Σε ποιο σημείο έχουν πληγεί οι αγρότες από τα Μνημόνια;
07/02/2014 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ποιο σημείο έχουν πληγεί οι αγρότες από τα Μνημόνια;

Εντάξει, είπαμε να «λουφάρουν» βουλευτές και υπουργοί από τη μεγάλη, εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Αλλά να λουφάρει και μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε βάρος άλλων κορόιδων, ποιος το αντέχει;

Παρά το γεγονός ότι η συμπαθής τάξη των αγροτών είναι σκληρά εργαζόμενη και προσφέρει πολλά σε όλους εμάς τους … αστούς, να κάνουμε μια ερώτηση; Σε ποιο σημείο έχουν πληγεί οι αγρότες από τα Μνημόνια; Που χτυπήθηκαν τόσο πολύ ώστε να μην αντέχουν άλλο;

Οι επιδοτήσεις συνεχίζονται κανονικά, έστω και ψαλιδισμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρυσά χρόνια. Ελαφρύνσεις έχουν οι αγρότες σε σειρά ζητημάτων. Ο φόρος ακινήτων που θα πληρώσουν είναι μηδαμινός σε σύγκριση με αυτά που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων. Και ξαφνικά στήνουν μπλόκα ζητώντας ουσιαστικά να μην φορολογούνται. Να είναι ανεξέλεγκτοι, να μην έχουν βιβλία εσόδων – εξόδων ή να έχουν αφορολόγητο 20.000 ευρώ και πάνω. Και απειλούν ότι θα δημιουργήσουν τον ετήσιο εφιάλτη για την οικονομία, να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Κι αν θέλουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί, ας ρίξουμε μια ματιά στο ποιοι αποφασίζουν. Κυρίως ο Βαγγέλης Μπούτας που έχει ξεσηκώσει τον κάμπο διότι τον συμφέρει μια αναταραχή. Πήρε γραμμή από το κόμμα, το ΚΚΕ δηλαδή του οποίου είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης.

Βολεύονται και φυσικά ρίχνουν λάδι στη φωτιά και οι Συριζαίοι. Αυτοί κι αν βολεύονται με τις κινητοποιήσεις. Στο βόλεμα και αρκετοί γαλάζιοι συνδικαλιστές που είχαν μάθει στη μάσα, τη ρεμούλα και την απουσία ελέγχου.

Όταν, όμως έρχεται η στιγμή για να μπει κάποιο φρένο στην ασυδοσία, αντιδρούν όλοι και λένε: «να καεί το σπίτι του γείτονα, όχι το δικό μου».

Διότι, τις φορολογικές απαλλαγές και τις διευκολύνσεις που κάνει η κυβέρνηση σίγουρα θα τις πληρώσουν κάποιοι άλλοι Έλληνες. Τα συνήθη κορόιδα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Στη λούφα και οι εφοπλιστές που δε θέλουν τώρα να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Στη λούφα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δε θέλουν να κόβουν αποδείξεις και να τα παίρνουν όλα μαύρα.

Ε, δεν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα. Ας υπογράψουμε όλοι την οριστική χρεοκοπία και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. X Rhodesian s.a.s avatar
  X Rhodesian s.a.s 07/02/2014 11:07:45

  Καλό το άρθρο και σχετικά ακριβές, κατά την γνώμη μου. Όμως είναι απλές διαπιστώσεις. Γιατί κατά τα άλλα.... γαργάρα τα έκανε η '' ανυποχώρητη'' κυβέρνηση στο άκουσμα και μόνο κινητοποιήσεων της ''αγροτικής'' πελατείας. Όσο για εμας τα υπόλοιπα κορόιδα; Άστους να πάνε να .... κουρευτούνε [για να μην πώ το άλλο]

