Σε ξέφραγο αμπέλι μετατρέπουν τη χώρα
10/04/2015 14:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ξέφραγο αμπέλι μετατρέπουν τη χώρα

Σε μια χρονική στιγμή που η χώρα βαράει διάλυση με το νέο κύμα μεταναστών, που το κέντρο της Αθήνας έχει καταντήσει αποθήκη ψυχών και η Κως έχει γίνει νέα… Αμυγδαλέζα αλλά στο πολύ χειρότερο, την ώρα που 2,5 εκατ. μετανάστες περιμένουν στα παράλια της Τουρκίας για να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

H κυβέρνηση, λοιπόν, αποφάσισε να αγκαλιάσει τους μετανάστες ακόμη περισσότερο και να τους πει ότι η χώρα εκτός από ξέφραγο αμπέλι δίνει και αβέρτα ιθαγένειες.

Έτσι, κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που αναφέρει τις προϋποθέσεις χορήγησης ιθαγένειας. Συγκεκριμένα προβλέπει ότι η εγγραφή του παιδιού στην Α' δημοτικού και η συνέχιση της παρακολούθησης του σχολείου κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, σε συνδυασμό με την προηγούμενη νομιμότητα ενός εκ των γονέων για τουλάχιστον πέντε τουλάχιστον χρόνια πριν από τη γέννηση του παιδιού, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την κτήση ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών.

Σε περίπτωση που ένα παιδί γεννηθεί πριν ο γονέας κλείσει πέντε έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα (π.χ. εάν το παιδί γεννηθεί όταν ο ένας γονέας έχει από ένα έως τέσσερα χρόνια νόμιμης διαμονής), το δικαίωμα κτήσης της ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.

Επίσης, ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τα παιδιά, των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας διαθέτει «ισχυρή» άδεια διαμονής (π.χ. άδεια διαμονής αορίστου χρόνου ή επί μακρόν διαμένοντος).

Με το σχέδιο νόμου γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της σχετικής ρύθμισης στον Ν.3838/2010, σύμφωνα με την οποία το παιδί αποκτούσε ιθαγένεια με τη γέννησή του, εφόσον και οι δύο γονείς ήταν νόμιμοι για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Στο νέο νομοσχέδιο κύριο ρόλο παίζει η εγγραφή στην Α' δημοτικού σε συνδυασμό με την πενταετή συνεχή διαμονή ενός εκ των γονέων.

Κύριος στόχος του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου είναι τα παιδιά των μεταναστών να αποκτούν ιθαγένεια όσο είναι παιδιά, διότι στην ηλικία αυτή- όπως σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών- διαμορφώνεται κοινωνική συνείδηση και κατά συνέπεια εθνική ταυτότητα.

Με απλά λόγια, σε μια πενταετία ένας αλλοδαπός που θα κάνει παιδί θα μπορεί να του δίνει και ιθαγένεια αφού το γράψει στην α’ δημοτικού. Τέλεια. Ένα ακόμη σήμα για το πόσο «φιλόξενη» είναι η Ελλάδα. Και με τον τρόπο αυτό θα γεμίσει η χώρα με μετανάστες την ίδια στιγμή που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους Έλληνες. Μια ακόμη «προοδευτική» κίνηση της κυβέρνησης που αντί να παίρνει μέτρα ώστε να περιορίσει το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα, τους δίνει και κίνητρα. Άξιοι. Αλλά θα βγουν και θα πουν ότι αυτά είναι «δεξιά ατζέντα», άρα δεν είναι καλά πράγματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 10/04/2015 17:19:49

  Τα παιδιά των κυβερνώντων δεν θα πανε σε δημοσια σχολεία, ουτε σε δημοσια Πανεπιστημια ουτε σε νοσοκομεία ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. Το θέμα είναι όμως πολυ σοβαρό για να παίζουν κάποιοι.

