Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μένη Κουμανταρέα
09/12/2014 15:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μένη Κουμανταρέα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ανάμεσα σε πλήθος πνευματικών ανθρώπων, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ο πεζογράφος Μένης Κουμανταρέας, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.

Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο ποιητής Δημήτρης Καλοκύρης, ο οποίος ανακοίνωσε τη θέσπιση βραβείου «Μένης Κουμανταρέας» για τους ανερχόμενους ιστοριογράφους, ο συγγραφέας και λογοτεχνικό του τέκνο Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ο συγγραφέας Θάνος Φωσκαρίνης και η προσωπική του φίλη Χλόη.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/12/2014 11:46:56

  Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του.

 2. cynthia avatar
  cynthia 06/12/2014 14:24:39

  Πολύ κρίμα και πάρα πολύ άδικο ! Ενας σπουδαίος λογοτέχνης της σύγχρονης Ελλάδας που μόνο καλό έκανε με το έργο του . Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη .

 3. Κίττυ avatar
  Κίττυ 06/12/2014 18:48:37

  Πόσο κρίμα, πόση ντροπή, πόσο κενό...

 4. remali avatar
  remali 07/12/2014 19:00:31

  ο συγγραφευς της πολης της Αθηνας. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝ

 5. Άγγελος Εξάγγελος avatar
  Άγγελος Εξάγγελος 08/12/2014 15:52:19

  Τραγικό τέλος, για έναν σπουδαίο πνευματικό άνθρωπο.

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 08/12/2014 17:18:50

  Μένης Κουμανταρέας-Νοέμβριος 2010 στην δημοσιογράφο Σταυρούλα Παπασπύρου για την Ελευθεροτυπία : «-Προχθές, κατεβάζοντας τα σκουπίδια, έπεσα πάνω σ' έναν αξιοπρεπέστατο 45άρη -Βούλγαρος ήταν- που προθυμοποιήθηκε να μου τα πετάξει ο ίδιος, για ένα ευρώ... Πριν από δεκαπέντε χρόνια, περπατούσαμε με τη Λιλή στο Λονδίνο και βλέπαμε τους αστέγους να κοιμούνται μέσα σε ακριβά παπλώματα. Τώρα, οι άστεγοι είναι κι εδώ καθημερινό θέαμα, μέσα σε νάιλον και σε κούτες... Ομως κι ο κόσμος της νύχτας έχει αλλάξει σύνθεση. Υπάρχουν πολλές ξένες πόρνες και αρκετά επικίνδυνα μέρη πια, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Τα βόρεια προάστια, πάντως, μου φαίνονται πολύ πιο απωθητικά. Την Κηφισιά λες και δεν την έχει αγγίξει η κρίση. Πίσω από κάθε τζιπ, κι ένας φοροφυγάς...» Για την οικονονική κρίση στη Βάνα Λυκομήτρου για τον 9,84 : «Η οικονομική κρίση είναι απόρροια μιας ηθικής κρίσης στο βάθος. Η ηθική του μεταπολεμικού κόσμου, η οποία άραξε στα βράχια ενώ ταξίδευε-επειδή ακριβώς ήταν αμέριμνη πήγε και προσάραξε. Φταίνε πάρα πολλά πράγματα για τη σημερινή κατάσταση και όχι μόνο οι πολιτικοί που, εντάξει, έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, αλλά και ο μέσος άνθρωπος αφέθηκε σε αυτόν τον κατακλυσμό της κατά φαντασίαν ευημερίας που ζήσαμε... όπως αποδείχθηκε. Φταίει κι αυτός! Επομένως είναι μια εποχή πέρα από την όποια αντίδραση του μέσου ανθρώπου και κατ' επέκτασιν και του συγγραφέα, ο οποίος αποτελεί οδηγό γι αυτόν που τον διαβάζει. Είναι το μάζεμα μέσα σε μια τακτοποίηση ιδεών, των ιδανικών που έχουν κουρελιαστεί, όλων των σημάτων που δίνουν μια κατεύθυνση στην ανθρωπότητα».

 7. ΤΤ avatar
  ΤΤ 08/12/2014 21:42:56

  Αλλά ποιός να τον κλάψει, που δεν ήταν πρίγκηπας ληστής απαγωγέας αυτός; Θεός σχωρέστον

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.