  • m.s avatar
   m.s @ X Rhodesian s.a.s 07/02/2014 14:08:58

   Δε θα το έλεγα υποχώρηση αλλά εκλογίκευση. Δεν έχει κανένα νόημα υποβολή ΦΠΑ κάθε δίμηνο . Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε μονοκαλλιέργεια και πώληση του προϊόντος μια φορά (σιτάρι, βαμβάκι, ντομάτα...κλπ) Η ετήσια δήλωση είναι απόλυτα λογική , βάζει μια τάξη και οι αντιδράσεις είναι εκ του πονηρού. Από μια πρόχειρη επαφή με αγρότες στο χωριό μου(κάμπος Λάρισας ) οι ανακοινώσεις ικανοποίησαν . Θα ήθελα να πώ ότι είναι άδικο να λέμε ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρο. Οι επιδοτήσεις πέρα από το ότι φορολογούνται στη πηγή , υπόκεινται και σε δεύτερη φορολόγηση όταν αυτές συνυπολογίζονται στο τελικό εισόδημα για τον προσδιορισμό ειδικών φόρων ή επιδομάτων.Οι δε συνταξιούχοι αγρότες ακολουθούν τη μοίρα όλων των υπολοίπων χαμηλοσυνταξιούχων. Οι αγροτικές οικογένειες τους σώζει το γεγονός ότι διατηρούν κήπο , κότες , κουνέλια, κλπ που προστατεύουν αρκετά το εισόδημά τους

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ m.s 07/02/2014 16:21:56

    Συμφωνώ για την ετήσια υποβολή ΦΠΑ. Είναι και άχρηστη γραφειοκρατία η διεκπεραίωση μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ. Αλλά: Το ότι φορολογούνται οι επιδοτήσεις είναι αστείο επιχείρημα και δηλώνει πόσο έχει διαστραφεί η σκέψη μας από την λογική των "αυτονόητων" επιδοτησεων: Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να με επιδοτούν με φορολογούμενο ποσό. Έλα όμως που δεν με επιδοτεί κανένας! Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, αν έπαιρναν ανάλογα με τις εισφορές τους, δηλαδή μηδέν, δεν θα ενοχλούσαν κανέναν.

 2. Pro avatar
  Pro 07/02/2014 14:13:16

  Δυστυχώς αγρότες δεν είναι μόνο όσοι επιδοτούνται για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους μη πραγματοποιώντας το κιόλας . Αυτή είναι οι μεγαλοαγρότες. ΑΠό κει και πέρα, για λύση στο πρόβλημα υπάρχει κατ εμέ μόνο μία. Τράνζιτ πετρέλαιο στους αγρότες, οχι μόνο στους κατ επάγγελμα άλλα και σε όλους τους υπολοίπους που βρέθηκαν να χουν κάποιο κτήμα στην κατοχή τους και παράγουν σε όλους τους τύπους των αγροτικών μηχανημάτων, με ονομαστικό τιμολόγιο κατά την πλήρωση και φυσικά αρ. κυκλοφορίας του μηχανήματος. Επειτα, φορολόγηση από το 1ο ευρώ όπως σε όλους τους υπολοίπους, με το όριο τον 2100 στα 21000. Εκεί θα φανεί πόσο αντέχει το σύστημα,

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/02/2014 18:09:12

  Πολύ σωστή η προσέγγιση του άρθρου.

 4. Η επόμενη κίνηση avatar
  Η επόμενη κίνηση 07/02/2014 18:24:50

  Οι αγρότες μας, είναι 1.000.000 ψηφοφόροι. Και το ...δίκιο τους λοιπόν θα βρούν και το ..άδικό τους. Η αμετακίνητη και διαχρονική προσήλωση όλων των υπευθύνων στις ''σταθερές αξίες'', είναι απολύτως δεδομένη και δι α κο μμα τι κή . :-)

 5. epifanios avatar
  epifanios 07/02/2014 18:58:19

  Προσοχή γιατί μέσα στους ΕΕ η κυβέρνηση υπολογίζει και χτυπάει αλύπητα , χωρίς να φταίνε μοσθωτους με μπλοκάκι. Να εφαρμοστούν τα ίδια με τους αγρότες για τα μπλοκάκια, δηλ. Τους εε που έχουν το πολύ 3 πελάτες.

 6. neos agrotis avatar
  neos agrotis 07/02/2014 20:15:14

  Τα νεα μετρα που παρουσιασε η κυβερνηση μετα την συσκεψη υπο τον πρωθυπουργο ειναι για κλαματα. α)απαλλαγη για πεντε χρονια απο το τελος επιτηδευματος για τους νεοεισερχομενους στο νεο καθεστως. Εγω που ειμαι 20 χρονια με βιβλια και εχω πληρωσει ηδη τρια χρονια το τελος επιτηδευματος θα κάτσω με σταυρωμενα χέρια? β)Μειωση της προκαταβολης φορου εισοδηματος στο μισο για τους νεοεισερχομενους. Εγω γιατι να κάτσω με σταυρωμενα χέρια? Δεν θα επεκταθω στις υπόλοιπες αποφασεις γιατι οι κυβερνωντες μαλλον δεν κάνουν ουτε για τα μπαζα. Οι αποφασεις του ειναι αντισυνταγματικες, αντιβαινουν τους κανονες της ΕΕ και με μια απλη προσφυγη θα καταπέσουν. Ελεος πάνε να δημιουργήσουν αγροτες δυο ταχυτητων τους πρωην και τους μετα Στουρναρα? Δε μου λενε και μενα που αγοραζουν μυαλό ?