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Eva 10/04/2015 18:47:43

   Δεν υπάρχουν Κόπτες ''νταβατζήδες'' στην Αίγυπτο, ούτε υπουργοί, ούτε τίποτα. Άμα γίνεις μειονότητα στον τόπο σου τελείωσε. Αποκαλυπτική η μοίρα των ΚΚ του Λιβάνου. Αν και Μαρωνίτικα κόμματα (χριστιανικά), στον εμφύλιο πήγαν με την Χεζμπολλά, γιατί οι Μαρωνίτες ήταν ''αφεντικά'', ''η αλήθεια του άλλου'', και άλλα κολοκύθια. Αντιχριστιανοί ως κομμουνιστές, έπεσαν ευχαρίστως στην αγκαλιά των ισλαμιστών, αυτό ήταν όλο. Βεβαίως, όταν έγινε μια ανάπαυλα στον πόλεμο, η Χεζμπολά η ίδια τους μακέλεψε. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς, ούτε οι Ναζί, ούτε η Χεζμπολλά, κανείς. Ο Λίβανος είχε ιδρυθεί από τις μεγάλες δυνάμεις ως κράτος των Μαρωνιτών, της κοινότητας των χριστιανών Αράβων, αν σας θυμίζει κάτι. Ο δε στρατός, ως πολυπολιτισμικός, παρέλυσε και ήταν θεατής... Μιλίτσιες της κάθε κοινότητας σφάχτηκαν επί δεκαετίες, με παρεμβάσεις και εισβολές αλλοδαπών από Συρία και Ιράν. Κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική Αλλά όταν θα μείνουμε χωρίς πατρίδα θα είναι αργά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΤΤ 10/04/2015 18:54:32

    Οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν συριζα είχαν ψηφισει και ΓΑΠ.44%.Και τότε δεν υπήρχε κρίση.Τον ψηφισαν για το κατι παραπανω γνωριζοντας πολυ καλα τις θεσεις του σε παρομοια θεματα. Καιρος να παραδεχθειτε οτι η πλειοψηφια των Ελληνων στερειται εθνικης συνειδησεως και αρα δεν εχουν νοημα οι κραυγες.

    • Eva avatar
     Eva @ ψυχραιμια 10/04/2015 19:08:29

     Για την εθνική συνείδηση φρόντισαν κάποιοι, αλλα με τον ιδιο τρόπο διορθωνεται.

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 10/04/2015 18:21:34

  ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ. Μαζική εισαγωγή Σομαλών (τα πλάνα είναι αποκαλυπτικά) και αποδόσεις διαβατηρίων. Ο Έλληνας πούλησε την πατρίδα του για το επίδομα άγαμης θυγατέρας. Θα τα χάσει και τα δύο λοιπόν. Το 2050 να κάνουμε μια εξεταστική για την Τζιχάντ και την απώλεια μεγάλου μέρους της χώρας, να βρούμε τι έφταιξε. Βεβαίως οι ανθρωπιστές εισπράκτορες των χιλιάδων δολλαρίων που δίνουν οι παράνομοι για να μπουν και να μείνουν, θα είναι πολύ μακρυά. Εξάλλου, ως διεθνιστές δεν έχουν πατρίδα. Πήραν επιτέλους την εκδίκησή τους από τους 'Ελληνες, μας έκαναν μειονότητα... Άλλο ένα failed state, όπως Συρία, Λίβανος, Σομαλία, Πακιστάν, Αφγανιστάν...

 3. saloniki avatar
  saloniki 10/04/2015 19:59:38

  Ας φροντίσουμε λοιπόν-αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο- να δηλώσουμε την σφοδρή αντίθεσή μας όταν το νομοσχέδιο αναρτηθεί στη σελίδα της δημόσιας διαβούλευσης. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά.

  • tt avatar
   tt @ saloniki 11/04/2015 12:48:02

   Astroturfing. Θα κοπούν αυτά τα σχόλια και θα μείνουν χιλιάδες υπέρ της πολιτογράφησης, γραμμένα από επαγγελματικές ομάδες. http://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing

 4. helios avatar
  helios 11/04/2015 15:03:27

  μπαστε σκυλοι αλεστε στα βορεια συνορα μας απο αλβανια μεχρι τουρκια,αντι να μετατρεψουν τα συνορα μας σε συνορα ''αστακος'' οπου θα φυλασσονται απο ειδικα σωματα του στρατου με συγχρονο εξοπλισμο και οτι τελευταιο υπαρχει στην τεχνολογια(π.χ. τεχνολογια σκανερ στα συνορα-τελωνεια ),εχουν αφησει τα συνορα μας ανοχυρωτα και μπαινοβγαινει οποιος γουσταρει
  http://www.defencenet.gr
  http://www.capital.gr/News.asp?id=2265814

  στα θαλασσια συνορα μας και στο αιγαιο μας τα εχουμε πει επανειλημμενα, τα λεμε και τα φωναζουμε αλλα δεν κουνιεται κανενος το αφτι

  http://www.aegeanews.gr
  http://www.defencenet.gr
  http://www.defencenet.gr
  http://www.defencenet.gr
  http://www.capital.gr/News.asp?id=2276113

  μη γελιομαστε συντελειται κατι παραπανω απο μια εισβολη και φαινεται να μην απασχολει τους βολευτες και τους αρχηγους τους,ουτε μια αναφορα τιποτα οταν μπροστα μας εξελισσεται ενα μοντερνο 1453,με μια διαφορα τοτε κρατησαμε 400 χρονια και επανηλθαμε τωρα απλα θα εξαφανιστουμε

