11/03/2013 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε συμφωνία και για τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται υπουργείο Εργασίας και τρόικα

Σε συμφωνία και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οδηγούνται το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα. Μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, σε άτυπη ενημέρωση από τον Γ. Βρούτση ειπώθηκε ότι σε νέα συνάντηση την Τρίτη θα κλείσει οριστικά η συμφωνία η οποία θα προβλέπει ένα διπλό σύστημα πληρωμής των εισφορών.

Θα υπάρχει πάγια ρύθμιση, δηλαδή για πάντα, την οποία θα χρησιμοποιούν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στα Ταμεία και θα έχουν τη δυνατότητα των 18 δόσεων.

Θα υπάρχει και η πρόβλεψη της ύστατης ευκαιρίας σε 48 δόσεις αλλά με εγγυήσεις για την αποπληρωμή των οφειλών και μειώσεις των προστίμων που έχουν επιβληθεί έως τις 31/12/2012. Στη συνάντηση της Τρίτης θα «κλειδώσει» ο αριθμός των δόσεων και για την πάγια ρύθμιση και για την ύστατη ευκαιρία. Υπάρχει ο κίνδυνος δηλαδή μείωσης κάτω από 18 και κάτω από 48 δόσεις.  Το τελικό σχέδιο θα προβλέπει την παροχή εξασφαλίσεων - εγγυήσεων για τα Ταμεία και κανόνες ελέγχου των οφειλετών έτσι ώστε να αποκλειστεί η πρακτική της υπαγωγής σε ρύθμιση ευκαιριακά - για τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας με μια δόση -  και της μη καταβολής δόσεων, στη συνέχεια, αφήνοντας ακέραια την οφειλή στα Ταμεία. Δηλαδή θα γίνει προσπάθεια ώστε να ελέγχονται οι κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες που πληρώνουν την πρώτη δόση για να πάρουν την ενημερότητα και στη συνέχεια «ξεχνάνε» τις υπόλοιπες δόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.