 7. nikos avatar
  nikos 07/02/2014 22:55:33

  Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, παρόλα τα αρνητικά υπήρχε και η δυνατότητα να εξαλειφθούν οι αδικίες και ανισότητες και να κυριαρχήσει η κοινωνική διακαιοσύνη. Η παρούσα Κυβέρνηση, προς απογοήτευση όσων την στηρίξαμε, ενδίδει σε συντεχνιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και μάλιστα η υποστήριξη της είναι σε ίδιες κάθε φορά ομάδες. Στηρίξει το σιάπο σύστημα που κάθε μέρα έρχεται στο προσκήνιο με αποκαλύψεις σχετικά με πλαστά τιμολογία, υπερτιμολογήσεις, πετρέλαιο και εποστροφές φπα. Και τι κάνει ο Πρωθυπουργός; Κλείνει το μάτι στην παρανομία, την ανομία και την λαμογία, αφού μόνο ο χαζός (κατα αυτούς) πρέπει να πληρώνει. Ο αγροτικός κόσμος κάθε Φεβρουάριο κάνει την βόλτα του στις εθνικές οδούς και αρπάζει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ. Ας ανοίχτουν οι λογαριασμοί να αποδειχτούν όλα αυτά επιτέλους. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ nikos 08/02/2014 12:41:41

   Οι αγροτες μας κοροϊδευουν, ολοι βλεπουμε τι πληρωνουν. Πολυ σωστα τα λεει το αρθρο. Στο δια ταυτα ομως;

 8. Δαπιτης avatar
  Δαπιτης 08/02/2014 18:37:34

  Aπαντηση στο ερωτημα σας απο εναν αγροτη και οχι απο εναν ξερολα. 1.Αυξηση στο κοστος αρδευσης ,πανω απο 100%.Υπαρχουν χωρια που πληρωνουν μεχρι και 100 ευρω το στρεμμα ,για οποιον καταλαβαινει . 2.Αυξηση 60% στην τιμη του πετρελαιου. 3.Μειωση κατα 50% στον επιστρεφομενο ΦΠΑ.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Δαπιτης 08/02/2014 22:02:19

   Απάντηση στην απάντησή σας: 1. Συζητείστε το με τον Δήμαρχό σας, αν έχει περιθώρια μειώσεων. 2. Αν μειωθεί το αγροτικό πετρέλαιο θα πρέπει να είναι με επιστροφή επί τη βάσει των δηλωθέντων εσόδων από την καλλιέργεια. Η λογική: "Τα κέρδη σ'εμάς, οι ζημιές σ'εσάς" δεν χωράνε πλέον. ΣΤΕΝΕΨΕ Ο ΚΟΡΒΑΝΑΣ. 3. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να σας επιστραφεί ο ΦΠΑ. Ένας σιδεράς, που φτιάχνει μια σιδεριά, γιατί το πληρώνει; Δεν παράγει προστιθέμενη αξία αυτός; 0. Τελικά, αφού είσαι και ΔΑΠίτης, εξηγήσου: Θέλεις ανοικτή αγορά (με ότι συνεπάγεται) ή προτιμάς να επιδοτεί ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον Αχόρταγο (Δημόσιο Τομέα); Ιδού η Ρόδος...

  • —› —ΠΗΛΕΑΣ avatar
   —› —ΠΗΛΕΑΣ @ Δαπιτης 08/02/2014 22:05:57

   Δηλαδή, για να μην παρεξηγούμαι: Αντιληπτά τα προβλήματα των γεωργών. Οι στατιστικές όμως δείχνουν ότι άλλοι πληρώνουν πολύ περισσότερο τη νύφη. Και ξενιτεύονται (κυριολεκτικά). Όχι να επωμιστούν, λοιπόν, και τα δικά σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.