Σε ξεχωριστό επικουρικό ταμείο οι ένστολοι
01/08/2014 13:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ξεχωριστό επικουρικό ταμείο οι ένστολοι

Δεν θα υπαχθεί τελικά το επικουρικό ταμείο των ένστολων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, βάσει της «νομοτεχνικής βελτίωσης» που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Με την αλλαγή στο νομοσχέδιο, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού έχουν προθεσμία μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους να μετατραπούν αυτοδικαίως σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης.

Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και να έχει εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη.

Το περιεχόμενο της διάταξης είναι αντίστοιχο με αυτό τροπολογίας από 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε τη νέα ρύθμιση με την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.