Σοβαρές καταγγελίες για τις ψεύτικες υποσχέσεις Σγουρού
28/04/2014 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοβαρές καταγγελίες για τις ψεύτικες υποσχέσεις Σγουρού

Σοβαρές καταγγελίες για τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα έργα που δεν γίνονται ποτέ στην Αττική, έκανε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με αφορμή και τις καταστροφές από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το απερχόμενο καθεστώς Σγουρού όλον αυτόν τον καιρό προκαλεί με εντάξεις έργων της τελευταίας στιγμής στο τρέχον ΕΣΠΑ, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές. Έργα που είναι εξαιρετικά αμφίβολο, ή μάλλον βέβαιο, ότι δεν θα ολοκληρωθούν» και προσθέτει: «Αυτή η απαράδεκτη πρακτική παραπλάνησης των πολιτών εξανάγκασε το υπουργείο Ανάπτυξης να εκδώσει εγκύκλιο με υποχρεωτική εφαρμογή, προκειμένου να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική «Μαυρογιαλούρου»».

Η παράταξη «180 μοίρες – η Αττική αλλάζει πρόσωπο» ζητά «να σταματήσουν οι εντάξεις τελευταίας στιγμής» και «να γίνει εκκαθάριση του προγράμματος με άμεσες απεντάξεις έργων χωρίς προοπτική ολοκλήρωσης».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 28/04/2014 10:36:50

    “Φτιάχνουν νέα καταφύγια στην Ελλάδα” | MSN Ειδήσεις / Κοινωνία | Τελευταία Ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 06:26 | Αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμοι και ακραία καιρικά φαινόμενα. Στη δημιουργία καταφυγίων που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμοι και ακραία καιρικά φαινόμενα, αποσκοπεί το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν Κατασκευές Δημοσίου Ενδιαφέροντος Προστασίας Ανθρώπων και Πραγμάτων (ΚΔΕΠΑΠ), για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών», που έδωσε την Παρασκευή το ΥΠΕΚΑ σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 23 Μαΐου 2014. Όσον αφορά στο γιατί το υπουργείο αποφάσισε τη δεδομένη χρονική στιγμή να προχωρήσει στη δημιουργία των συγκεκριμένων χώρων, την απάντηση έδωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης: «Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, σε αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτει θεσμικό κενό που υπάρχει σε έναν τομέα εθνικής σημασίας και αφορά στην προστασία του πληθυσμού, σε περιπτώσεις εμφάνισης απειλών ή/και επέλευσης κινδύνων, που δημιουργούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Με το σχέδιο νόμου θεσμοθετούνται ρυθμίσεις, για την παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, καθώς οι υπάρχοντες χώροι προστασίας έχουν ηλικία άνω των 60 ετών και θεωρούνται ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, βάσει των απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν με την επιδείνωση των ακραίων φυσικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι κατευθύνσεις, ο σχεδιασμός και οι προβλεπόμενες προδιαγραφές, κάνουν πράξη την υποχρέωση της πολιτείας να ενεργοποιείται προληπτικά για την «προστασία του πληθυσμού», κατ” αντιστοιχία με την «προστασία του περιβάλλοντος» ως έννοιες απολύτως συνδεόμενες μεταξύ τους». ♠ ♠ “Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα" http://bit.ly/1ln8wEk (credit: google.gr/search)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.