ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ! ΕΚΤΑΚΤΟ 2 - ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ! Μαχαιριά στην καρδιά του Αιγαίου και την Εθνική μας Κυριαρχία και Ασφάλεια είναι σε πλήρη εξέλιξη από την Τουρκία, που δέσμευσε παράνομα μια ολόκληρη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου από Σκύρο έως Λήμνο σαν πεδίο Βολής, για διάρκεια μάλιστα 10 ολόκληρων μηνών, σε αέρα και θάλασσα! ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η Άγκυρα προχωρά στην μεγαλύτερη σύγχρονη πρόκληση, η οποία μπορεί να αποτελέσει αιτία πολέμου για την Ελλάδα, καθώς κόβει στα δύο το Αιγαίο, αποκόπτει νησιά και γραμμές ναυσιπλοΐας και αερογραμμών που συνδέουν την νησιώτικη με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και δεσμεύει ακόμη και εθνικό έδαφος πάνω στο νησί της Λήμνου! Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΤΑΜ ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ Η προκλητική τουρκική ΝΟΤΑΜ αφορά όχι μόνο διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο εντός του FIR Αθηνών, αλλά εθνικά ύδατα και αέρα και κυρίως για πρώτη φορά, εθνικό ελληνικό έδαφος πάνω στο ΝΑ τμήμα του νησιού της Λήμνου, όπου προβλέπεται να γίνουν βολές από Τουρκικά Α/Φ! Η Τουρκική ΝΟΤΑΜ "ισχύει" από αύριο 2 Μαρτίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015! ΠΑΜΕ ΓΙΑ 12 ΜΙΛΙΑ Η κίνηση της Τουρκίας πιθανότατα θα αναγκάσει την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και τον ενάεριο χώρο στα 12 μίλια, οπότε θα ακολουθήσουν όλα τα γεγονότα που περιγράφουν οι Γέροντες και ο Πατρο-Κοσμάς! ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Ήδη η Ελλάδα απορρίπτει την Τουρκική ΝΟΤΑΜ και στέλνει δριμύτατα διαβήματα κατά της Τουρκίας σε OHE, NATO και ICAO NOIAZOMAI/ 1 ώρα πριν

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 01/03/2015 21:57:48

   http://on.fb.me/1ED7CNN

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.