 5. Naruto avatar
  Naruto 11/04/2015 16:47:21

  Με την είσοδό τους στην Ελλάδα πρέπει να γνωρίζουν οτι θα παραμείνουν περιορισμένοι σε κάποιον καταυλισμό . Θα τους παρέχονται τα στοιχειώδη , τροφή και κάποια περίθαλψη ,μέχρι να γυρίσουν στις πατρίδες τους ή να προωθηθούν σε άλλη χώρα που τους θέλει . Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν Έλληνες ή να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα . Αν αυτό γίνει γνωστό θα σταματήσουν να έρχονται . Το τραγικό είναι οτι το τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα με αυτούς αποφασίζεται απο ξένους και κάποιους σαλταρισμένους ¨ Ελληνες ¨ που πάσχουν απο άσβεστο μίσος ενάντια σε κάθε τι ελληνικό .

 6. ΓΕΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 13/04/2015 08:42:26

  Θα κανει παρτυ η ΧΑ,στο κοντινό μέλλον και τότε θα την πληρώσουν δυστυχώς και πολλοί ημεδαποί δικαίως και αδίκως.Τα πραγματα είναι ηδη καθορισμένα, η ΧΑ στην επερχόμενη δίκη θα καθαρίσει γιατί κορυφαίοι ποινικολόγοι και στελέχη της ΝΔ, έχουν αμφισβητήσει έντονα το κατηγορητήριο και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε και μετά αρχίζει η συρρίκνωση της ΝΔ, το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ και ποιός λέτε ότι θα καρπωθεί απο τέτοιες εξελίξεις;Η άμοιρη Ελλάδα, στο ενδιάμεσο θα την έχει πληρώσει κοινωνικά ,οικονομικά και ελπίζω εθνικά να είμαστε τυχεροί, γιατί από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό μη εξαιρουμένου και του κου Σαμαρά,δεν περιμένω τίποτε.Χρόνια πολλά σε όλους.

 7. Eva avatar
  Eva 13/04/2015 10:57:48

  Μετατρέπουν τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, με σκοπό να οδηγήσουν το λαο, να κάνει τι?

 8. Don kixotis avatar
  Don kixotis 14/04/2015 11:10:35

  Το Μεταναστευτικό Πρόβλημα είναι Πολυσύνθετο με πολλές Παραμέτρους ωστόσο θα εστιάσω σε κάτι Ουσιώδες: Αφού Πρόθεση των Μεταναστάτων-Πολιτικών Προσφύγων κτλ. είναι ΟΧΙ να έρθουν στην Ελλάδα αλλά να πάνε σε χώρες της Ευρώπης για μια καλύτερη Ζωή όπως: Γερμανία,Αυστρία,Δανία,Σκανδιναυικές Χώρες κτλ. τότε ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ αντί τα καρτέλ να τους στέλνουν μεθοδευμένα δια μέσου ξηράς στην Ελλάδα ας Χρησιμοποιήσουν Αεροπορικές Εταιρείες που κάνουν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ στις Χώρες ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.

  Με αυτό τον Τρόπο κερδίζουν Χρήματα μιας και Υπάρχουν ΠΤΗΣΕΙΣ από Χώρες Ασίας προς Ευρώπη με 500 και ίσως λιγότερα Ευρώ άρα κάνουν Οικονομία σε σχέση με την Μεταφορά τους μέσω Ξηράς (εκεί πάει απο 1500 με 2000 το ελάχιστο κατ' άτομο και μπορεί να φτάσει 3500 με 4000 ανάλογα τον εκμεταλλευτή..) και βεβαίως Εξοικονομούν Πολύ Χρόνο,Κόπο,Ταλαιπωρία.
  Οπότε το Ερώτημα Εύλογο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;;; Επίσης Ιθαγένεια Σημαίνει: ΊΔΙΟ ΓΕΝΟΣ-Γένος =Κοινά Πολιτισμικά Χαραχτηριστικά Ενός Λαού=Γλώσσα,θρησκεία,Παιδεία. Αυτοί που θέλουν με το ζόρι να "Αποκτήσουν" την Ιθαγένεια παιδιά Μεταναστών Πρώτης Γενιάς δεν Νοιάζονται για τα Παραπάνω Αφού και οι Ίδιοι δεν είναι Έλληνες αλλά Ελληνόφωνοι... Είναι Έλληνες στο Γένος οι κάθε λογής Αλλοδαποί με διαφορετικά Πολιτισμικά Χαραχτηριστικά;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.